DrummenDrummen: Een gids voor het creëren en onderhouden van een beat

Drummen is een oude vorm van muziek die al eeuwenlang bestaat. Drummers drummen altijd op een drumstel, drumpads, of spelen met drumstokken op een ander oppervlak om een beat te creëren. De beats worden meestal gespeeld in de maat van het liedje dat door de band wordt uitgevoerd. Er zijn veel verschillende soorten trommels en drumstellen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze moeten regelmatig worden onderhouden, zodat ze na verloop van tijd een goed geluid kunnen blijven produceren. In dit artikel bespreken we hoe je je drumstel kunt onderhouden en hoe je ervoor kunt zorgen dat het goed blijft klinken!

Wat is drummen?

Drummen is een vorm van kunst waarvoor je drumstokken, drumstellen en drummers nodig hebt

Hoe drum ik? -Je kunt beginnen met het leren gebruiken van je handen en eerst op de snaredrum te spelen, omdat dat makkelijker is dan op de tomtoms of de bassdrums

Waarom zou ik leren drummen? Als je een instrument als dit leert bespelen, leer je niet alleen ritme, maar ook discipline en toewijding! Het wordt nog beter als je in een band gaat spelen, want dan heb je live optredens en krijg je betaald voor wat je graag doet:) Plus, het is ook een goede oefening voor je armen!

Waar kan ik iemand vinden die me leert drummen? Je kunt lessen nemen bij een muziekschool, of kijk op internet voor een muziekleraar.

De verschillende soorten drums en hoe je ze bespeelt.

Bij drummen worden trommelstokken of trommelhamers gebruikt om op een trommel te slaan. Er zijn drie verschillende soorten trommels die bij het drummen kunnen worden gebruikt: pauken, snaartrom en basdrum.

De pauken zijn het meest gebruikte type trommel in orkestmuziek, waardoor ze zeer geschikt zijn voor beginners die een orkeststuk met hun leeftijdsgenoten willen spelen. Het geluid dat door dit instrument wordt geproduceerd is erg hoog, waardoor het ideaal is als je je beat wilt laten horen over andere instrumenten heen, zoals snaarinstrumenten of houtblazers.

De volgende soort trommel is de snaartrommel, die twee kanten heeft zodat je zowel je rechter- als je linkerhand tegelijk kunt laten spelen en zo complexere beats kunt creëren dan wanneer je maar één hand hebt om te gebruiken.

Hoe je ritme aan te houden, inclusief tellen en oefenen.

Drummen is een kunstvorm die geduld, coördinatie en uithoudingsvermogen vereist. Of je nu voor je plezier wilt drummen of professioneel wilt drummen, er zijn bepaalde dingen die je moet weten over drummen. In dit blogartikel vind je wat basiskennis over drummen, zodat je, als je zin krijgt, een drumstok kunt pakken en je eigen ritme kunt gaan creëren!

Er zijn veel manieren om te oefenen met het houden van een beat. Een van de manieren om te oefenen is iemand anders zijn instrument te laten bespelen terwijl je tegelijkertijd drumt. Probeer goed te luisteren naar hoe zij de maat houden om zo verschillende muziekstijlen beter te begrijpen en je gevoel voor timing te ontwikkelen. Een andere optie is het downloaden van een app op je telefoon (of iPod) zoals 'drumbeat'.

Tips voor het drummen in een groep of band.

Om een regelmatige beat te creëren die de muziekstroom gaande houdt, kun je Drum Beats of Drum Fills gebruiken. Elke drummer heeft zijn eigen stijl bij het spelen van deze Drum Beats en Drum Fills. Het is belangrijk dat drummers in een groep/band allemaal op dezelfde golflengte zitten als ze met drums ritmes creëren door middel van drum beats en drum fills. Dit maakt het makkelijker voor zangers, gitaristen, bassisten enz... om van je ritme af te spelen omdat ze weten wat er nu komt! De beste manier om dit te bereiken is door mee te oefenen met opnames totdat iedereen het goed heeft! Een andere tip voor potentiële drummers is om niet te veel te spelen- drummen.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
3d0b979407e6099baf91a49ee8805141