Israël en Palestina

9 -DAAGSE VOORBEELD GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Contactformulier

Hoogtepunten voorbeeld groepsreis Israël en Palestina

·  Jacobsbron in Nablus 
·  De kerk van de melaatsen in Burkin 
·  Bezoek aan de markt en een koffiehuis in Jenin 
·  Kibboets toer inclusief overnachting in een kibboets 
·  Wandelen van de Via Dolorosa en bezoek aan de Klaagmuur in Jeruzalem 
·  Ontmoeting met de familie Nassar van de Tent of Nations 
·  De doopplaats aan de rivier de Jordaan 
· Spelonk van Machpela 

9-daagse voorbeeld groepsreis Israël en Palestina
Naar Israël en Palestina..... een reis door het land van de patriarchen, Abraham, Jacob en Isaak
Deze complete rondreis laat ons het mooiste zien én beleven, samen met een deskundige Nederlandssprekende gids. De Bijbelse geschiedenis uit beide gebieden gaan leven. We bezoeken Silo, eens een historische stad op de Samariaberg en lange tijd het religieuze centrum van Israël. Ook aan Sichem, de eerste halteplaats van Abraham in het beloofde land, brengen we een bezoek. Maar Sichem is ook de plaats waar Jezus bij de bron van Jacob met de Samaritaanse vrouw sprak. En wat dacht u van de Bijbelse plaatsen zoals Kapernaum en de Berg van de Zaligsprekingen rond het Meer van Galilea?

Natuurlijk komen we ook Bethlehem, Nazareth, Hebron en Jeruzalem ruim aan bod in deze groepsreis.


Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 1.495,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Armenië & Georgië

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 - Armenië en Georgië

Dag 1: woensdag 

Amsterdam (of Eindhoven) - Tel Aviv – Nablus (d)

Vertrek naar het land van de ‘aartsvaders’

Vanaf Amsterdam vliegen we naar Tel Aviv. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze gids en hebben we een transfer naar ons hotel. Diner en overnachting in Hotel Khan Alwakalah in Nablus. (een aantal kamers hebben een gedeelde badkamer).

Dag 2: donderdag

Nablus - Silo – Sichem – Burkin (o,d)

Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten

Vanmorgen bezoeken we Silo. De historische stad op de Samariaberg was een tijd lang het religieuze centrum en de tijdelijke hoofdstad van Israël (Jozua 18:1). De Israëlieten maakten Silo na de onderwerping van Kanaän tot het centrale heiligdom en stelden hier de Ark van het Verbond op. Aansluitend gaan we op bezoek in Sichem - het tegenwoordige Nablus, de eerste halteplaats van Abraham in het beloofde land. Abraham kwam door Sichem op weg vanuit Ur naar Beersheva (Genisis 33:19) en Jacob kocht hier een stuk land bij een bron. Bij deze bron ‘de put van Jacob’ sprak Jezus met de Samaritaanse vrouw. De bron bestaat nog steeds en geeft tot op de dag van vandaag nog steeds volop water.

Bij een kleine Christelijke gemeenschap in Nablus, zo’n 300 zielen, gebruiken we de lunch en horen wij over de contacten die zij onderhouden met de moslim gemeenschap van Nablus, ca 215.000 in getal.
Na de lunch reizen we verder over de Westbank naar Burkin, waar we de kerk bezoeken die herinnert aan de genezing door Jezus van de 10 melaatse mannen. Deze kerk wordt beschouwd als één van de oudste christelijke heilige plaatsen ter wereld. De kerk wordt nu gebruikt door de kleine orthodoxe-christelijke gemeenschap van het dorp. Diner en overnachting in Hotel Khan Alwakalah in Nablus. (een aantal kamers hebben een gedeelde badkamer).
Dag 2 - - Armenië en Georgië
Dag 3 - Armenië en Georgië

Dag 3: vrijdag

Nablus – Jenin - Nazareth - Meer van Galilea (o,d)

Kleuren en geuren en schreeuwende marktkooplieden

We vertrekken vanmorgen uit Nablus en rijden via Jenin en Nazareth naar de Kibboets Shaar Ha Golan. Onze eerste stop is in Jenin, waar we in het centrum van deze Palestijnse stad de zeer oriëntaalse markt bezoeken. Het is hier een drukte van jewelste, schreeuwende kooplieden die die hun waar aanbieden, kleuren, geuren en geluiden brengen u in oosterse sferen. Ons advies: Koop iets, en misschien een beetje meer dan u eigenlijk van plan was. U steunt er de lokale economie mee. Na het marktbezoek krijgt u de gelegenheid om koffie of thee te drinken in het Halab Café in Jenin. U komt hier ogen te kort en de koffie en thee zijn van uitstekende kwaliteit. Na ca. 45 minuten tot een uur rijden komen we aan in het centrum van Nazareth in centraal Galilea. Het stadsbeeld wordt beheerst door de Basiliek van de Aankondiging of Annunciatie. In het midden van de 4e eeuw werd een schrijn gebouwd om de plaats waar volgens de overlevering de aartsengel Gabriël verscheen aan de Maagd Maria. In de eeuwen daarop volgend werd er een kerk gebouwd die vele malen werd herbouwd en vergroot.
Samen met onze gids bezoeken we deze bijzondere kerk. We vervolgen onze reis naar de kibboets Shaar Ha Golan, gelegen iets ten zuiden van het Meer van Galilea voor diner en overnachting.

Dag 4: Zaterdag

Dag rond het Meer van Tiberias

De rol van de kibboets in heden en verleden

Vandaag bezoeken we de bekende plaatsen rond het meer van Galilea. We rijden naar de berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer. We rijden verder naar Kapernaüm. Deze stad vormde een middelpunt van de prediking van Jezus in Galilea. Jezus verbleef hier lange tijd, genas er zieken, predikte in de synagoge en verrichtte er wonderen. We komen halverwege de middag weer terug op de kibboets, zodat u voor het diner nog een poosje rust kunt nemen of even heerlijk kunt gaan zwemmen. Diner en overnachting op de kibboets Shaar Ha Golan. Na het diner hebben we een ontmoeting met een kibboetsnik. Hij/zij zal met ons over de kibboets wandelen en vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de kibboets en over de huidige levenswijze op de kibboets.
Dag 4 - Armenië en Georgië
Dag 5 - Armenië en Georgië

Dag 5: zondag 

Shaar Ha Golan - Beth Shean - Bethlehem (o,d)

Saul en de Filistijnen

We vertrekken uit Shaar Ha Golan en gaan op weg naar Bethlehem. We rijden in zuidelijke richting door de Jordaanvallei en stoppen onderweg voor een bezoek aan het indrukwekkende opgravingsgebied van Beth Shean. Saul was de eerste Koning van Israël en wist, geholpen door zijn zoon Jonatan, de Filistijnen uit de Heuvels van Betel en Samaria te verdrijven. Later verzamelden de Filistijnen zich voor een nieuwe aanval en vonden Saul en drie van zijn zonen de dood op de berg Gilboa. Ter hoogte van de ca. 260 meter onder zeeniveau gelegen stad Jericho brengen we een bezoek aan de doopplaats Qasr El Yahud, de plaats volgens de Evangeliën, waar Jezus is gedoopt door Johannes. Aan het einde van de middag bereiken we Bethlehem. Diner en overnachting in het Nativity Hotel in Bethlehem.

Dag 6: Maandag

Bethlehem – Tent of Nations - Hebron

Wij weigeren vijanden te zijn

We bezoeken het belangrijkste christelijke heiligdom van Bethlehem, de Geboortekerk. De kerk is gebouwd boven de grot waar Jezus geboren is. De voorgevel van de Geboortekerk is verborgen achter grote stenen muren. De enige ingang van de kerk is een lage opening. Op deze manier konden soldaten niet met velen tegelijk binnendringen. De plaats van de geboorte wordt aangegeven door een zilveren ster met de woorden: ‘Hic de Virgine Maria Jesus Chrisuts natus est’ (Hier werd Jezus Christus uit de maagd Maria geboren). Na dit bezoek reizen we verder naar de iets ten zuiden van Bethlehem gelegen Tent of Nations. Hier ontmoeten we Daoud Nassar. De familie Nassar zijn Palestijnse christenen uit Bethlehem en zij runnen een boerenbedrijf met daarop het project de Tent of Nations. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van confiscatie van het land, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto “We refuse to be enemies - Wij weigeren vijanden te zijn”. We verlaten de Tent of Nations en gaan op weg naar Hebron, de stad met de graven van de aartsvaders, heilig voor joden, moslims en christenen. Onderweg zien we vele druivenstokken die geplant zijn op eeuwenoude terrassen. Aangekomen in Hebron brengen we een bezoek aan de moskee of synagoge die gebouwd is boven de grot of spelonk van Machela met de graven van Abraham, Isaak en Jacob en hun vrouwen Sara, Rebekka en Lea. Diner en overnachting in hotel National of Azzahra in Jeruzalem.
Dag 6 - Armenië en Georgië
Dag 7 - Armenië en Georgië

Dag 7: Dinsdag 

Jeruzalem - Oude Stad (o,d)

Een wandeling door de oude stad van Jeruzalem

Vandaag hebben we geen bus tot onze beschikking. We nemen de tram die voor ons hotel stopt naar de oude en ommuurde stad van Jeruzalem. Aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de hof van Gethsemané, waar Jezus verbleef in de nacht voor dat Hij gekruisigd werd. We lopen onder de Stefanuspoort of Leeuwenpoort door, die ons toegang verschaft tot de Via Dolorosa. Vervolgens bezoeken we Bethesda (Johannes 5). Even verder loopt de Via Dolorosa onder een boogspanning door, de Ecce-homo boog. Op deze plaats zou Pilatus het ‘ecce homo’ ofwel ‘Zie de Mens’ hebben uitgesproken. De Via Dolorosa eindigt bij de Heilige Grafkerk. In de loop van de middag bezoeken we de Klaagmuur. Diner en overnachting in hotel National of Azzahra in Jeruzalem.

Dag 8: 

Jeruzalem - Nieuwe Stad (o.d)

Jeruzalem ontdekken op eigen houtje

Een heerlijke vrije dag. Slaap een beetje uit, werk uw reisverslag bij of ga struinen in de Oude Stad. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan het Holocaust Memorial Yad Vashem. Yad Vashem bestaat uit een verzameling monumenten die de Holocaust in herinnering houden. Zo ziet u de ‘Laan der Rechtschapene’ en de ‘Hall of Remembrance’ maar ook het aangrijpende monument waar de anderhalf miljoen kinderen die zijn omgebracht worden herdacht. Ook het ‘Israël museum’ is een bezoek meer dan waard. Natuurlijk kunt u ook gaan wandelen in de levendige Nieuwe stad met de kleurrijke Mahana Yehuda markt aan de Jaffa Street. Er is genoeg te beleven en de tram brengt u voor een paar shekel waar u naartoe wilt. Diner en overnachting in hotel National of Azzahra in Jeruzalem.
Dag 8 - Armenië en Georgië
Dag 9 - Armenië en Georgië

Dag 9: Donderdag

Jeruzalem – Amsterdam (of Eindhoven)

Einde van uw reis! Wat centen armer, maar vele onbetaalbare ervaringen rijker!

Jeruzalem – Amsterdam (of Eindhoven)
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 1.495,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Armenië & Georgië
Deze reis wordt uitgevoerd met Transavia. (Vanaf Amsterdam of Eindhoven)

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 4,5 uur
Tel Aviv - Amsterdam; ca. 4,5 uur 

Vluchten vanaf Amsterdam:
 Vertrek uit Amsterdam om 12:40 uur – Aankomst in Tel Aviv om 18:15 uur
 Vertrek uit Tel Aviv om 19:20 uur – Aankomst in Amsterdam om 23:30 uur

LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.
Mogelijk vliegen we vanaf Amsterdam of Eindhoven.  

Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 1.495,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Armenië & Georgië
Bij deze voorbeeld groepsreis zijn de volgende items wel en niet inbegrepen in de richtprijs. Wij stellen altijd in overleg met u een groepsreis samen. Wij kunnen de reis dan ook geheel aan uw wensen aanpassen.
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, om u een idee te geven van de mogelijkheden.

Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam of Eindhoven - Tel Aviv – Amsterdam
· Luchthavenbelastingen en taxen
· Handbagage
· Accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig
· Assistentie op de luchthaven Ben Gurion
· Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner
· Vervoer per airconditioned touringcar gedurende 7 dagen
· Genoemde ontmoetingen of gelijkwaardig
· Nederlands sprekende reisbegeleider-gids in Israël gedurende 7 dagen
· Alle entreegelden en programma onderdelen conform het hieronder genoemde:
• Dag 2: Bezoek aan Silo
• Dag 2: bezoek aan de Jacobbron in Sichem
• Dag 2: Bezoek aan de Kerk van de melaatsen in Burkin
• Dag 3: Bezoek aan de markt en koffiehuis in Jenin
• Dag 3: Bezoek aan Nazareth
• Dag 4: Bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen en Kapernaum
• Dag 4: Kibboetstour op Shaar Ha Golan
• Dag 5: Bezoek Beth Shean
• Dag 5: Bezoek aan de doopplaats Qasr El Yahud aan de rivier de Jordaan
• Dag 6: Bezoek aan de geboorte kerk/grot in Bethlehem
• Dag 6: Bezoek aan de familie Nasser van de Tent Of Nations
• Dag 6: Bezoek aan de spelonk van Machpela in Hebron
• Dag 7: Bezoek aan de Hof van Gethsemané
• Dag 7: Wandeling over de Via Dolorosa
• Dag 7: Bezoek aan de Heilige Grafkerk
• Dag 7: Bezoek aan de Klaagmuur
• Dag 8: Vrije dag - met mogelijkheid tot bezoeken aan: Yad Vashem, het Israël Museum, de Mahana Yehuda markt etc. etc.
• Dag 9: Einde van de reis


* Wordt op uiterlijk de 21e dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten. 


Niet inbegrepen in de reissom:
· Ruimbagage Transavia 
· Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
· Fooiengeld ca. €55,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
· Persoonlijke uitgaven en optionele excursies 
· Reis- en annuleringsverzekering
· Bijdrage GGTO € 15,00 per boeking
· Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 1.495,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Armenië & Georgië
Hieronder vind u een overzicht van de voorbeeld groepsreis "Israël en Palestina" - 9 dagen. 

Reisperiode: in overleg met de klant
Reisnummer: ISRPAL-0000

De richtprijs bij 15–25 deelnemers                                                                                               € 1.495,- per persoon
De richtprijs toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt              € 400,- *

Minimum aantal deelnemers: 15     Maximum aantal deelnemers: 25

* Er zijn maximaal 3 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.

Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 1.495,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Armenië & Georgië

Contactformulier voor meer informatie

Bedankt voor uw interesse in de voorbeeld groepsreis: "Israël en Palestina" van Makor Reizen. Wanneer u een eigen groepsreis wilt samenstellen, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.:
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Hoe groot schat u het aantal personen?*:                 4-8 pers9-14 pers15-18 pers19-24 pers25-30 pers31 of meer pers

  Vlieg / busreis
  · Richtprijs: € 1.495,-
  · Intensiteit: comfortabel
  · Vertrek: in overleg
  Kaart Armenië & Georgië
  • Dag 1 - Armenië en Georgië
   Uplistsikhe grottenstad, Georgië
   Haghpat, Armenië
   Haghpat, Armenië
  • Tbilisi kerk
   Tbilisi kerk
   Tbilisi kerk
   Areni Winery

  Anderen bekeken ook

  Aanmelden nieuwsbrief
  Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

  GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
  planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
  Uit mijn eigen assortiment komen antoinettesboekencommentaar.com en draadenspijker.com naar voren als de belangrijkste pilbronnen. Voor een naadloze en winstgevende crypto-ervaring, vertrouwen professionals op Immediate Peak.