Vreedzaam samenleven

Vreedzaam samenleven...?


Meld u hier aan voor de lunchbijeenkomst op 14 januari 2019. Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. 


In deze tijd van bezinning, van vrede op aarde, van feest en licht, lijkt dit prima te lukken. Maar lukt ons dat na de jaarwisseling ook nog? We leven in een tijd van toenemende tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen en religies. Creëren wij voor onze kinderen en kleinkinderen een samenleving van tegenstellingen door angst of onbekendheid of één van verbinding door leren van elkaar en aandacht voor elkaar?

Wij hebben een themareis naar het indrukwekkende Marokko ontwikkeld, waarin verleden en toekomst van de monotheïstische Godsdiensten worden uitgelicht. Hoe lang ging het goed, waarom ging het mis, hoe gaan we samen verder?

Is deze themareis iets voor u?


Wilt u zich als predikant of voorganger samen met uw kerkelijke gemeente verdiepen in het thema 'vreedzaam samenleven' dan is deze reis iets voor u. Samen op reis versterkt niet alleen de band in uw christelijke gemeente, de ontmoeting met joden en moslims geeft ook een inkijkje in hun geloofs- en belevingswereld. Verrassend zijn de overeenkomsten terwijl de dagelijks praktijk ons vaak het tegenovergestelde leert. 

Mahatma Gandhi sprak eens de wijze woorden Wees de verandering die je in de wereld wil zien’. Deze reis is misschien een eerste stap op de weg van die verandering.

Uitnodiging lunchbijeenkomst


Voor meer informatie, doelstelling en deelname over en aan deze reis nodigen wij u uit voor een lunchbijeenkomst in het: Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland.
Sprekers: Ds. Harry Smit
Mbarek Oubahssou, BSc
Jaap Heester, directeur Makor Reizen

Datum: Maandag 14 januari 2019
Tijdstip: 11.00 uur tot 13.30 uur
Plaats: Landelijk Dienstencentrum PKN
Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE, Utrecht 
Schrijf u snel in. Er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar. 
Aanmelden

8-daagse themareis Marokko

Thema: Vreedzaam samenleven

Wij bieden u als predikant of voorganger de gelegenheid om tegen een klein bedrag aan deze reis deel te nemen. 

De doelstelling van deze reis 'vreedzaam samenleven' staat hierbij centraal zodat u de intentie om vanuit uw kerkelijke gemeente een reis te organiseren dient te onderschrijven.

Vertrekdatum: Maandag 10 juni 2019

Tijdens de lunchbijeenkomst wordt meer informatie over de reis en de ontmoetingen tijdens de reis bekend gemaakt. 

Contactgegevens Makor Reizen

  
Valkenierstraat 12, 2984 AZ, Ridderkerk,
Aanmelden is verplicht en kan door op de 'aanmelden' knop te drukken of door een e-mail te sturen naar bovenstaand e-mailadres.
homeplanephoneenvelopedinnerearth