Jongerenreis Israël

9 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma

Jongerengroepsreis Israël

Israël…het land van de Bijbel…het land van het geloof…het Heilige Land. We zullen Israël (verder) ontdekken. Natuurlijk bezoeken we plaatsen die je gezien moet hebben wanneer je een reis naar Israel maakt. Maar ook allerlei bijzondere activiteiten en ontmoetingen hebben een plek in het (volle) programma. 

Natuurlijk is het veel meer dan een gewone vakantie. Het is een hele mooie kans om met elkaar de mensen, plaatsen en gebeurtenissen uit de Bijbel met onze eigen ogen te aanschouwen. Een unieke kans om het land van de Bijbel te ervaren en ons zo samen te verdiepen in het geloof. Een ervaring die een leven lang meegaat.

Hoogtepunten:
·  Het meemaken van een Shabbats viering bij de Klaagmuur inclusief een Shabbats maaltijd 
·  Kerkdienst op zondag in de Christ Church in Jeruzalem
·  Een dienst bij ds. Ben Zvi van de Bat Tsion gemeente
·  Het meemaken van een Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur
·  Overnachting in een grote bedoeïenentent  
·  Ontmoeting met Taysir Abu Saada van Seeds of Hope, voormalig lid van Yasser Arafat’s strijdkrachten, die Christen is geworden 
·  Ontmoeting met jonge Israëlische soldaten aan de grens met Libanon
·  Raften over de Jordaanrivier
Vlieg / busreis
· Reissom: Op aanvraag
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: De door u gewenste periode
Kaart jongerenreis Israël

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1

Amsterdam – Istanbul
Vlucht van Amsterdam naar Istanbul.

Dag 2

Istanbul – Tel Aviv – Jeruzalem (d)
Vlucht van Israël naar Tel Aviv. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en chauffeur. Na aankomst hebben we een transfer naar Old Jaffa in Tel Aviv. Hier hebben we aan het strand van de Middellandse Zee de tijd om uit te rusten - en misschien nog iets van de nacht "in te halen". (ontbijt niet inbegrepen). Tevens bezoeken we Old Jaffa. Old Jaffa is de oudste havenstad van de wereld. De stad was 4000 jaar geleden reeds bewoond. We maken een wandeling door de oude straatjes en zien o.a. het huis van Simon de Leerlooier, de St. Petrus Kerk, de Jaffa poort. Ook is dit de plek waarvandaan Jona de boot naam richting Tarsis. We rijden naar Jeruzalem en checken in bij ons hotel. We hebben enige vrije tijd om ons op te frissen. Aan het einde van de middag gaan naar de Scopusberg, vanwaar we uitzicht hebben over Jeruzalem. Duizenden mensen verzamelen zich om de ontvangst van de Shabbat op feestelijke wijze te vieren. Bij de Klaagmuur hebben we een eerste kennismaking met het Jodendom. Hier hebben we een ontmoeting met iemand van de organisatie Hineni. Hij zal iets vertellen over de Joodse wetten en gebruiken. Vervolgens hebben we met elkaar een Shabbats maaltijd bij Hineni. Overnachting in hotel Jerusalem Tower.

Dag 3

Jeruzalem (o,d)
Vanmorgen bezoeken we een (gedeelte) van de dienst in een orthodoxe synagoge. We bezoeken deze dag de belangrijkste plaatsen in Jeruzalem die je uit de Bijbel kent. We gaan naar de Olijfberg, bekend van de gevangenneming van Jezus in de hof van Gethsémané en van Zijn hemelvaart. Vervolgens wandelen we via Bethesda over de Via Dolorosa en aan de andere kant verlaten we de Oude Stad via de Damascuspoort en lopen we naar de Graftuin. Onderweg komen we door de smalle winkelstraatjes van de oude stad, de overbekende souks. Onvergetelijk. Diner en overnachting in hotel Jerusalem Tower.Diner en overnachting in hotel Jerusalem Tower.

Dag 4

Jeruzalem (o,l,d)
Vanmorgen wonen we een dienst bij in de Christ Church. De lunch gebruiken we in het hotel. ’s Middags een dienst bij ds. J. Ben Zvi, in het pand van de Bat Tsion gemeente aan de Jaffastraat. Diner en overnachting in hotel Jerusalem Tower.

Dag 5

Jeruzalem – Kfar Hanokdim (o,d)
We lopen deze dag eerst over de muur van de oude stad met prachtige uitzichten. Daarna gaan we naar de Klaagmuur waar we de Bar Mitswa viering van een of meerdere jongens meemaken: teken van het springlevende Joodse geloofsleven! We bezoeken het indrukwekkende terrein van Yad Vashem, waar de herinnering aan de Holocaust te zien, te horen en te voelen is. We rijden naar Kfar Hanokdim… waar we overnachten in een bedoeïenentent. Hier hebben we een ontmoeting met Yoyakim Figueras, voorganger van de Messias belijdende Chasdey Yeshua gemeente. Diner en overnachting in Kfar Hanokdim.

Dag 6

Kfar Hanokdim – Massada – Dode Zee – Jericho – Qasr El Yahud – Tiberias (o,d)
Na een bedoeïenenontbijt rijden we naar Massada, de vesting aan de Dode Zee, en vragen ons af waarom juist deze plek een symbool voor het Joodse verzet tegen de Romeinen is geworden en ontdekken hoe dit verhaal Israëlisch maatschappij tot op vandaag beïnvloedt. Vervolgens gaan we zwemmen en drijven in de Dode Zee. Geniet van het mineraalrijke water. We bezoeken de oudste en laagst gelegen stad van de wereld, Jericho. We ontmoeten Taysir Abu Saada, een voormalig lid van Yasser Arafat’s strijdkrachten, die Christen is geworden en nu een kinderopvang ‘Seeds of Hope’ heeft in Jericho. We gaan naar Qasr El Yahud. De doopplaats bij de Jordaan. Ook is het in deze omgeving dat het volk Israël de Jordaan overstak. Jordanië is binnen handbereik, evenals de berg Nebo. Diner en overnachting in Hotel Astoria in Tiberias. 

Dag 7 

Tiberias – Nazareth – Nazareth Village – Kibboets Malkia – Banyas – Tiberias (o,d)
We gaan deze dag naar Nazareth, daar bezoeken we uiteraard de Basiliek van de Aankondiging. Het is de grootste kerk van Israël en zelfs van het Midden Oosten. Vervolgens bezoeken we Nazareth Village, waar een Joods dorp uit de tijd van Jezus tot leven komt. We brengen een bezoek aan een kibboets, een collectief georganiseerde landbouwnederzetting, direct gelegen aan de grens met Libanon. Een lokale inwoner vertelt wat het betekent om slechts op een paar kilometer afstand te leven van een gebied waar Hezbollah, een Libanese militante Islamitische groep, aan de macht is. We hebben een ontmoeting met leeftijdgenoten, jonge Israëlische soldaten aan de grens met Libanon, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van Israël aan de noordelijke grens. We krijgen een uitleg over de strategische problemen en veiligheidsrisico’s waar Israël mee kampt. We gaan kajakken over de Jordaan. Tevens bezoeken we de Banyas, de bronnen van de Jordaan, waar we een mooie wandeling maken. We rijden terug over de Golan Hoogvlakte, waar we de loopgraven zullen zien van het Israëlische leger. Diner en overnachting in Hotel Astoria in Tiberias.

Dag 8

Meer van Galilea (o,d)
We maken een boottocht op het Meer van Galilea. Daar staan we met elkaar stil bij Hemelvaartsdag.
We beklimmen de Berg van de Zaligsprekingen, waar de Bergrede plaatsvond. Hierna wandelen we naar Tabgha, de plaats van de vermenigvuldiging van de broden en de vissen. Tevens bezoeken we de ruïnes van Kapernaüm, de thuisbasis van Jezus en de apostelen Petrus, Andreas, Jakobus, en Johannes en de tollenaar Mattheus. Diner en overnachting in Hotel Astoria in Tiberias.

Dag 9

Meer van Galilea – Neot Kedumim – Tel Aviv – Istanbul – Amsterdam (o,l)
Na het ontbijt gaan we naar het Neot Kedumim Bijbels Landschaps Reservaat. Hier zullen we meer leren over de flora en fauna van het Bijbels Land. Waarom schreef koning Salomo over de machtige ceder en de kleine hysop? (1 Koningen 5), waarom worden kinderen van een gezegend man beschreven als olijfboomstekken? (Psalm 128).
Hier zullen we de lunch gebruiken. Vervolgens hebben we een transfer naar de luchthaven. Vlucht van Tel Aviv, via Istanbul, naar Amsterdam.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchten en accommodaties onder voorbehoud van bevestiging.
Vlieg / busreis
· Reissom: Op aanvraag
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: De door u gewenste periode
Kaart jongerenreis Israël
 • Dode Zee
  Jongeren in Jeruzalem
  Jongeren in Tabgha
  Bar Mitswah viering
 • Het Meer van Tiberias
  Bar Mitswah bij de Klaagmuur
  Bar Mitswah bij de Klaagmuur
  Bar Mitswah bij de Klaagmuur
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Uit mijn eigen assortiment komen antoinettesboekencommentaar.com en draadenspijker.com naar voren als de belangrijkste pilbronnen. Voor een naadloze en winstgevende crypto-ervaring, vertrouwen professionals op Immediate Peak.