Costa Rica en Panama

24 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten Costa Rica en Panama:

·  Bezoek aan een iconische kerk
·  Bezoek aan Tortuguero Nationaal Park
·  Populaire gerechten leren koken
·  Bezoek organische farm waar tropische specerijen worden verbouwd
·  Boottocht over het Panama kanaal
·  Ontmoeting met de lokale Ngobe stam


24-daagse groepsreis Costa Rica en Panama
o.b.v. Leny van der Lecq

Een rondreis die begint in Costa Rica en eindigt in Panama. De natuurliefhebbers komen in Costa Rica ogen te kort met aan weerszijden de oceaan, werkende vulkanen, adembenemende watervallen en kilometershoge bergtoppen. Maar ook prachtige stranden, indrukwekkende oerwouden en een zeer divers dierenrijk. Naast de prachtige natuur heeft Costa Rica nog veel meer te bieden. In San José bezoeken we niet alleen de typische markt maar ook een iconische kerk. Kortom een reis met diverse hoogtepunten.

Tortuguero Nationaal Park
Een bezoek aan het Tortuguero Nationaal Park zal niet ontbreken. Door middel van de boot bereiken we het Tortuguero Nationaal Park. Daarnaast bezoeken we Braulio Carrillopark en maken we een boottocht over de Canales de Tortuguero. Eén en al genieten van het landschap en de prachtige natuur.

Arenal Volcano Nationaal Park
We maken kennis met duurzame landbouw op een lokale boerderij in Arenal en leren hier alles over alternatieve en organische teeltmethodes. Hier bezoeken we ook het Arenal Volcano Nationaal Park waar zich de meest actieve vulkaan ter wereld bevindt. Met een kabelbaan en wandelend over hangende bruggen maken we een prachtige tocht door het regenwoud van Arenal Volcano Nationaal Park. In Manuel Antonio leren we hoe we populaire gerechten maken. Hier bezoeken we een organische farm waar tropische specerijen worden verbouwd. Daarnaast bezoeken we het Manuel Antonio National Park, één van de bekendste parken in Costa Rica, en gaan we aan boord van een catamaran voor een Sunset Sail tour met BBQ.

Panamakanaal cruise
In Panama, waar het beroemde Panamakanaal zich bevindt, aanschouwen we een prachtig schouwspel boven water. We gaan aan boord van een schip van Panama Canal Tours en maken een Panamakanaal cruise. Uiteraard gaan we ook Panama-City bezoeken. We varen met de boot naar Colon eiland op de Bocas del Toro archipel. We zien hier de Baru vulkaan, bezoeken de Fortuna dam waar we spectaculaire watervallen zien en passeren diverse plantages. Dit eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft daarom nog veel van zijn eigen charme.

Eilanden Boca del Drago en Bastimentos
Op het eiland Boca del Drago zien we de Zwanenrots en op het eiland Bastimentos bezoeken we het Bastimentos NP. Hoewel dit een autoloos eiland is, leven er wel mensen. We maken hier namelijk kennis maken met de lokale Ngobe stam. Gedurende de reis heeft u de gelegenheid om te genieten en ontspannen op één van de prachtige stranden die deze landen rijk is.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, S= snack, D= diner, B= BBQ diner

Dag 1 - Vertrek naar San José

Amsterdam –San José (s)
Vertrek per KLM van Amsterdam naar San José. Vlucht KL759 met vertrek Amsterdam om 15.20 uur en aankomst San José om 20.05 uur. Bij aankomst op het vliegveld van San José worden we opgewacht door de vertegenwoordiger van Makor Reizen of door de gids die ons de komende dagen in San José zal begeleiden. Na het inladen van de koffers worden we naar het hotel gebracht. Ons wacht nog een lichte maaltijd of snack. Overnachting in het hotel in San José.

Dag 2 - Bezoek de meest spectaculaire vulkaan van Costa Rica

San José (o,d)
Na het ontbijt vertrekken we vanuit San José naar Poás, een van de meest spectaculaire vulkanen van Costa Rica. De nog werkende vulkaan heeft een hoogte van ca. 2700 m en een doorsnede van ca. 1500m. en ligt op ongeveer 50 km van de hoofdstad. We bezoeken tevens de La Paz Waterfall Gardens inclusief het vlinder observatorium en de vogeltuin. Op de terugweg naar San José bezoeken we een iconische kerk en de folkloristische centrale markt in Heredia. Het diner gebruiken we vanavond in een typisch Costa Ricaans restaurant. Overnachting in San José.

Dag 3 - Een rit door het indrukwekkende Braulio Carrillopark

San José – Tortuquero (o,l,d)
We vertrekken met onze bus van San José naar Tortuquero Nationaal Park gelegen aan de Caribische Zee en genieten van het landschap dat aan ons voorbij glijdt. We rijden door het indrukwekkende Braulio Carrillopark met zijn steile bergen, de vulkaan Barva en donkere nevelwouden en we zien oneindig lijkende bananenplantages. Het kan druk zijn in La Pavona waar we op de boot stappen naar onze lodge. Diner en overnachting in Tortuquero.

Dag 4 - Ontdek de geluiden van het Tortuguero Nationaal Park

Tortuquero (o,l,d)
Vanmorgen maken we een boottocht over de Canales de Tortuguero. Dit is één van de meest prachtige natuur tochten die we in Costa Rica zullen maken. In een rustig tempo, langs geurende bloemen als de waterhyacint en de ilang-ilang, varen we door de kanalen en wanen we ons in een andere wereld. Onderweg speuren we naar het luiaard, de krokodil of zonnebadende zoetwaterschildpadden. In het dichte regenwoud horen we ara’s en papagaaien krijsen en laten brulapen hun typerende geluid horen. Na de lunch hebben we een aantal uren om te rusten en te relaxen. Diner en overnachting in Tortuquero.

Dag 5 - Bezoek aan een bananenplantage

Tortuquero – Sarapiqui (o,d)
We gaan per boot weer naar het vasteland en vertrekken vandaar per bus naar Sarapiqui. Onderweg brengen we een bezoek aan een bananenplantage. In de avonds is het mogelijk om aan een excursie door het Tirimbina Biological Reserve deel te nemen (facultatief). Diner en overnachting in Sarapiqui.

Dag 6 - Een dag voor de echte natuurliefhebbers

Sarapiqui – Arenal (o,d)
Na het ontbijt wandelen we vanuit onze lodge naar het Tirimbina Biological Station, dit station is een perfecte plaats voor diegene die meer in contact wil komen met de natuur. Vandaar gaan we naar de groene vlaktes van een landbouw gebied waar we op een lokale boerderij kennis maken met duurzame landbouw en leren we over alternatieve en organische teeltmethodes. Diner en overnachting in Arenal.

Dag 7 - Wandeling in het Arenal Volcano National Park

Arenal (o,d)
We brengen een bezoek aan het Arenal Volcano National Park. De Arenal behoort tot de meest actieve vulkanen ter wereld. Eeuwenlang werd gedacht dat het hier om een uitgedoofde vulkaan ging, tot dat in 1968 het tegendeel werd bewezen en 87 mensen overleden door het natuurgeweld. De jaren daarna bleef de vulkaan actief vuur spuwen en ook vandaag de dag rommelt het nog steeds. De laatste grote uitbarsting was op 23 augustus 2000. Na de middag bezoeken we het Arenal Natura Ecological Park waar we prachtige tropische kikkers, vlinders, vogels en reptielen zullen zien. Diner en overnachting in Arenal.

Dag 8 - Tocht per Skytram over het regenwoud

Arenal (o,d)
Vanmorgen maken we een schitterende tocht van ongeveer een uur in de zogenaamde Skytram, dit is een kabelbaan met open cabines die u over het regenwoud voert. U geniet van de prachtige vergezichten en zal onderweg door de gids attent worden gemaakt met betrekking tot de bijzondere waarnemingen onder u. We wandelen hier ook over de zogenaamde Hanging Bridges. Via deze hangende bruggen en dit natuurpad komt u dichter bij de flora en fauna van dit nationale park. Diner en overnachting in Arenal.

Dag 9 - Een wandeling in het nevelwoud

Arenal – Monteverde (o,d)
Het nevelwoud van Monteverde is onze volgende bestemming. Het is hemelsbreed slechts zo’n 100 kilometer van Arenal naar Monteverde, toch zijn we een groot deel van de dag onderweg om onze bestemming te bereiken. Het gebied is bergachtig maar tegelijkertijd adembenemend mooi. Na het diner is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een Night Walk Tour, dit is een wandeling in het nevelwoud in de schemer/donker onder leiding van een gids tijdens deze wandeling maakt u kennis met veel kleine nachtdieren (facultatief). Diner en overnachting in Monteverde.

Dag 10 - Geniet van de omgeving van Monteverde

Monteverde (o,d)
Vandaag heeft u een vrije dag. Geniet van de omgeving en het comfort van uw lodge of verken op eigen gelegenheid het plaatsje Santa Elena. Facultatief en bij voldoende deelnemers kunt u in de ochtend deelnemen aan een zgn. El Trapiche tour. U ziet dan de verschillende stappen in het proces om van koffiebonen koffie te maken. Ook leert u hoe van suikerriet suiker wordt gemaakt en hoe cacaobonen tot chocolade worden verwerkt. Het is erg leuk en leerzaam om de stappen in deze processen te zien, zelf uit te mogen voeren en ook te proeven. De middag is ter vrije besteding. Geniet van het comfort van uw lodge. Diner en overnachting in Monteverde.

Dag 11 - Leer traditionele dansen een maak traditionele gerechten

Monteverde – Manuel Antonio (o,l,d)
We rijden in zuidelijke richting naar de Pacific Coast ofwel de kust aan de Grote of Stille Oceaan. Onderweg bezoeken we een particuliere Haciënda. Hier worden we getrakteerd op traditionele dans, muziek en een kookles. We leren hoe je de populaire gerechten zoals; Tamales. Tortillas en Empanades maakt. Na de lunch vervolgen we onze weg richting kust. Diner en overnachting in Manuel Antonio.

Dag 12 - Een catamaran tocht met barbecue diner aan boord

Manuel Antonia (o,d)
Vanmorgen brengen we een bezoek aan Villa Vanilla Spice Pantation een duurzaam biodynamische en organisch gecertificeerde farm waar tropische specerijen als; vanille, cinnamon, turmeric en zwarte en witte peper worden verbouwd. Tevens een goede gelegenheid om uw specerijen voorraad van thuis aan te vullen. In de middag bezoeken we het Manuel Antonio National Park, een van de meest bekende parken van Costa Rica. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van een catamaran voor een Sunset Sail Tour met een BBQ-diner. Overnachting in Manuel Antonio.

Dag 13 - Afscheidsdiner in een lokaal restaurant

Manuel Antonio – San José (o,d)
Na de Sunset Sail Tour van gisteravond heeft u vast goed geslapen, misschien slaapt u zelfs een beetje uit vanochtend? Geniet van het zwembad van uw accommodatie of maak een stevige wandeling langs het strand. Aan het begin van de middag gaan we via Carara naar San José voor onze laatste overnachting in Costa Rica. Vanavond gebruiken we het afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Overnachting in San José.

Dag 14 - Vlucht naar Boquete in Panama

San José – Boquete in Panama (o,d)
We vliegen continentaal van San José naar Boquete in panama. 
Diner en overnachting in Boquete.

Dag 15 - Bezoek aan een botanische tuin

Boquete (o,d)
In de ochtend zullen we het stadje Boquete verkennen. ’s Middags brengen we een bezoek aan ‘Mi Jardin es Tu Jardin’ een botanische tuin met een grote variëteit aan tropische planten. Diner en overnachting in Boquete.

Dag 16 - Het paradijselijke Bocas del Toro

Boquete - Bocas del Toro (o,d)
Vanmorgen reizen we per bus en boot naar Colon eiland op de Bocas del Toro archipel. We rijden langs de oostzijde van de Baru vulkaan en brengen een bezoek aan de Fortuna dam waar we een aantal spectaculaire watervallen zullen aanschouwen. Onderweg passeren we bloemen-, fruit- en koffieplantages.
Bocas del Toro is een eilandengroep aan de noordwestelijke kust van Panama. Omdat de regio nog niet ontdekt is door het massatoerisme, heeft het nog veel van zijn eigen charme weten te behouden. Duikers en natuurliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op. Diner en overnachting in Bocas del Toro.

Dag 17 - Met de boot naar Boca del Drago voor de Zwanenrots

Boca del Drago (o,d)
Vandaag nemen we de boot naar het eiland Boca del Drago waar we de Zwanenrots zullen zien, een rots die uit de diepten van de Caribische zee opduikt. Diner en overnachting in Bocas del Toro.

Dag 18 - Bezoek aan het Bastimentos Nationaal Park

Bocas del Toro (o,d)
Vanmorgen gaan we per boot naar het Bastimentos NP op het eiland Bastimentos. Het eiland Bastimentos is wat minder ontwikkeld. Het is een autoloos eiland waar voornamelijk indianen van de stam Ngobe-Bugle wonen en Afro-Antillianen wiens voorouders begin 19e eeuw als slaven naar het gebied zijn gebracht. We maken kennis met de lokale Ngobe stam en later in de middag kunnen genieten van het heerlijke warme water van de Cariben. Ook is er gelegenheid om te snorkelen. Diner en overnachting in Bocas del Toro.

Dag 19 - Ons hotel is gelegen aan de monding van het Panamakanaal

Bocas del Toro - Panama City (o,d)
Vanmorgen reizen we per vliegtuig naar de hoofdstad van Panama. De rest van de dag is ter vrije besteding, u kunt op uw gemak een gedeelte van de stad verkennen of heerlijk gaan genieten van het comfort van uw hotel. Het Panama Canal Country hotel ligt direct aan de monding van het Panamakanaal op een afstand van ca. 5 kilometer van het stadscentrum en biedt een buitenzwembad, een hot tub, een fitnessruimte en weelderige tuinen. Diner en overnachting in Panama City.

Dag 20 - Het Panamakanaal en de oude Stad

Panama (o,d)
Vanmorgen gaan we rond een uur of 10 uur aan boord van een schip van Panama Canal Tours. We maken een ca. 4 uur durende vaartocht door het Panamakanaal. Op de comfortabele boot met goede zitplaatsen krijgt u uitleg over het enorme belang van het Panama- kanaal voor de scheepvaart. De lunch wordt aan boord gebruikt en ook de softdrinks zijn inbegrepen. Ook zien we tijdens de tocht één van de indrukwekkende sluizen van het Panama-kanaal: de Mira Flores sluizen. Later in de middag bezoeken we het oude stadsgedeelte van Panama-City. Diner en overnachting in Panama-City.

Dag 21 en 22 - Panama City

Panama City (o)
Twee dagen om heerlijk te relaxen en de indrukken van uw avontuurlijke reis te verwerken. U hotel bevindt zich praktisch aan het strand, dus geniet van zon, zee en strand. Uw diner is deze twee dagen niet inbegrepen, dit biedt u de gelegenheid om aan het einde van de middag of aan het begin van de avond aan het strand of in de stad een lokaal restaurant te bezoeken. Overnachting in Panama City.

Dag 23 - Terugvlucht naar Amsterdam

Panama City – Amsterdam (o,d)
Vanaf Tocumen International Airport in Panama vertrekken we per KLM naar Amsterdam. Vlucht KL758 met vertrek om 18.45 uur vanuit Panama. Diner aan boord van het vliegtuig.

Dag 24 

Amsterdam
Aankomst in Amsterdam om 10:55 uur.  
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama
De vluchten en binnenlandse vluchten zijn nog niet door ons gereserveerd. 
Bij genoeg deelnemers zullen deze geboekt worden.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam - San José / Panama City – Amsterdam per KLM
·  Binnenlandse vluchten: San José - Boquete en Bocas del Toro - Panama City
·  Luchthavenbelastingen *
·  22 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden zoals vermeld in het programma
·  Vervoer per airconditioned touringcar
·  Engels sprekende lokale gids gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleidster: Leny van der Lecq 
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis 
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslag
·  Vertrekbelasting op de luchthavens van Costa Rica en Panama ca. USD 50,-
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden  
·  Fooiengeld ca. € 120,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
·  Facultatieve excursies o.b.v. voldoende deelnemers
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Costa Rica en Panama" - 24 dagen. 

Reisperiode: 12/02/2019 – 07/03/2019
Reisnummer: CRP-1202

De richtprijs reissom bij 10–14 deelnemers          € 4.485,- per persoon *
De richtprijs reissom bij 15–19 deelnemers          € 4.410,- per persoon *
De richtprijs reissom bij 20 en meer deelnemer  € 4.325,- per persoon *

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleen gebruik bedraagt              € 865,- **

Minimum aantal deelnemers: 10     Maximum aantal deelnemers: 35


* Een definitieve reissom kunnen wij verstrekken op het moment dat het reisvoorstel door minimaal 10 personen is geaccepteerd en geboekt.

** Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "Costa Rica en Panama" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.325,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 12-02-2019
Kaart Costa Rica en Panama
 • Arenal vulkaan
  Toucan Costa Rica
  Panama-kanaal
  Ngobe vrouw, Panama City
 • Boomkikker Costa Rica
  Monteverde hanging bridge
  Panama hoed
  Luiaard, Costa Rica

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram