Maak kennis met ons team

Wij zeggen altijd: reizen kost geld, maar maakt rijker! Wij bieden u niet alléén de hoogtepunten van een land, juist de speciale ontmoetingen met de lokale bevolking, het leren over de lokale riten en gebruiken en een keer overnachten bij mensen thuis maken een reis bijzonder. Wij zorgen ervoor dat u tijdens een groepsreis precies de goede combinatie zult beleven! Bespaar uren zoekwerk en ontdek samen met ons de verborgen parels en leer meer over andere culturen.
Jaap - Directeur Makor Reizen

Jaap Heester

directeur
Van begin jaren 70 tot begin jaren 90 was hij werkzaam als administrateur bij een bouw- en aannemingsbedrijf. Zijn broer was als beroepsmilitair in 1985 uitgezonden naar het Midden Oosten en was gelegerd bij de MFO in de Sinaï woestijn. Door de verhalen en foto’s van zijn broer raakte hij geïnteresseerd in cultuur en rituelen en gebruiken van het Midden Oosten. Toen een reiziger hoorde dat ze samen al meerdere keren in het Midden Oosten waren geweest, vroeg deze of zij een groepsreis voor een eigen gezelschap konden organiseren. De mond op mond reclame ging hard en al snel werden er meer groepsreizen voor een eigen reisgezelschap georganiseerd. Dit alles naast het “normale” werk. Gaandeweg werd het werk bij het aannemingsbedrijf steeds minder tot deze baan werd opgezegd om een eigen reisorganisatie te beginnen. Inmiddels organiseert hij al meer dan 25 jaar groepsreizen over de hele wereld. 

Specialiteit van Jaap: 
Jaap komt al zo’n dertig jaar in Israël en vindt het geweldig om over dit prachtige land te vertellen. Hij weet veel over de Joodse tradities en gebruiken en je kunt hem ook van alles vragen over de politiek. Ook in Palestina is hij al vaak geweest. Hij heeft veel Palestijnen ontmoet en kan dan ook veel bijzondere ontmoetingen regelen. 

Aanrader van Jaap: 
Jaap vindt het belangrijk om tijdens een reis mensen te ontmoeten en meer te leren over de lokale tradities, riten en gebruiken. Wanneer u een reis naar Israël maakt kunt u volgens hem de Palestijnse gebieden dan ook niet overslaan. Zo leert u meer over beide culturen en komt u erachter dat er meer overeenkomsten dan tegenstellingen zijn, anders dan de media u vaak doet geloven. Juist een gecombineerd bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden maakt een reis zo bijzonder. Er zijn veel Joodse en Palestijnse organisaties die samenwerken aan een dialoog zoals bijvoorbeeld Musalaha.
Marloes Buitendijk - medewerkster Makor Reizen

Marloes Buitendijk

reisadviseuse / Product, Sales & Reservations
In 2005 heeft ze haar studie management toerisme afgerond. Tijdens deze studie maakte ze diverse reizen zoals bijvoorbeeld een stedentrip naar Praag en een rondreis door Florida. Ze werd aangestoken door het reisvirus. Al snel maakte ze haar eerste backpack reis naar India, waar ze nog steeds goede herinneringen aan heeft. Inmiddels heeft ze al meer dan 35 landen bezocht en komen haar reiservaringen tijdens haar werk goed van pas.

Overnachten in de jungle van Suriname, een helikoptervlucht boven de Iguazu watervallen in Brazilië, in een jeep op zoek naar wild in het Krugerpark, duiken met schildpadden in Thailand en het meemaken van een Bar Mitswah viering bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Een kleine greep uit de geweldige reiservaringen die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan. Graag deelt ze haar reiservaringen met u, zodat u hopelijk net zo enthousiast wordt van reizen als zijzelf. 

Specialiteit van Marloes: 
Doordat Marloes zelf ook reizen begeleidt en al veel Makor bestemmingen heeft bezocht kent ze deze landen door en door. Bij het samenstellen van een eigen groepsreis weet ze precies de juiste vragen te stellen, waardoor ze een perfect reisvoorstel op maat levert. Ze weet altijd de juiste ontmoetingen toe te voegen, een unieke accommodatie te vinden en persoonlijke reistips te geven die je reis uniek maken. 

Aanrader van Marloes: 
Kijk bij het plannen van een reis altijd of u lokale ceremonies mee zou kunnen maken. Dit geeft echt een extra dimensie aan uw reis. U voelt zich hierdoor even een “local”. Daarnaast vinden de “locals” het zelf ook interessant wanneer een “reiziger” geïnteresseerd is in hun cultuur. Probeer bijvoorbeeld bij de Klaagmuur in Jeruzalem (Israël) op maandag- of donderdagochtend een Bar Mitswa viering mee te maken. Een feestelijk gebeuren. Het is het perfecte moment voor een leuk gesprek. Tevens willen ze na een leuk gesprek vaak graag met u op de foto. (Een win-win situatie).
Leny van der Lecq - Reisbegeleidster Makor Reizen

Thea Bouwman

Theoloog, tekst- en icoonschrijver
Van jongs af aan was ze bezig met potlood en verf, met lijm, vorm en kleur. Als kind tekende en schreef ze net zoals haar vader de marges van de krant al vol. Elk leeg vlak werd gebruikt! In de loop der jaren leerde ze allerlei materialen en technieken kennen. Tijdens haar predikantschap ontdekte ze het schilderen van iconen en leerde ze diverse technieken van het schilderen kennen. Ieder icoon is anders. Het schilderen van iconen wordt ook wel ‘schrijven’ genoemd. Elke icoonschrijver heeft zijn eigen handschrift. Maar daar bleef het niet bij. Ook schrijft ze graag teksten. Het inlezen in bepaalde onderwerpen en er uiteindelijk een boeiende tekst over schrijven die mensen aanspreekt, boeit en waar men ook nog eens meer van leert. Dat is haar passie! 

Specialiteit van Thea: 
Als theoloog heeft ze een brede kennis van het Jodendom en de Islam, maar het Christendom is haar specialiteit. Thea schrijft iconen en heeft voor Makor Reizen al veel reizen begeleid. Ze vindt het fijn om samen met mensen op pad te gaan, haar kennis over te brengen en iedereen een fantastische reiservaring te geven.  

Aanrader van Thea: 
Thea heeft een bijzondere Griekenland reis samengesteld: "Orthodox Pasen, Leven van het Licht". Omdat Thea theologie heeft gestuurd en iconen schrijft kan ze naast de informatie van de gids veel extra’s vertellen over de rituelen rondom het Grieks Pasen en over het schrijven van iconen. 

Benieuwd naar deze bijzondere Paasreis naar Griekenland? Lees meer over Orthodox Pasen: Leven van het Licht!
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram