‘Wees de verandering die je in de wereld wilt zien’

Mahatma Gandhi 1869-1948

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Niets is minder waar! Binnen kerkelijke gemeenten, charitatieve instellingen, verenigingen en politieke organisaties nemen jongeren een belangrijke plaats in. Zij zijn de bestuurders en beleidsbepalers van de toekomst. Juist voor jongeren is het van groot belang om over grenzen heen te kijken om te zien en te ervaren hoe het hun leeftijdsgenoten vergaat. Andere gewoonten en gebruiken, meestal minder voorzieningen en minder rechten, grote culturele verschillen en tegenstellingen, allemaal ingrediënten die belangrijk zijn voor de vorming en ontwikkeling.

Kenmerken van een Makor Jongerenreis
Online of live
•  Sociaal media is de hedendaagse manier om te communiceren voor de meeste jongeren en voor veel ouderen. Toch blijven live gesprekken, ontmoetingen, vieringen, festivals, reizen, en andere evenementen een onontbeerlijke basis voor vriendschappen en omzien naar elkaar.

Investeren en leren
•  Ontmoetingen met andere culturen, religieuze riten en gebruiken, toekomstvisies, ontwikkelingsprojecten, inspirerende leeftijdsgenoten en ouderen over de grenzen heen zijn onbetaalbare levenslessen en investeringen die gedurende het leven alleen maar meerwaarde zullen krijgen.

Actief en avontuurlijk
•  Naast bijzondere ontmoetingen en bezienswaardigheden is het actief en avontuurlijk bezig zijn ook een belangrijk ingrediënt voor een jongerenreis. Kajakken, hiken, fietsen, wave boarden, kamperen, bbq-en etc. maar ook meewerken aan een ontwikkelingsproject behoort op veel van onze bestemmingen tot de mogelijkheden.

Onze reizen worden zorgvuldig en in overleg met u als initiatiefnemer samengesteld.
 • Jeruzalem IDF
  Dode Zee modderbad
  Raften in de Jordaan rivier
  Kamelentocht Arad
 • Drijven in de Dode Zee
  Petra Jordanië
  Kamelentocht
  IDF Israël

Voorbeeldreizen

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram