Velen gingen u voor…. we hebben al veel maatwerkreizen georganiseerd. Wilt u weten hoe anderen het hebben ervaren? Of hoe het contact van een offerte aanvragen, tot het plannen van een promotieavond en de voorbereidingen van de reis in zijn werk gaat? Lees hier de bevindingen van onze vaste klanten.


In de kibboets waar we verbleven, werden we met de groep uitgenodigd voor de Nationale Holocaust herdenking. “Het was zeer indrukwekkend. Veel mensen waren geraakt door het gevoel van de verwijten aan Europa”.

We hebben een fantastische reis met elkaar door Israël gemaakt. Iedereen heeft volop genoten. We zijn als groep hechter geworden en we zijn door deze reis meer naar elkaar toe gegroeid. Voor de saamhorigheid in de kerk is dat heel positief! De route van de reis was perfect. Niet te lange reisdagen, maar wel voldoende excursies en ontmoetingen per dag. De gids was goed en er zijn gelukkig geen nare dingen gebeurd zoals ziekte onderweg. We hebben in goede accommodaties geslapen en we kregen een prima bus. We zijn zeker van plan om nog eens met elkaar op reis te gaan. We hebben besloten om de twee jaar een reis te maken. En dan gaan we zeker weer met Makor Reizen mee. We willen dan wel graag weer dezelfde gids hebben. Dick Gaasbeek en Marijke van Selm, Protestantse gemeente Nieuwland 22-30 april 2017.

 


Hoe lang ik al samen met Makor Reizen wereldwijd op pad ben, weet ik zo gauw niet. Het moeten decennia zijn geweest. Wat ik wel weet, West Papua Dani Tribeis dat we samen genoten hebben van bezoeken aan Zuid-Afrika, Namibië, China, Suriname, Israël en de Palestijnse gebieden en het meest recent Papua, het vroegere Nederlands Nieuw-Guinea. Als oud-journalist bij het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep kon ik steeds een flink aandeel hebben in de samenstelling van het reis- en bezoekprogramma. Dat betekende dat we niet alleen op zoek waren naar toeristische en culturele hoogtepunten, maar nadrukkelijk ook ontmoetingen hadden met de lokale bevolking. We organiseerden gesprekken met politieke en kerkelijke voormannen en kregen meer inzicht in de actuele problemen. In Zuid-Afrika gingen we niet voorbij aan de nog steeds zichtbare gevolgen van de apartheid, in Israël niet aan de worsteling van Joden en Palestijnen om hetzelfde land, in China niet aan de vaak benarde positie van christelijke huiskerken, in Papua niet aan de benarde situatie van de inheemse bevolking. Nooit was het de bedoeling de ander ‘oplossingen’ op te dringen. Doel was steeds om bij terugkomst te kunnen vertellen over zowel culturele rijkdommen als leefomstandigheden in het land dat we zojuist hadden bezocht. Steeds ook konden wij terugvallen op bekwame gidsen bij wie wij ons in vertrouwde handen wisten.
Aad Kamsteeg, januari 2018. 

 


Binnenkort volgen er meer referenties……