Internet dating - voordelen en valkuilen



Er zijn nu ongeveer zeven miljoen singles op het internet op zoek naar de ware liefde. In het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste jaren is dit een logisch gevolg. Enerzijds wordt het internet een steeds belangrijker onderdeel van het beroeps- en privé-leven van de mensen. Anderzijds verschuift met name het sociale leven van de mensen steeds meer naar het internet: de zogenaamde sociale netwerken fungeren als spil in het virtuele leven en lijken even belangrijk te zijn als echte ontmoetingsplaatsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zoektocht naar liefde zich ook naar het internet verplaatst. Net als in de echte wereld zijn er ook in de virtuele wereld mogelijkheden om je geluk te keren. Uit de grote vergelijking van singlesites door COMPUTER BILD blijkt dat er een goede kans is op het vinden van leuke kennissen en misschien wel meer op het internet.

Datingbureaus en uitwisselingsprogramma's voor singles - hoe singles liefde vinden op het internet
Als u een partner zoekt op het internet, hebt u verschillende opties. Sommige singles nemen op de datingsites hun lot in eigen handen en gaan zelf op zoek naar geschikte partners. Anderen vertrouwen op de deskundigheid van datingbureaus die hen bij hun zoektocht ondersteunen en een eerste selectie maken. Hoe verschillend de aanpak ook is, beide modellen bieden uitzicht op succes.

 
Hoe datingbureaus werken
Datingbureaus hebben een lange traditie en zijn in verschillende vormen bekend in veel verschillende culturen. Zoals de naam al zegt, zijn datingbureaus contactpunten voor mensen die serieus op zoek zijn naar een partner en niet op zoek zijn naar een snelle fling of iets dergelijks. Datingbureaus werken met psychologische tests, op basis waarvan zij een persoonlijkheidsprofiel opstellen. Zij vergelijken dit profiel met dat van andere leden en doen vervolgens suggesties voor mogelijke partners. Op deze manier krijgen singles partnersuggesties die zijn afgestemd op hun persoonlijkheid en interesses. Zo hoeft u niet door ontelbare profielen te klikken. Dit "matchen" verhoogt de kans om sneller interessante ontmoetingen te maken. Datingbureaus zijn over het algemeen duurder dan betaalde datingservices en worden meestal bezocht door een oudere clientèle.

Hoe datingbureaus werken

In tegenstelling tot datingbureaus, zijn leden op zichzelf aangewezen bij het zoeken naar een partner. Dating sites werken niet met persoonlijkheidstesten of matches. Daarom hebben gebruikers verschillende interesses: sommigen hopen een levenslange partner te vinden, anderen zijn op zoek om nieuwe mensen te ontmoeten en te flirten. Leden kunnen door alle profielen bladeren en hebben de mogelijkheid om elkaar te leren kennen als ze geïnteresseerd zijn. De datingdiensten zijn gratis of tegen betaling. Alvorens u zich inschrijft, is het raadzaam de aangeboden diensten zorgvuldig te controleren.

Datingbureau of singles uitwisseling - wat moet je kiezen?

Als u nieuwe contacten wilt leggen, wilt flirten en misschien een nieuwe partner wilt vinden, dan zijn singles uitwisselingen de juiste keuze. Hier is alles wat meer ontspannen en vrijblijvend dan bij de datingbureaus. In de regel wenden mensen die serieus op zoek zijn naar een nieuwe partner en niet op zoek zijn naar flirten op korte termijn zich tot datingbureaus. Datingbureaus gebruiken persoonlijkheidstests om de meest compatibele leden te vinden. Voor deze diensten vragen zij meestal ook hogere tarieven dan betaalde datingbureaus.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
8c8d03749c4362d36cdd154dad78f2a0