Onze reisvoorwaarden

Met ingang van 1 januari 2018 hanteert Makor Reizen nieuwe reisvoorwaarden. U vind hier kort samengevat de reisvoorwaarden. Onderaan de pagina kunt u de volledige reisvoorwaarden van Makor Reizen downloaden in PDF.


Lidmaatschap VvKR

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) van toepassing.

Lidmaatschap GGTO

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de garantieregeling van de GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde touroperators) van toepassing.

Lidmaatschap Calamiteitenfonds

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van het Calamiteitenfonds van toepassing.

Informatie op de website (en andere uitingen)

De prijzen op de website staan vermeld in Euro (tenzij anders staat aangegeven). Indien de koers verandert, behouden wij het recht om de prijzen aan te passen en u tot uiterlijk 6 weken voor vertrek een aangepaste factuur te sturen. Tevens kunnen de luchtvaartmaatschappijen  de luchthavenbelasting aanpassen. Makor Reizen behoudt het recht deze kosten aan u door te berekenen.

Alle informatie en prijzen op deze site, in onze advertenties en in alle andere uitingen zijn met de grootste zorg samengesteld. Onjuiste informatie kan echter toch voorkomen. Makor Reizen, alsook de aan haar gelieerde ondernemingen en toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Kennelijke fouten en commissies binden ons dan ook niet.

Boekingsproces

De boeking komt tot stand na aanvaarding door de reiziger (dit kan zowel telefonisch als per email) van het door ons voorgestelde aanbod. Nadat u de reis bij ons heeft geboekt krijgt u een boekingsformulier toegestuurd. Dit formulier dient u ingevuld en ondertekend naar ons te retourneren. Nadat wij het ondertekende boekingsformulier hebben ontvangen, ontvangt u een schriftelijke bevestiging en een factuur.

U bent niet verplicht een kopie van uw paspoort op te sturen. U heeft het recht om alleen de benodigde gegevens aan ons te verschaffen. Echter bij het foutief of onduidelijk doorgeven van uw paspoortgegevens zijn alle extra bijkomende kosten voor eigen rekening. (voorbeeld: het ticket is al geprint maar u heeft aan ons een roepnaam doorgegeven in plaats van een paspoortnaam. De naam op het ticket dient dan tegen extra kosten aangepast te worden).

Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.

Vijfentwintig procent van de reissom + eventuele kosten voor een annuleringsverzekering dienen bij boeking aanbetaald te worden. De volledige reissom dient uiterlijk zes weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Indien u een ticket heeft geboekt met afwijkende voorwaarden, dan is het mogelijk dat u de volledige reissom direct dient te voldoen.

Shop delta 10 gummies

Uw reisbescheiden worden circa 14 dagen voor aanvang van de reis toegezonden. Indien tickets eerder zijn uitgegeven blijven deze in ons beheer tot verzending van de reisbescheiden.

Wijzigingen

Voor wijzigingen na boeking geldt dat wij u per persoon € 17,50 administratiekosten + eventueel meerkosten voortkomend uit de wijziging doorberekenen.

Annuleringsvoorwaarden

Makor Reizen hanteert de VvKR-reisvoorwaarden. De aanbetaling bedraagt 25% van de totale reissom. Wanneer van dit percentage wordt afgeweken wordt u hierover ingelicht. Makor Reizen heeft aparte annuleringsvoorwaarden voor groepsreizen en individuele reizen. Voor boekingen vanaf 1 januari 2018 gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
Indien u een groepsreis heeft geboekt, ook wanneer er geen vlucht is inbegrepen, is de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

Annuleren t/m 56 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom
Annuleren vanaf 55 dagen t/m 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom
Annuleren vanaf 21 dagen t/m 7 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom
Annuleren vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Indien u een individuele reis heeft geboekt zijn bij opzegging door de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

  • Annuleren t/m 56 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 25% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 55 dagen t/m 22 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 50% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 21 dagen t/m 13 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 75% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 14 dagen t/m 7 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 90% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Indien reis- en/of annuleringsvoorwaarden afwijken van de hierboven genoemde standaard voorwaarden, wordt dit vermeld bij de betreffende (groeps)reis.

Verzekeringen

Wij adviseren u altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (dient binnen 6 dagen na factuur datum te worden afgesloten). Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af. Onze verzekeringsagent Allianz Global Assistance biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat u ook bij activiteiten, zoals duiken, goed verzekerd bent. Informeer naar de mogelijkheden bij uw boeking.

Geen doorgang programma

Alhoewel het zelden voorkomt, kan het gebeuren dat een deel van een programma geen doorgang kan vinden. Bijvoorbeeld bij onrust in het Midden Oosten. Wij zullen alles in het werk stellen u een passend alternatief te bieden, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld.

Reisdocumenten

U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Daarbij dient u uzelf te laten informeren van de meest actuele eisen ten aanzien van uw reisdocumenten.

U moet in het bezit zijn van een geldig retourticket en over voldoende financiële middelen beschikken om uzelf en uw medereizigers gedurende uw verblijf te kunnen onderhouden. Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan dient u mogelijk aan afwijkende voorwaarden te voldoen. Wij adviseren u dit bij de betreffende ambassade na te vragen.

Voor visumbestemmingen regelt Makor Reizen bij groepsreizen de visa. Dit wordt gedaan via onze partner Visum International. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de reissom. Bij individuele reizen kunnen wij uw visa, wanneer u dit op prijs stelt, ook voor u verzorgen.

Voor de volledige reisvoorwaarden van Makor Reizen, klik hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
books on zlibrary