Twee leuke plekken voor een weekendje wegTwee leuke plekken voor een weekendje weg

Waarom zou je de wereld niet een beetje verkennen? Er zijn zoveel plaatsen waar u naartoe kunt gaan voor uw volgende vakantie. Plus, met al dat reizen van tegenwoordig is het makkelijker dan ooit! Om uit te zoeken welk type reis het beste bij jezelf en je portemonnee past, heb ik één ding gedaan: verschillende bestemmingen onderzoeken met de functie Trips van Google Maps (die meer functies heeft dan welke andere app dan ook).

Apeldoorn

Apeldoorn is een geweldige plek voor iedereen die op zoek is om hun gedachten te verzetten tegen de drukte die het leven met zich meebrengt. De stad zelf heeft musea, galeries, leuke winkeltjes - allemaal op loopafstand en dan hebben we het nog niet eens over buitenactiviteiten zoals wandelen in de nabijgelegen parken of vissen op een van de vele rivieroevers (die u hier ook vindt). Er is zelfs een dierenreservaat in Apenheul waar bezoekers van dichtbij kennis kunnen maken met intelligente primaten uit Afrika en Zuid-Amerika!

Apeldoorn is een stad vol bedrijvigheid. In dit gebied zijn er veel plaatsen om te bezoeken en dingen die je kunt doen, zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe dat een uitgebreid netwerk voor fietsers heeft! Als fietsen niet uw ding is, probeer dan een of twee fietstochten door het Apeldoornse bos die worden aangeboden door bedrijven zoals Bikes-Inclusive; ze zijn erg leuk met vriendelijke gidsen die alles weten over vogelzang in de Nederlandse iepenbomen - het zal meezingen gemakkelijk laten klinken...

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en ligt op slechts een uur rijden van Utrecht. Brussel biedt veel dingen om te zien met zijn stadsplein; De Grote Markt die Europa's grootste stadhuis en Broodhuis museum huisvest - beide zijn de moeite waard om te zien! Op deze locatie vindt u een unieke architectuur die u met verstomming zal slaan, evenals andere historische gebouwen zoals een katholieke kerk genaamd Sint Gwoirgene (Sint Gwergen).

Het Atomium is een wereldberoemd herkenningspunt in Brussel. Deze stalen constructie met bollen eraan bevestigd, stelt een ijzerkristal voor waaruit volgens de legende alle dingen worden geschapen - en geeft zeker een nieuwe betekenis aan wat er mogelijk is als je bovenop dit iconische monument staat! Het is ook de moeite waard om het park in de buurt te bekijken; 13 hectare vormen het Park van Brussel of Warande (beide termen verwijzen in de eerste plaats gewoon als koninklijk eigendom). Je vindt er ook het Koninklijk Paleis en het Paleis der Naties als dat je ook maar een beetje interesseert...maar laat me je vertellen: hoeveel je ook kunt gaan verkennen, vergeet niet om voor jezelf te zorgen!

Lekker Weekendje weg

Wat is er niet leuk aan Apeldoorn en Brussel? Met genoeg bezienswaardigheden in de stad, of een verkenning van nabijgelegen attracties zoals Utrecht voor degenen die zich meer avontuurlijk voelen. Voor het diner is er altijd een optie - maak uw keuze uit al dat heerlijke eten! Als u wilt wat drankjes na het donker dan hoofd naar beneden een weg op een vrijdag nacht als ze zeker zijn hoppen met de lokale bevolking uit genieten van zichzelf tot in de late uurtjes om het andere weekend ook;-)

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
8d5da28cd5deabe179a55e7c1f3d28e3