Het Makor team

Makor Reizen is een reisorganisatie gespecialiseerd in het samenstellen van bijzondere groepsreizen naar een groot aantal landen. Aandacht en kwaliteit staat bij Makor Reizen hoog in het vaandel en de jarenlange ervaring van onze medewerkers is voor u de garantie dat deelname aan één van onze reizen aan uw verwachtingen zal voldoen. Het enthousiaste Makor Team stelt zich graag aan u voor.
Jaap - Directeur Makor Reizen

Jaap Heester

directeur
Jaap Heester – directeur
Ik ben in 1956 geboren in het Zuid-Hollandse Rijsoord. Mijn ouderlijk huis was gelegen naast dat van de familie Ringelberg. De heer Kees Ringelberg was ondernemer en runde een busbedrijf en verzorgde dagtochten voor verenigingen, ouderenbonden, vervoer van werknemers die woonachtig waren op de Zuid-Hollandse eilanden en werkten bij bedrijven in de Rotterdamse Haven. Ome Kees zoals ik de heer Ringelberg noemde wist mij altijd te vinden wanneer er een bus terugkeerde van een rit. Bijna dagelijks leegde ik de asbakjes, verwisselde de hoofdsteun doekjes en veegde de bus van achter naar voor helemaal uit. Op zaterdag was het wasdag, dan werden de bussen compleet gewassen. Dit gebeurde volledig met de hand was een flinke klus voor een jongen van rond de 10 jaar. Als tegenprestatie ontving ik mijn loon in de vorm van enkele dubbeltjes en kwartjes per klus en mocht ik vaak met ome kees mee op de bus. Voor mijn 10e had ik zodoende de hele Benelux zo’n beetje gezien.

Wellicht heb ik mijn reislust te danken aan ome Kees. Na een lange periode als controller werkzaam te zijn geweest bij een bouw- en aannemingsbedrijf run ik nu alweer 25 jaar mijn eigen reisbedrijf. Het is een voorrecht om bijzondere reizen voor u samen te stellen en de ervaringen met u te mogen delen.
Marloes Buitendijk - medewerkster Makor Reizen

Marloes Buitendijk

reisadviseuse / Product, Sales & Reservations
Reizen zit in mijn bloed. Voor mij was het volgen van een toeristische opleiding aan de NTHV in Breda dan ook een logische keuze. Inmiddels werk ik al meer dan 12 jaar in de reisbranche. Als ik langs Schiphol rij, krijg ik de reiskriebels en bedenk ik mijn plan voor een volgende bestemming. Overnachten in de jungle van Suriname, een helikoptervlucht boven de Iguazu watervallen in Brazilië, in een jeep op zoek naar wild in het Krugerpark, duiken met schildpadden in Thailand en het meemaken van een Bar Mitswah viering bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Een kleine greep uit de geweldige reiservaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Graag deel ik mijn reiservaringen met u, zodat u hopelijk net zo enthousiast wordt van reizen als ik. Met mijn ervaringen kan ik uw droomreis verwezenlijken.
Leny van der Lecq - Reisbegeleidster Makor Reizen

Leny van der Lecq

reisbegeleidster
Al vele jaren begeleid ik met veel plezier reizen voor Makor Reizen. Zo ben ik o.a. in Jordanië, Sri Lanka, Cuba en Zuid-Afrika geweest. Ik vind het fijn om samen met mensen op pad te gaan en iedereen een fantastische reiservaring te geven. Het is altijd het leukste wanneer je bij mensen thuis een kijkje mag komen nemen. Het slapen bij mensen thuis en het ontmoeten van de lokale mensen geeft een extra beleving aan een bijzondere reis. Vanwege mijn medische achtergrond, kan ik indien nodig meteen helpen, mocht er op de bestemming iets gebeuren.
Ria Sleeven - Reisbegeleidster Makor Reizen

Ria Sleven

reisbegeleidster
Reizen is mijn leven. Ik geniet van de verschillende landen, hun cultuur en de natuur. Andere culturen ontdekken en nieuwe smaken proeven is het leukste wat er is. Ik heb lang in het buitenland gewoond en gewerkt. Mijn zoon woont in Zuid-Afrika, waardoor ik hier al meerdere keren zelf ben geweest en hier ook reizen heb begeleid. De afgelopen jaren heb ik verschillende keren reizen naar o.a. China en Indonesië mogen begeleiden. Ik kijk er naar uit om u op een van deze mooie reizen te mogen begeleiden.
Eric en Monique Meijer - Reisbegeleiders Makor Reizen

Eric en Monique Meijer

reisbegeleidsters
Reizen is onze grootste passie, ons motto is: “geniet van het leven en haal alles eruit”. Met vele reizen naar U.S.A., Zuidelijk Afrika en Australië streven wij onze passie na. Vaak wordt aan ons gevraagd wat onze mooiste reis was. Daar is niet uit te kiezen, wij zeggen steevast dat het de laatste reis was. Iedere keer verbeter je door opgedane ervaringen en verleg je letterlijk en figuurlijk de grenzen. Het reisleiderschap heeft ons wel een extra dimensie gegeven. Wij vinden het erg mooi om kennis en ervaringen die wij hebben opgebouwd te delen met andere reizigers. Ons doel is ook altijd om alle deelnemers de reis van hun leven te laten beleven! Hopelijk mogen wij binnenkort onze kennis en ervaring met u delen!
Lianne Schröder - Reisbegeleidster Makor Reizen

Lianne Schröder

reisbegeleidster
Al ruim 20 jaar ben ik werkzaam bij Natuurmonumenten . De verwondering voor de natuur van dichtbij en ver weg deel ik graag met andere. Ik reis graag met mijn gezin over de hele wereld en in de afgelopen jaren hebben wij vele mooie bestemmingen bezocht. Ik heb al een aantal reizen begeleid waaronder die naar Spitsbergen. Naast natuur vind ik cultuur en het echt leven in andere landen erg bijzonder om van dichtbij te zien. Het reizen, de cultuur en natuur interesseren mij en ik verdiep mij er graag in. Ik kijk er dan ook naar uit om uw reis te mogen begeleiden en mijn enthousiasme op jullie over te brengen.
Luc Hoogenstein - Reisbegeleider Makor Reizen

Luc Hoogenstein

reisbegeleider
Van huis uit ben ik bioloog en op dit moment ben ik werkzaam bij Natuurmonumenten. Natuur zit in mijn bloed. Ik heb in de loop der jaren diverse natuurboeken geschreven waaronder enkele natuurreisgidsen. Ik heb voor mijn werk over de hele wereld gereisd met mijn gezin. Het meest indrukwekkende land is voor mij Australië vanwege haar uitgestrektheid en de bijzondere flora en fauna. Ik vind het een eer om als begeleider mijn kennis over reizen en natuur op u over te brengen.
Marjo Hoedemaker - Reisbegeleider Makor Reizen

Marjo Hoedemaker

reisbegeleider
Al ruim 50 jaar woon en werk ik in Dierenpark Amersfoort. Mijn grootste passie is het kijken naar het gedrag van dieren “waarnemen” en vertellen over dieren ‘kennisoverdracht’. Reizen over de hele wereld en daarbij dierentuinen, wildparken, reservaten bezoeken zal nooit vervelen. Mijn kennis overdragen via natuurreizen in Afrika en Azië is een zeer dankbare job.
Netty Ruijgh - Reisbegeleidster Makor Reizen

Netty Ruijgh

reisbegeleidster
Na mijn werkzame leven in de GGZ ben ik als reisbegeleider aan de gang gegaan bij verschillende organisaties, waaronder Makor Reizen. In de loop der jaren heb ik landen bezocht als Amerika, Zuid-Amerika, Vuurland, Canada, Nieuw Zeeland en nog vele andere landen. Mijn hart ligt echter bij Zuid-Afrika, Indonesische eilanden en Vietnam vanwege de oosterse sfeer en de prachtige natuur en niet te vergeten de cultuur. Ik neem u dan ook graag mee naar de mooiste streken en de bijzonderheden van de omgeving. Het zoeken naar specifieke activiteiten die ter plaatse georganiseerd worden door de bevolking en zo meer te weten komen over de tradities is iets heel bijzonders. Ik deel graag mijn passie met u en hoop u dan ook te ontmoeten bij een van onze groepsreizen.
Jack en Marianne - Reisbegeleiders Makor Reizen

Jack Verhoeven & Marianne van Riemsdijk

reisbegeleiders
In 1996 zijn wij voor het eerst buiten Europa op vakantie geweest. Dit was naar Nieuw Zeeland. Inmiddels staat de teller op 14 trips. De laatste keer was een reis van ruim 5 weken om de uithoeken van het Noorder eiland (verder) te verkennen.

In 2002 hebben we onze eerste reis begeleid en het mooie was dat die ook nog eens naar Nieuw Zeeland ging. In die tijd gingen we met 15 stellen op pad. Gelukkig zijn de groepen tegenwoordig kleiner, waardoor we de deelnemers nu meer aandacht kunnen geven en het eenvoudiger is om last minute excursies te organiseren. Tot op heden hebben we 14 reizen begeleid naar verschillende bestemmingen (o.a. Nieuw Zeeland, West-Canada, Namibië, Alaska/Yukon en Zuid-Afrika).

Weliswaar zijn wij als reisbegeleiders van camperreizen begonnen maar inmiddels hebben wij ook de nodige ervaring met het reizen per auto opgedaan. Dit, gecombineerd met onze kennis van verschillende bestemmingen, maakt, dat een begeleide autoreis bij voorbaat een geweldige reis zal worden.
Jack en Marianne - Reisbegeleiders Makor Reizen

Wim Buizert

reisbegeleider
Ik ben gek op reizen. Al in zeker 70 landen ben ik geweest, ook zeer vaak als reisbegeleider. Bovendien vind ik het erg leuk om met mensen samen te werken en ze te helpen en wegwijs te maken in een vreemde omgeving. Gaat u ook met mij mee? U bent van harte welkom!


Heeft u vragen?

Wilt u persoonlijk advies van één van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op. 
Bel 0180-429394 of mail naar info@makorreizen.nl 
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram