Vietnam

20 -DAAGSE VOORBEELD GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Contactformulier

Hoogtepunten voorbeeld groepsreis Vietnam:

·  Mindfulness in de Dinh Quan Pagoda
·  Kennismaken met de levensstijl van de Mo Mam stam
·  Diverse fiets- en wandeltochten door dorpen
·  Kennismaken met de M'nong bergstam in
·  Bezoek diverse plantages
·  Bezoek de Mekong Delta, de drijvende markt

20-daagse voorbeeld groepsreis Vietnam
Ontdek de tradities van de bergstammen
Een bijzondere voorbeeld groepsreis naar Vietnam. Tijdens de groepsreis zullen we verschillende bergstammen ontmoeten. Daarnaast leren we meer over de levensstijl en de tradities van de bergstammen. Zo bezoeken we in Lak Lake de M’nong bergstam. Lak Lake is de thuisbasis van de M’nong bergstam en is omringt door zeer afwisselend landschap. In het dorp Konbling Village bezoeken we de Mo Mam bergstam. Hier bezoeken we het huis van ‘Rong’. Zowel in Lak Lake als in het Konbling Village zullen we alles leren over de levensstijl en de gebruiken van de stammen.

Tradities en gebruiken
We brengen een bezoek aan de Zen-boeddhistische tempel waar een monnik ons enkele houtblokken met oude talen laat zien. Tijdens een fietstocht over het platteland van Hoi An bezoeken we een lokale familie die ‘Banh Beo’ maakt. Dit is in Vietnam een veel voorkomend ontbijt. We stoppen bij een ouderlijk huis om meer te weten te komen over de traditie van de familiekapellen. Daarnaast zien we een traditionele matweverij en familiedistilleerderij. In de Dinh Quan Pagoda zullen we meedoen met een mindfulness les. De praktijk van bewustwording: van je geest, je hart, je lichaam en de wereld om je heen. Tot slot slapen we één nacht bij een gastgezin.

Natuur en cultuur
In Lan Ha Baai zullen we in een schilderachtig gebied met honderden prachtige eilanden langs de drijvende dorpen en huizen varen. We zullen diverse Kon Bil-dorpen bezoeken waar we diverse bergstammen tegen zullen komen. Ook zullen we deelnemen aan het spelen van Gong-muziek, gaan we koffie plukken en maken we een fietstocht door de Mekong Delta. De Mekong is de meest overvloedige landbouwregio van Vietnam en tevens de thuisbasis van lokale ambachtslieden en wevers. Vanuit de Mekong Delta zullen we een privéboottocht maken langs de prachtige waterwegen van de Mekong rivier.

Uiteraard bezoeken we ook een aantal hoogtepunten van Vietnam, zoals de stad Hanoi, het platteland van Hoi An, Halong Bay, Ho Chi Minh met de Cu Chi tunnels en de Mekong Delta. In Hanoi zullen we het prachtige Hoan Kiem meer bewonderen. Daarnaast vinden we hier de meest schilderachtige tempels van de stad. De omgeving rondom het Hoan Kiem meer is de ideale plek om te ontsnappen aan het drukke verkeer van Hanoi terwijl het Hoan Kiem meer middenin het centrum is gelegen.
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 3.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Vietnam

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 - Vietnam

Dag 1

Amsterdam – Guangzhou
Vanaf Schiphol vliegen we met de KLM via Guangzhou naar Hanoi. Vertrek met vlucht KL4301 om 12:30 uur.

Dag 2

Guangzhou – Hanoi (d)
Aankomst Guangzhou om 06:45 uur. Vervolgens vliegen we met China Southern, vlucht CZ3049, door naar Hanoi. Vertrek vanuit Guangzhou om 09:40 uur. Aankomst Hanoi om 10:45 uur. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi worden we opgewacht door onze gids en chauffeur en hebben we een transfer naar ons hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Medallion.
Dag 2 - Vietnam
Dag 3 - Vietnam

Dag 3 - Ontdek Hanoi als een local

Hanoi (o,l)

Dag 4 - We aanschouwen de Boeddha in de Dau Pagoda

Hanoi (o,l)
Dag 4 - Vietnam
Dag 5 - Vietnam

Dag 5 - Mindfulness in de Dinh Quan Pagoda

Hanoi (o,l)

Dag 6

Hanoi – Cat Ba – wandeling Hang Vem lagoon en Canon Fort (o,l)
Dag 6 - Vietnam
Dag 7 - Vietnam

Dag 7 - Fietstocht langs dorpen

Cat Ba – Lan Ha baai boottocht – Viet Hai Village (o,l)

Dag 8

Cat Ba – Hanoi – vlucht Da Nang – Hoi An (o,d)
De ochtend is ter vrije besteding tot de transfer. Vanuit Cat Ba varen terug naar Hanoi, vanwaar we met Vietnam Airlines naar Da Nang vliegen, vlucht VN181. Vertrek vanaf Hanoi om 16.30 uur. Aankomst in Da Nang om 17.50 uur. Bij aankomst in Da Nang ontmoeten we de gids en chauffeur. Zij zullen ons naar het hotel in Hoi An brengen. Na het inchecken kunt u de rest van de dag zelf invullen. Diner zal in een lokaal restaurant zijn. Overnachting in Phu Thinh Boutique resort.
Dag 8 - Vietnam
Dag 9 - Vietnam

Dag 9 - Fietstocht en wandeltocht

Hoi An (o,l)

Dag 10 - Leer meer over de levensstijl van de Mo Mam stam

Hoi An – Kon Tum (o,l)
Na het ontbijt checken we uit en verlaten we Hoi An. We rijden over Highway 24 waar we Kon Bil-dorpen zullen bezoeken. We steken over via de hangbrug naar het Kon Du-dorp. We gaan verder en passeren het Mang Den-pas en bereiken het Konbling village (Mo Mam stam). Hier bezoeken we het huis van “Rong”. Leer over de levensstijl en de gebruiken van deze stam. Lunch in een lokaal restaurant langs de weg. Overnachting in Indochine hotel.
Dag 10 - Vietnam
Dag 11 - Vietnam

Dag 11 - Ontdek de tradities van de bergstammen

Kon Tum - Yachim – City tour (o,l,d)
Vandaar rijden we naar het westen van Kon Tum. We bezoeken een koffieplantage en het dorp Gia Rai. Hier zien we de gebruiken van de bergstammen, de begraafplaats en leren we alles over de unieke architectuur van hout. Na de lunch bezoeken we de drie Bahnar-dorpen: het dorp Pleitonghia, het dorp Konrobang en het dorp Konhnghokotu. Hier ontdekken we de tradities en het dagleven van de bergstammen. We rijden weer terug naar Kon Tum. Overnachting in Indochine hotel.

Dag 12 - Ontdek de tradities van de bergstammen

Kon Tum – Lak Lake (o,l,d)
Na het ontbijt maken we ons op voor een lange rit. Door een afwisselend landschap rijden we naar Lak Lake, de thuisbasis van de M’nong-bergstam. Onderweg stoppen we om de Dray Nu waterval te bezoeken. Deze waterval is 250 meter lang en 30 meter hoog en daarmee erg spectaculair. Halverwege de middag zullen we Lak Lake bereiken waar we verder zullen reizen met een boot naar Lak Tented Camp. Maar voordat we op de boot stappen maken we een korte wandeling om het dorp Le & Jun te bezoeken. Een leuk dorpje dat bekend staat om zijn traditionele lange huizen. Bij aankomst op Lak Tentend Camp heeft u de rest van de middag vrij om zelf de omgeving te verkennen. Overnachting in Lak Tented Camp.
Dag 13 - Vietnam

Dag 13 - fietstocht YangTao

Lak Lake (o,l)

Dag 14

Lak Lake – Da Lat (o)
Na het ontbijt checken we uit en gaan we door naar de volgende bestemming: Da Lat. Da Lat lijkt meer op Frankrijk dan op de rest van Vietnam. Daarnaast is Da Lat Vietnam ’s eerste hill station. Het Franse gevoel wordt versterkt door een radiomast in de vorm van de Eiffeltoren, veel mensen noemen deze “Le Petit Paris”. De stad ligt op 1500 meter boven zeespiegel en daarom een aangenaam en verfrissend koel klimaat. Bij aankomst in Da Lat checken we in, de rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Sammy Hotel.
Dag 14 - Vietnam
Dag 15 - Vietnam

Dag 15 - Leer alles over de productieprocessen van koffie

Da Lat (o,l)

Dag 16 - Theeplantage

Da Lat – Ho Chi Minh (o,l)
We verlaten Da Lat voor Ho Chi Minh. Onderweg stoppen we bij de Datanla watervallen, gelegen in een prachtige vallei net buiten Da Lat. De ingang van de Datanla waterval is aan de top. Vervolgens stoppen we bij een theeplantage waar we een wandeling maken. Hier kunnen we sterke Vietnamese thee proeven. We lunchen in een lokaal restaurant in Bao Loc. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Ho Chi Minh waar we in de namiddag zullen aankomen. Overnachting in Cititel Central Saigon.
Dag 16 - Vietnam
Dag 17 - Vietnam

Dag 17 - Bezoek aan de Cu Chi tunnels

Ho Chi Minh (o,l)

Dag 18 - Fietstocht Mekong

Ho Chi Mihn – Can Tho (o,l,d)
Dag 18 - Vietnam
Dag 19 - Vietnam

Dag 19 - Drijvende markt van de Mekong Delta

Can Tho – Ho chi Mihn (o,l)

Dag 20

Ho Chi Mihn – Bangkok - Amsterdam (o)
Vanmorgen vroeg komt de chauffeur en de gids ons ophalen, 3 uur voordat de vlucht gaat. We worden naar het vliegveld van Ho Chi Mihn gebracht en nemen hier afscheid van onze gids. De reis naar huis kan beginnen. We vliegen met KLM, vlucht KL4073, om 08.40 uur naar Bangkok. Aankomst op Bangkok om 10:15 uur. Vervolgens vliegen we om 12.15 uur met vlucht KL876 naar Amsterdam. Aankomst Amsterdam om 18:30 uur.
Dag 20 - Vietnam
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties, gidsen en vluchten onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 3.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Vietnam
Deze reis wordt uitgevoerd met KLM in samenwerking met China Southern en Vietnam Airlines.

Vluchtduur:
Amsterdam - Guangzhou - Hanoi; ca. 16.15 uur
Ho Chi Minh City - Bangkok - Amsterdam; ca. 15.50 uur 

Vluchten:
KL4301  Vertrek uit Amsterdam om 12:30 uur – Aankomst in Guangzhou om 06:45 uur *
 CZ3049  Vertrek uit Guangzhou om 09:40 uur – Aankomst in Hanoi om 10:45 uur
 KL4073  Vertrek uit Ho Chi Minh City om 08:40 uur - Aankomst in Bangkok om 10:15 uur
KL876    Vertrek uit Bangkok om 12:15 uur - Aankomst in Amsterdam om 18:30 uur

* Aankomst volgende dag

Binnenlandse vlucht:
VN181   Vertrek uit Hanoi om 16:30 uur - Aankomst in Da Nang om 17:50 uur

LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 3.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Vietnam
IBij deze voorbeeld groepsreis zijn de volgende items wel en niet inbegrepen in de richtprijs. Wij stellen altijd in overleg met u een groepsreis samen. Wij kunnen de reis dan ook geheel aan uw wensen aanpassen.
Dit is slechts een voorbeeldprogramma, om u een idee te geven van de mogelijkheden.


Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Guangzhou – Hanoi en Ho Chi Mihn - Bangkok - Amsterdam per KLM (in samenwerking met China Southern en Vietnam Airlines)
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 326,- per 23-06-2020 *
·  Binnenlandse vlucht: Hanoi - Danang per Vietnam Airlines (dag 8)
·  Genoemde bootovertochten
·  18 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 18 x ontbijt, 15 x lunch en 5 x diner
·  Vervoer per airconditioned (mini)bus met Engels sprekende chauffeur
·  Engels sprekende lokale gidsen gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleiding
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma:

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 115,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Donatie Pagode voor lunch (dag 5)
·  Visumkosten Vietnam ca. € 110,- p.p.
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 3.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Vietnam
Hieronder vind u een overzicht van de richtprijzen van de voorbeeld groepsreis  "Vietnam" - 20 dagen. 

Reisperiode: in overleg
Reisnummer: VIE0000

De richtprijs bedraagt bij 12–18 deelnemers                                                                              € 3.225,- per persoon 
De richtprijs toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt              € 560,- *

Minimum aantal deelnemers: 12     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. 
Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Richtprijs: € 3.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: in overleg
Kaart Vietnam

Contactformulier voor meer informatie

Bedankt voor uw interesse in de voorbeeld groepsreis: "Vietnam" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Hoe groot schat u het aantal personen?*:                 4-8 pers9-14 pers15-18 pers19-24 pers25-30 pers31 of meer pers

  Vlieg / busreis
  · Richtprijs: € 3.225,-
  · Intensiteit: comfortabel
  · Vertrek: in overleg
  Kaart Vietnam
  • Vietnam Family Chapel
   Old Woman, Vietnam
   Rijstvelden in Vietnam
   Buffels op het platteland, Vietnam
  • Hanoi mindfullness, Vietnam
   Mekong Delta, Vietnam
   Hanoi Pagode, Vietnam
   Hoi An Ancient Town, Vietnam

  Anderen bekeken ook

  Aanmelden nieuwsbrief
  Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

  GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
  planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
  books on zlibrary