Binnen Mongolië

Door Makor Reizen l 17-01-2018

Altijd al een keer het wonderschone Binnen Mongolië willen ontdekken? Bij Makor Reizen kan dat. Lees gauw verder en laat je inspireren!

Een bijzondere reis naar de autonome regio Binnen-Mongolië, gelegen in de Volksrepubliek China. Een gebied waar nog relatief weinig toeristen komen. Ontdek bijzondere bevolkingsgroepen en onverwachte bezienswaardigheden in het nog redelijk onontdekte deel van China. Uiteraard zullen er bezoeken gebracht worden aan Lama Tempels, Pagodes en het mausoleum van Genghis Khan. Maar wist u dat hier ook moslimdorpen zijn? We hebben dan ook een ontmoeting met een Imam.

De piramides van Giza in Egypte zijn de bekendste piramiden ter wereld, maar de bijenkorfvormige piramides van West Xia met de keizerlijke graven van de leiders van de Westelijke Xia-dynastie zijn nóg interessanter. Een bezoek aan de Badain Jaran woestijn, de derde grootste woestijn van China zult u nooit vergeten. Zeker wanneer u overnacht in een Mongools tentenkamp en dineert bij een veehouder. Een bijzondere ervaring! Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park, bekend om de zogenoemde regenboogbergen. Een bezoek aan de Da Gongbei moskee van de Qadiriya broederschap en het Labrang klooster, één van de grootste Tibetaanse kloostercomplexen in China zullen niet ontbreken.

Hoogtepunten:  Chengdu / Hohhot / Baotou / Dongsheng / Xini / Yinchuan / Bayanhot / Alxa / Badain Jaran woestijn / Zhangye / Danxia Nationaal Geologisch Park / Mati Si /  Lanzhou / Linxia / Xiahe / Hezuo / Luqu / Langmusi / Zoige / Jiuzhaigou

Bijzondere bezoeken:   De Wudang Tempel (Tibetaanse Tempel) / mausoleum van Genghis Khan / ontmoeting met een Imam in een moslimdorp / prehistorische rotstekeningen bij de Helan Pas / bezoek aan de West Xia bijenkorfvormige piramides / per jeep door de Badain Jaran woestijn / overnachting in een Mongoolse tentenkamp / diner in het huis van een veehoeder / bezoek aan het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park met de regenboogbergen / een tocht in de hogesnelheidstrein / bezoek aan de Da Gongbei moskee van de Qadiriya broederschap / bezoek aan het Mati Si Horse Hoof Klooster / bezoek aan één van de grootste Tibetaanse tempelcomplexen in China: het Labrang klooster / bezoek aan het Jiuzhai-vallei Nationaal Park.

Klik hier voor meer informatie over deze groepsreis.  

Badain Jaran Desert Danxia Old woman tibet West Xia Tombs Zhanghe NP

Meer verhalen van reizigers lezen? Kijk hier snel verder.

Geef een reactie