Verzekeringen

Goed verzekerd op reis

Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar uw reis ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen gaat u goed voorbereid op reis. De Europeesche Verzekeringen is al meer dan 90 jaar dé specialist in reisverzekeringen.

Het afsluiten van een reisverzekering is noodzakelijk. Hierdoor kunnen wij u, in geval van nood, goede assistentie verlenen. Daarnaast bespaard u een hoop geld bij onverwachte voorvallen zoals ziekte en ongevallen. Neem de tijd om uw verzekeringen goed uit te zoeken.

Wij werken samen met reisverzekeraar  De Europeesche Verzekeringen.  De verzekeringen zijn eenvoudig af te sluiten. Bent u ergens anders verzekerd? Let dan goed op of het dekkingsbedrag voldoende is. Daarnaast stellen wij het op prijs wanneer u uw gegevens van de reis- en/of annuleringsverzekering voorafgaande aan uw reis aan ons door geeft. Op deze manier kunnen wij snel bemiddelen bij een noodgeval.

Makor Reizen biedt de volgende verzekeringspakketten aan:
- Kortlopende reisverzekering
- Kortlopende annuleringsverzekering
- Doorlopende reisverzekering
- Doorlopende annuleringsverzekering

Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u één of meerdere verzekeringen wilt afsluiten.

 

Kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering bent u goed verzekerd van het begin tot het eind van uw reis.
U kunt onbezorgd en met een veilig gevoel op vakantie gaan. De kortlopende reisverzekering is compleet en bevat de volgende basisonderdelen: 24 uur per dag wereldwijde hulp, snelle afhandeling van bagageschade, geen eigen risico bij geneeskundige kosten. Uiteraard zijn de kosten voor reisongevallen en medische kosten inbegrepen.

U heeft de mogelijkheid uit 3 pakketten met oplopende vergoedingen. Bij de basisverzekering zijn de belangrijkste risico’s verzekerd. Bij de Comfort verzekering krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Bij de optimaal optie bent u voor alles perfect verzekerd. Bij deze verzekering komt u niet voor verassingen te staan. De vergoeding van de onvoorziene medische kosten zijn bij alle drie de opties 100%.

Deskundige personenhulp

Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kunt u de Europeesche Hulplijn +31 20 651 5777 dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen u snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Een geruststellend idee.

Daarom belt u de Europeesche Hulplijn

■ Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten

■ Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale

■ Voor wereldwijde hulp in uw eigen taal

■ Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten

■ Voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland

Altijd een reisverzekering op maat
U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. U kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis.

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd
Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo bent u verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stuk­maakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. U heeft standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kunt u de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die u zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.

Uitbreidingen voor Basis & Comfort
U kunt uw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die uw reisverzekering nog beter laten aansluiten op uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport of wilt u zich in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? U kunt de dekking dan altijd aanpassen.

Optimaal: alles perfect geregeld
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzeke­ring samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

 

 Dekkingsoverzicht Kortlopende Reisverzekering 

 

 BasisComfortOptimaal
Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
Schade aan uw vakantieverblijf€ 100,-€ 300,-€ 500,-
Bagage totaal€ 1.000,-€ 3.000,-€ 5.000,-
Mobiele telefoons, smartphones, max.€ 100,-€ 300,-€ 500,-
iPods, tablets, laptops, computer-, foto- en filmapparatuur, max.€ 500,-€ 1.500,-€ 2.500,-
Eigen risico per gebeurtenis€ 100,-€ 50,-€ 0,-
Geld€ 500,-€ 500,-€ 500,-
Geneeskundige kosten
Gemaakt buiten Nederlandkostprijskostprijskostprijs
Gemaakt in Nederland€ 500,-€ 1.000,-€ 1.000,-
Tandheelkundige kosten€ 250,-€ 350,-€ 500,-
Reis Rechtsbijstand 
Binnen Europakostprijskostprijskostprijs
Buiten Europa, per gebeurtenis€ 25.000,-€ 25.000,-€ 25.000,-
Ongevallen  
Bij overlijden€ 12.500,-€ 25.000,-€ 25.000,-
Bij blijvende invaliditeit€ 35.000,-€ 75.000,-€ 75.000,-
Skiën en snowboardenZie voorwaardenZie voorwaardenZie voorwaarden
Hulp en huur vervoermiddel, per vervoermiddel 
Pechhulp en kosten om uw voertuig thuis te brengenkostprijskostprijskostprijs
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg€ 150,-€ 150,-€ 150,-
Verzendkosten onderdelen€ 150,-€ 150,-€ 150,-
Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig€ 1.000,-€ 1.000,-€ 1.000,-
Extra verblijfskosten per dag (maximaal 10 dagen)€ 75,-€ 75,-€ 75,-
Huur vervangend vervoer per dag (maximaal 30 dagen)€ 125,-€ 125,-€ 125,-
Extra sportuitrusting
(bovenop het verzekerd bedrag voor de dekking Bagage)
€ 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-

Alle genoemde dekkingen en maximumbedragen gelden per verzekerde, tenzij anders is vermeld.

 

 Premieoverzicht Kortlopende Reisverzekering  

 

BasisComfortOptimaal
 EuropaWereldEuropaWereldEuropaWereld
Personenhulp  €   0,92  €   1,62  €    1,02  €       1,77 €      2,62  €      3,87
Bagage €   0,20  €   0,35  €    0,25  €       0,40 Inclusief
Geneeskundige kosten €   0,45  €   0,70  €    0,50  €       0,75 Inclusief
Geld€ 0,50 € 0,50 Inclusief
Reis Rechtsbijstand€ 0,15 € 0,15 Inclusief
Ongevallen€ 0,10 € 0,15 € 0,15
Skiën en snowboarden€ 1,00 € 1,00 € 1,00
Hulp en huur vervoermiddel€ 17,50 € 17,50 € 17,50
Extra sportuitrusting€ 0,65 € 0,65 € 0,65

 

De premie is per persoon per dag. Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Over delen van de premie betaalt u assurantiebelasting.

Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

 

Klik hier voor de voorwaarden van de kortlopende reisverzekering.

 

Kortlopende annuleringsverzekering Volledig

Wij raden u aan om bij het boeken van uw reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Het is tenslotte heel vervelend wanneer u uw reis moet annuleren. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie.

U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.
Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie.

 

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?

Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering

Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

 

 Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering 

AnnuleringAllrisk Annulering
Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaardenkostprijskostprijs
Vergoeding annulering om

aanvullende redenen

-

75% van de

annuleringskosten

Vergoeding ongebruikte reisdagen
- Ziekenhuisopname (minimaal één overnachting)reissom per dagreissom per dag
- Eerdere terugkeer om

redenen genoemd in de voorwaarden

reissom per dagreissom per dag
- Eerdere terugkeer om aanvullende redenen-75% van de reissom per dag

 

 Premieoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering 

Annulering5,5% van de reissom
Allrisk Annulering7% van de reissom
Waarnemer1% van de reissom

De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaalt u assurantiebelasting. Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Klik hier voor de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering.

 

Doorlopende reisverzekering

Altijd een verzekering op maat
De Doorlopende Verzekering voor Reizen is geheel naar eigen wens samen te stellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal, Annulering of Allrisk Annulering.
Daarnaast kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen. U betaalt dus alleen waar u behoefte aan heeft.

Waarom een doorlopende reisverzekering van de Europeesche? Omdat;

Klik hier voor het volledige overzicht van de doorlopende reisverzekering.

 

Doorlopende annuleringsverzekering

Waarom een doorlopende annuleringsverzekering van de Europeesche? Omdat;

Allrisk Annuleringsverzekering

Wilt u zelf beslissen om welke reden u uw vakantie annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. U mag dan zelf bepalen waarom u liever niet op vakantie gaat. Bijvoorbeeld omdat een goede vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u toch die nieuwe baan krijgt. Hou er wel rekening mee dat er altijd sprake van een onverwachte gebeurtenis moet zijn. Wij vergoeden dan 75% van de annuleringskosten. Bij annulering om een standaard reden krijgt u wel 100% vergoed.

Klik hier voor het volledige overzicht van de doorlopende annuleringsverzekering.

 


 

Wilt u weten welke verzekering het beste bij u past? Of heeft u een andere vraag over één van de verzekeringen? Voor een persoonlijk advies helpen wij u graag verder. Hiervoor kunt u contact opnemen via de e-mail: info@makorreizen.nl of telefoonnummer: 0180-429394.