Reisvoorwaarden

Met ingang van 1 januari 2018 hanteert Makor Reizen nieuwe reisvoorwaarden. U vind deze reisvoorwaarden hieronder of download onderaan de pagina de Makor Reizen-reisvoorwaarden in PDF.


Lidmaatschap VvKR
Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de VvKR van toepassing.

Lidmaatschap GGTO
Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de garantieregeling van het Garantiefonds voor Gespecialiseerde touroperators (GGTO) van toepassing.

Lidmaatschap Calamiteitenfonds
Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van het Calamiteitenfonds van toepassing.

Informatie op de website (en andere uitingen)
De prijzen op de website staan vermeld in Euro (tenzij anders staat aangegeven). Indien de koers verandert, behouden wij het recht om de prijzen aan te passen en u tot uiterlijk 6 weken voor vertrek een aangepaste factuur te sturen. De luchtvaartmaatschappijen kunnen de luchthavenbelasting aanpassen; Makor Reizen behoudt het recht deze kosten aan u door te berekenen.

Alle informatie en prijzen op deze site, in onze advertenties en in alle andere uitingen zijn met de grootste zorg samengesteld. Onjuiste informatie kan echter toch voorkomen. Makor Reizen, alsook de aan haar gelieerde ondernemingen en toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Kennelijke fouten en commissies binden ons dan ook niet.

Boekingsproces
De boeking komt tot stand na aanvaarding door de reiziger (dit kan zowel telefonisch als per email) van het door ons voorgestelde aanbod. Nadat u de reis bij ons heeft geboekt krijgt u een boekingsformulier toegestuurd. Dit formulier dient u samen met de kopie paspoorten van alle reizigers naar ons te retourneren. Nadat wij het ondertekende boekingsformulier hebben ontvangen, ontvangt u een schriftelijke bevestiging en een factuur.

Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.

Vijfentwintig procent van de reissom + eventuele kosten voor een annuleringsverzekering dienen bij boeking aanbetaald te worden. De volledige reissom dient uiterlijk zes weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Indien u een ticket heeft geboekt met afwijkende voorwaarden, dan is het mogelijk dat u de volledige reissom direct dient te voldoen.

Uw reisbescheiden worden circa 14 dagen voor aanvang van de reis toegezonden. Indien tickets eerder zijn uitgegeven blijven deze in ons beheer tot verzending van de reisbescheiden.

Wijzigingen
Voor wijzigingen na boeking geldt dat wij u per persoon € 17,50 administratiekosten + eventueel meerkosten voortkomend uit de wijziging doorberekenen.

Annuleringsvoorwaarden
Makor Reizen hanteert de VvKR-reisvoorwaarden. De aanbetaling bedraagt 25% van de totale reissom. Wanneer van dit percentage wordt afgeweken wordt u hierover ingelicht. Makor Reizen heeft aparte annuleringsvoorwaarden voor groepsreizen en individuele reizen. Voor boekingen vanaf 1 januari 2018 gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
Indien u een groepsreis heeft geboekt, ook wanneer er geen vlucht is inbegrepen, is de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
– Annuleren t/m 56 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom
– Annuleren vanaf 55 dagen t/m 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom
– Annuleren vanaf 21 dagen t/m 7 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom
– Annuleren vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Indien u een individuele reis heeft geboekt zijn bij opzegging door de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
– Annuleren t/m 56 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 25% van het overige deel van de reissom
– Annuleren vanaf 55 dagen t/m 22 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 50% van het overige deel van de reissom
– Annuleren vanaf 21 dagen t/m 13 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 75% van het overige deel van de reissom
– Annuleren vanaf 14 dagen t/m 7 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 90% van het overige deel van de reissom
– Annuleren vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Indien reis- en/of annuleringsvoorwaarden afwijken van de hierboven genoemde standaard voorwaarden, wordt dit vermeld bij de betreffende (groeps)reis.

Verzekeringen
Wij adviseren u altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten (dient binnen 6 dagen na factuur datum te worden afgesloten). Deze verzekeringen sluiten wij graag voor u af. Onze verzekeringsagent Allianz Global Assistance biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat u ook bij activiteiten, zoals duiken, goed verzekerd bent. Informeer naar de mogelijkheden bij uw boeking.

Geen doorgang programma
Alhoewel het zelden voorkomt, kan het gebeuren dat een deel van een programma geen doorgang kan vinden. Bijvoorbeeld bij onrust in het Midden Oosten. Wij zullen alles in het werk stellen u een passend alternatief te bieden, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld.

Reisdocumenten
U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Daarbij dient u uzelf te laten informeren van de meest actuele eisen ten aanzien van uw reisdocumenten.

U moet in het bezit zijn van een geldig retourticket en over voldoende financiële middelen beschikken om uzelf en uw medereizigers gedurende uw verblijf te kunnen onderhouden. Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan dient u mogelijk aan afwijkende voorwaarden te voldoen. Wij adviseren u dit bij de betreffende ambassade na te vragen.

Voor visumbestemmingen regelt Makor Reizen bij groepsreizen de visa. Dit wordt gedaan via onze partner Visum International. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de reissom. Bij individuele reizen kunnen wij uw visa, wanneer u dit op prijs stelt, ook voor u verzorgen.

Voor de volledige reisvoorwaarden van Makor Reizen, klik hier.