rondreis Israël

8 -DAAGSE GROEPSREIS ISRAËL MET LEVENSLANGE GARANTIE

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Telling Lies is een emotioneel drama spel


In 2015 bracht Sam Barlow Her Story uit, een uniek detectivespel dat bestaat uit video's en een zoekbalk. Daarin moest de speler elk van de vele video's onafhankelijk vinden aan de hand van de woorden die erin werden gesproken, waarbij hij alle ontvangen informatie vergeleek om een ​​volledig beeld van de gebeurtenissen te krijgen. Vier jaar later keerde Barlow terug naar dat formaat met Telling Lies - een werk dat minder geeft om intriges en mysterie, en veel meer om drama en oprechtheid.

Waar ging haar verhaal over: je had een archief met video's van verschillende ondervragingen van één vrouw tot je beschikking. Dit archief was gefragmenteerd in stukjes, die elk haar antwoord op de een of andere vraag bevatten - maar niet de vraag zelf. Bovendien waren de archiefbestanden niet beschikbaar als lijst - ze moesten allemaal worden gevonden door te zoeken naar de woorden die erin werden gesproken. Bovendien leverde de zoekopdracht alleen de eerste vijf chronologisch eerste resultaten op (dat wil zeggen, het was onmogelijk om het woord "I" in te voeren en alles tegelijk te bekijken).

Waar waren al deze beperkingen voor? Om van het spel een detectiveverhaal te maken, waarbij de speler diep in wat er is gezegd, moet nadenken en zelfstandig op zoek moet gaan naar trefwoorden die nieuwe fragmenten van het verhaal openen. Er zijn hier geen aanwijzingen, geen mogelijkheid om een ​​van de voorgestelde opties te kiezen, er is geen manier om te verliezen: je kunt het nauwelijks begrijpen. Het spel is gebaseerd op de klassieke vraag "wie is de moordenaar?", Maar het antwoord erop is heel eenvoudig - je kunt het zelfs per ongeluk doen door een woord in te voeren dat in de gewenste video voorkomt. Maar niet minder belangrijk zijn de omstandigheden, de context die elk begrip van wat er is gebeurd op zijn kop kan zetten. Wat van een moordverhaal het spel verandert in 'haar verhaal'.

Het onlangs uitgebrachte Telling Lies is gebouwd op precies hetzelfde principe: een database met video's, een zoekregel, vijf resultaten. Het belangrijkste verschil is dat er geen opnames zijn van ondervragingen, maar van videogesprekken - dat wil zeggen, ten eerste zie je veel mensen in de meest natuurlijke en zelfs intieme omstandigheden, en ten tweede is elk record slechts de helft van de dialoog met een complementair paar ervan (en het moet apart worden gevonden). Hoewel we moord niet oplossen in Telling Lies, moeten we nog steeds de puzzel bij elkaar leggen. Voor een drama over het persoonlijke leven van mensen lijkt deze benadering minder geschikt dan voor een detective - maar aangezien het, afgezien van Her Story, nergens anders is gebruikt, en dit soort gameplay met vertrouwen uitstekend kan worden genoemd, doe ik dat niet wil er echt over klagen.

Het verhaal van Telling Lies draait om David - een man die veel moet liegen op zijn werk - en drie vrouwen met wie hij een hechte band heeft. Het is gemakkelijk te raden dat zijn verhaal niet zal eindigen met iets goeds, en het hele punt hier zit natuurlijk in de details van hoe zijn relatie zich ontwikkelde, wat hem tot bepaalde acties dreef. Telling Lies beslaat een enorme tijdspanne - meer dan een jaar - waarin we zien hoe David en de mensen die met hem verbonden zijn, veranderen.

Elke actie - zelfs als deze achter de schermen is gebeurd - heeft voorwaarden en gevolgen, en daarom zal er geen gebrek zijn aan vragen die door het spel worden gesteld en de antwoorden die het zal geven. Het is erg moeilijk om uit het spel te breken zonder de hele puzzel in je hoofd te verzamelen.

Telling Lies legt speciale nadruk op de vitaliteit en oprechtheid van haar video's. De meeste zijn gemaakt met de selfiecamera van de smartphone, zodat we de personages vrijwel puntloos kunnen zien.

We lijken hun persoonlijke leven te bespioneren, we zien ze op de meest intieme momenten - en dit, in combinatie met uitstekend acteerwerk, stelt ons in staat om bijzonder diep in deze personages te geloven.

De acteurs moeten apart worden vermeld: Angela Safaryan ("Westworld"), Kerry Bishe ("Stop and Burn"), Alexandra Shipp ("X-Men") en vooral Logan Marshall-Green ("Prometheus" en al je memes over budget Tom Hardy) spelen geweldig: in feite is het hele spel gebaseerd op het feit dat we ze van dichtbij bekijken. Sommige segmenten duren enkele minuten zonder te lijmen, en de dialogen worden zo goed gesynchroniseerd dat je je nooit moe wordt je af te vragen: hoe hebben ze dit allemaal opgenomen? Qua productie is er een enorme kloof tussen Her Story en Telling Lies, en de nieuwigheid heeft iets om indruk te maken.

Telling Lies heeft echter zo zijn nadelen. De eerste en meest voor de hand liggende: bij het zoeken naar een specifiek woord, beginnen we de gevonden video's te bekijken vanaf de plaats waar dit woord klonk. Ja, je kunt terugspoelen naar het begin, maar de game zegt dit niet (aanvankelijk dacht ik over het algemeen dat fragmentarische fragmenten een kenmerk van de gameplay zijn, net als andere beperkingen), en er is geen knop "spring naar 0:00", u moet elke video handmatig opwinden en de duur ervan is vaak enorm. Dit is in feite het tweede nadeel: het is vervelend om iets nuttigs te zoeken in te lange video's. Vooral als deze video de helft van het gesprek is, dat in een monoloog verandert: dan praat de ene deelnemer aan het gesprek de hele tijd en luistert de ander stil. En wij, die de video bekijken met de deelname van de tweede, kijken gewoon een paar minuten naar zijn reacties en weten niet echt iets.

Telling Lies is in veel opzichten een natuurlijke ontwikkeling van Her Story: de gameplay is hetzelfde, maar de schaal, kwaliteit van de productie en het drama zijn astronomisch gegroeid. Ze is echter niet meer zo indrukwekkend als haar revolutionaire voorganger, ze mist de sterke climax van Her Story en ze heeft heel, heel graag een comfortabele terugspoeling nodig. Het is echter zeker de moeite waard om te spelen: Telling Lies heeft maar één analoog, en over het algemeen kan deze benadering van het vertellen van verhalen nog steeds uitstekend worden genoemd.

 

 


Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 - Armenië en Georgië

Dag 1: maandag - We vliegen naar Israël, het Beloofde Land

Amsterdam - Tel Aviv – kibboets in omgeving van het Meer van Galilea (d)
Vanaf Amsterdam vliegen we naar Tel Aviv. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze gids en hebben we een transfer naar onze kibboets. Diner en overnachting in kibboets Shaar Hagolan of Ohalo Manor, gelegen in de omgeving van het Meer van Galilea. 

Dag 2 - dinsdag - Bekende plaatsen rond het Meer van Galilea

Meer van Galilea (o,d)
Vandaag brengen we een bezoek aan bekende plaatsen rond het Meer van Galilea. We rijden naar de berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer. We wandelen naar beneden naar het kerkje van Tabgha. Hier zien we het altaar met de mozaïeken van het wonder van de broden en de vissen. We rijden verder naar Kapernaüm. Deze stad vormde een middelpunt van de prediking van Jezus in Galilea. Jezus verbleef hier lange tijd, genas de zieken, predikte in de synagoge en verrichtte er wonderen. Diner en overnachting in kibboets Shaar Hagolan of Ohalo Manor.
Dag 2 - - Armenië en Georgië
Dag 3 - Armenië en Georgië

Dag 3 woensdag - Tocht door de Jordaanvallei naar Bethlehem

Kibboets omgeving Meer van Galilea - Beth Shean - Qasr El Yahud – Bethlehem (o,d)

Dag 4 - donderdag Het Huis van Brood - Bethlehem

Bethlehem – Herdersvelden – Bethlehem (o,d)
Dag 4 - Armenië en Georgië
Dag 5 - Armenië en Georgië

Dag 5 - vrijdag - Drijven in de Dode Zee 

Bethlehem – Massada – Dode Zee – Jeruzalem (o,d)

Dag 6 - zaterdag - De oude stad van Jeruzalem

Jeruzalem (o,d)
Vandaag hebben we geen bus nodig, we kunnen alles lopend doen. We lopen onder de Stefanuspoort of Leeuwenpoort door, die ons toegang verschaft tot de Via Dolorosa (lijdensweg of Kruisweg). Vervolgens komen we langs Bethesda (Johannes 5) en de St. Anna Kerk.
Even verder loopt de Via Dolorosa onder een boogspanning door, de Ecce-homo boog. Op deze plaats zou Pilatus het ‘ecce homo’ ofwel ‘Zie de Mens’ hebben uitgesproken. De Via Dolorosa eindigt bij de Heilige Grafkerk. Aan het einde van de middag gaan we weer naar de ons inmiddels bekende Klaagmuur, waar we zien hoe de sabbat uitgeleide gedaan word. Diner en overnachting in het Holyland East Hotel in Jeruzalem.
Dag 6 - Armenië en Georgië
Dag 7 - Armenië en Georgië

Dag 7 - zondag - Jeruzalem

Jeruzalem  (o,d)
Vandaag is voor ons een dag ter vrije besteding. In Israël is zondag de eerste werkdag van de week en dus ook een drukke dag. U kunt op eigen gelegenheid nogmaals de oude stad (soukh) bezoeken of een bezoek brengen aan de kleurrijke en gezellige Machane Yehuda markt. Het indrukwekkende Israël Museum en het gedenkwaardige Yad Vashem zijn beide bereikbaar d.m.v. een kort ritje met de tram. Het Holocaust Memorial Yad Vashem bestaat uit een verzameling monumenten die de Holocaust in herinnering houden. Zo ziet u de ‘Laan der Rechtschapene’ waarlangs bomen staan die geplant zijn door en voor mensen die in de oorlog hun leven hebben gewaagd om Joden in veiligheid te brengen. In de ‘Hall of Remembrance’ zijn in de vloer de namen gegrift van de grootste vernietigingskampen. We zien diverse werken van kunstenaars en het aangrijpende monument waar de anderhalf miljoen kinderen die zijn omgebracht worden herdacht. Diner en overnachting in het Holyland East Hotel in Jeruzalem.

Dag 8 - maandag 

Jeruzalem – Joppe -Tel Aviv – Amsterdam (o)
Vanmorgen bezoeken we Old Jaffa, de oudste havenstad van de wereld. De stad was 4000 jaar geleden reeds bewoond. Maak een wandeling door de oude straatjes en zie o.a. het huis van Simon de Leerlooier. De haven van Jaffa is de plaats waar Jonas door de walvis werd uitgespuwd nadat hij drie dagen in de buik van de vis had doorgebracht. Vervolgens rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Einde aan de reis en vertrek naar huis, maar met de garantie van een onuitwisbare levenslange ervaring.
Dag 8 - Armenië en Georgië
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië
Deze reis wordt uitgevoerd door gerenommeerde airlines zoals: EL Al Airlines, Transavia, KLM etc.

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 4,5 uur
Tel Aviv - Amsterdam; ca. 4,5 uur Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië
Inbegrepen in de reissom:
·Vlucht: Amsterdam - Tel Aviv – Amsterdam 
· Luchthavenbelastingen en tax
· Handbagage
· Accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig
· Assistentie op de luchthaven
· Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
· Vervoer per airconditioned touringcar gedurende 6 dagen
· Nederlands sprekende reisbegeleider-gids in Israël gedurende 7 dagen
· Headset per deelnemer - gedurende gehele reis
· Kofferservice bus-hotels
· Kennismakings- informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
· Alle entreegelden conform het programma:
• Dag 2: Bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen
• Dag 2: Bezoek aan de synagoge in Kapernaum
• Dag 2: Wandeling door de velden naar Tabgha + bezoek Petrus kerkje
• Dag 3: Bezoek aan Beth Shean
• Dag 3: Tocht door de Jordaanvallei
• Dag 3: Bezoek aan de doopplaats Qasr El Yahud aan de rivier de Jordaan
• Dag 4: Bezoek aan Bethlehem
• Dag 4: Bezoek aan de Geboortekerk in Bethlehem
• Dag 4: Wandeling door de herdersvelden rond Bethlehem
• Dag 5: Bezoek aan Massada per kabelbaan (2x)
• Dag 5: Drijven in de Dode Zee
• Dag 6: Bezoek aan de oude stad van Jeruzalem
• Dag 6: Meemaken van het ontvangst van Sabbat bij de Klaagmuur
• Dag 8: Bezoek aan Jobbe of Old Jaffa in Tel Aviv

Niet inbegrepen in de reissom:
· Ruimbagage (kosten zijn afhankelijk van het gewicht)
· Eventuele extra brandstoftoeslagen
· Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
· Fooiengeld ca. € 40,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
· Persoonlijke uitgaven
· Reis- en annuleringsverzekering
· Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
· Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis
"groepsreis Israël" - 8 dagen. 

Reisperiode: Laagseizoen 
Reisnummer: ISR-8-L 

Vertrekdata 
08.02 t/m 15.02.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.295,- per persoon
15.02 t/m 22.02.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.355,- per persoon
22.02 t/m 01.03.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.295,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt              € 295,- *

Reisperiode: Hoogseizoen
Reisnummer: ISR-8-M


Vertrekdata
15.11 t/m 22.11.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.345,- per persoon
22.11 t/m 29.11.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.345,- per persoon
29.11 t/m 06.12.2021     De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                     € 1.345,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt € 295,- *

Minimum aantal deelnemers: 15     Maximum aantal deelnemers: 25

* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "groepsreis Israël"van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr. Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Hoe groot schat u het aantal personen?*:                 4-8 pers 9-14 pers 15-18 pers 19-24 pers 25-30 pers 31 of meer pers

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: diverse vertrekdata
Kaart Armenië & Georgië
 • Dag 1 - Armenië en Georgië
  Uplistsikhe grottenstad, Georgië
  Haghpat, Armenië
  Haghpat, Armenië
 • Tbilisi kerk
  Tbilisi kerk
  Tbilisi kerk
  Areni Winery

Anderen bekeken ook

Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel Telling Lies is een emotioneel drama spel
325f673681402f1be33b743dbbf60c68