Nepal

17 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten Nepal groepsreis:

·  Bezoek aan het Kopan klooster, het huis van 360 monniken, lama’s leraren en arbeiders
·  Leer meer over de boeddhistische rituelen en gebruiken
·  Overnachten bij een lokale familie in Budhanilkantha
·  Ontmoeting met monniken, vluchtelingen en studenten die op de monnik school zitten
·  Kennismaken met de cultuur en levensstijl van de inheemse bevolking
·  We bezoeken de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini
·  De Pashupatinath tempel, opgedragen aan de Hindoegod Shiva


17-daagse groepsreis Nepal
De boeddhistische rituelen en gebruiken

Altijd al meer willen weten over de verschillende aspecten van het boeddhisme? Tijdens deze rondreis leren we meer over de boeddhistische rituelen en gebruiken. Zo brengen we een bezoek aan het Kopan klooster, het huis van 360 monniken. Ook bezoeken we lama’s leraren en arbeiders. Zij komen uit alle delen van Nepal en Tibet met leeftijden variërend van 7 tot 60 jaar oud. Bovendien hebben deze monniken hun leven gewijd aan het bestuderen en beoefenen van de leer van Boeddha Shakyamuni. De nadruk ligt hier op de leer van Lama Tsong Khapa. Hij is de grondlegger van de Gelug Lineage. Daarnaast helpt het Kopan klooster iedereen die zich wil ontwikkelen en zijn wijsheid wil vergroten. Hier zal een monnik zal ons meer vertellen over zijn leven in het klooster.

Pashupatinath tempel 
De Pashupatinath tempel is opgedragen aan de Hindoegod Shiva. Op deze plek worden gelovigen op een traditionele hindoeïstische manier gecremeerd. Bovendien zijn de crematies te zien vanaf de andere kant van de rivier. In Budhanilkantha overnachten we bij een lokale familie. Daarnaast leren we hoe een traditioneel gerecht wordt gemaakt. Vanuit Dhulikhel wandelen we naar het Namo Boeddha klooster.  Volgens de legende is dit de plaats waar Boeddha zijn lichaam zou hebben opgeofferd aan een uitgehongerde tijgerin en haar welpen. Bovendien is het klooster omgeven door prachtige Tamang nederzettingen.

Eén van de bewoners zal ons meer vertellen over de gebruiken van de Tamang. Zo hebben de bewoners hier nog zeer oude Tibetaanse tradities. Vanuit Pokhara moeten we aardig wat trappen beklimmen om bij de World Peace Pagode te komen. Hier hebben we vervolgens een prachtig uitzicht. Verder zullen we monniken ontmoeten en zullen samen bidden voor wereldvrede. Daarnaast zien we verschillende nederzettingen van Tibetaanse vluchtelingen. Dit zijn geen troosteloze tentenkampen. Maar dit zijn dorpen waarin de Tibetaanse bevolking door hun zelfstandigheid en levenslustige houding een bestaan op hebben gebouwd.

De geboorteplaats van Boeddha
We ontmoeten vluchtelingen en studenten die op monnik scholen zitten. Daarnaast brengen we een bezoek aan Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Maar ook een bezoek aan de Mayadevi tempel ofwel de Heilige vijver, zal niet ontbreken. Deze tempel is de plek waar de moeder van Boeddha een geboorteritueel uitvoerde en Boeddha zijn eerste bad gaf. We ontmoeten monniken die ons alles vertellen over Boeddha en de geschiedenis van de tempel. Tenslotte leren we in Chitwan meer over de interessante cultuur en levensstijl van de lokale inheemse bevolking. Tevens maken we hier een olifantensafari en zien we een inheemse culturele dans- en zangoptreden. Kortom, een hele bijzondere groepsreis.

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1

Amsterdam – Istanbul
Vanaf Schiphol vliegen we met Turkish Airlines naar Istanbul. Vanaf Istanbul vliegen we door naar Kathmandu.

Dag 2 - Uitleg over het boeddhistische programma

Kathmandu (o)
Aankomst in Kathmandu. Op de luchthaven van Kathmandu ontmoeten we onze gids en worden we per bus naar ons hotel gebracht. De gids zal ons een korte uitleg geven over het boeddhistische programma. Hierna hebben we de rest van de dag vrij om bij te komen van de vliegreis. Ontspan in de prachtige tuin van de guesthouse waar we overnachten of verken de stad. Het centrum is een paar minuten lopen vanaf onze accommodatie. Overnachting in Kathmandu Guest House.

Dag 3 - Bezoek aan het Kopan klooster

Stadstoer Kathmandu (o)
Vandaag maken we een stadstoer door Kathmandu, met een bezoek aan Swayambunath stupa, de Boudhanath stupa en het Kopan klooster. Nepal heeft maar liefst 10 plekken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, waaronder 7 in de Kathmandu-vallei.

De Kathmandu-vallei heeft als enige vallei ter wereld de meeste UNESCO-werelderfgoederen. De stad Kathmandu heeft maar liefst 7 internationaal erkende monumenten en gebouwen. Wij bezoeken vandaag twee van de zeven gebouwen. Als eerste bezoeken we Swayambhunath stupa, een boeddhistische bedevaartsplaats die bekend staat als de apentempel van Nepal. We zullen dan ook veel apen zien rond deze tempel. De Swayambhunath stupa stampt uit de 5e eeuw en is gelegen op een heuvel. Voor veel Indiase/Nepalese boeddhisten is deze stupa de meest heilig plek. We lopen met de klok mee om de stupa heen en draaien daarbij aan de gebedsrollen die we aan de basis van de stupa vinden. Hierdoor zien we de belangrijkste delen van de tempel. Vervolgens bezoeken we de Bouddhanath stupa. Eén van ’s werelds grootste boeddhistische stupa’s waar meer dan 50 Tibetaanse Gompa’s en kloosters liggen. Deze boeddhistische tempel is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet. Voor Tibetanen is deze stupa de meest heilige plek.

Als laatste bezoeken we het Kopan klooster, waar we monniken zullen ontmoeten. Het Kopan klooster is een Tibetaans boeddhistisch klooster, gelegen op de Kopan heuvel. Ooit was dit klooster het huis van de astroloog van de koning van Nepal. Tegenwoordig is het een klooster van het Tibetaanse Mahyana-boeddhisme, bekend om de Gelug traditie. Deze staat onder leiding van Lama Zopa Rinpoche. Vanaf het klooster is het uitzicht over de vallei magisch te noemen. Het Kopan klooster is het huis van 360 monniken, lama’s, leraren en arbeiders. Zij komen uit alle delen van Nepal en Tibet met leeftijden variërend van 7 tot 60 jaar oud. Deze monniken hebben hun leven gewijd aan het bestuderen en beoefenen van de leer van Boeddha Shakyamuni, met speciale nadruk op de leer van Lama Tsong Khapa, de grondlegger van de Gelug Lineage. Bezoekers van over de hele wereld komen in dit klooster cursussen bijwonen en genieten van de spirituele sfeer. Het Kopan klooster helpt iedereen die zich wil ontwikkelen en zijn wijsheid wil vergroten. Dit gebeurd op de manier zoals zij het geleerd hebben van oprichter Lama Thubten Yeshe en spiritueel leider Lama Zopa Rinpoche. Het Kopan klooster is aangesloten bij de Stichting voor Behoud van de Mahayana Traditie (FPMT). Deze organisatie zet zich in voor de Mahayana boeddhistische tradities. Zij doen dit wereldwijd door middel van onderwijs, meditatie en dienstverlening aan de gemeenschap. Een monnik zal ons meer vertellen over zijn leven in het klooster. Na het bezoek aan het Kopan klooster rijden we naar ons hotel. Overnachting in Kathmandu Guest House.

Dag 4 - Diner en overnachting bij een lokale familie

Pashupatinath tempel - Budhanilkantha tempel - Namkha klooster (o,l,d)
Na het ontbijt checken we uit bij de Kathmandu Guest House en gaan we naar onze volgende accommodatie, met uitzicht op de Kathmandu vallei. Onderweg stoppen we bij de Pashupatinath tempel en het Namkha klooster.

We bezoeken de Pashupatinath tempel, één van de vier belangrijkste religieuze plaatsen in Azië. De tempel is opgedragen aan de Hindoegod Shiva. De tempel is één van de belangrijkste Hindoe-heiligdommen. Het religieuze complex strekt zich uit aan beide zijden van de Bagmati rivier. De Pashupatinath tempel is gewijd aan Pashupati, de god van de dieren, een waarneembaar verschijnsel van de Hindoegod Shiva. De tempel is voor veel volgelingen van het Hindoeïsme de heiligste tempel van Nepal. De tempel heeft verschillende standbeelden, waaronder de stier, het voertuig van Shiva, en is van de buitenkant rijkelijk versierd. In het voorjaar vind ieder jaar het grote Maha Shivaratri festival plaats. Hier komen honderdduizenden toegewijden uit Nepal en India op af. Dit festival is een Hindoeïstisch feest ter ere van Shiva.

We wandelen langs het complex en zien eeuwenoude tempels en heiligdommen die gewijd zijn aan Shiva. Toegang tot de hoofdtempel hebben we niet, deze is alleen toegankelijk voor Hindoes. Bij de tempel vinden we ghats. Dit zijn stenen trappen, gelegen aan de rivier waar mensen naartoe komen om zich te wassen en waar vrouwen hun kleding wassen. De tempel is een plek waar op ieder moment van de dag gelovigen gecremeerd worden op de traditionele hindoeïstische manier. Vanaf de andere kant van de rivier zijn deze crematies te zien. Hele families voeren hier religieuze rituelen uit om de overledene gereed te maken voor een openluchtcrematie. De overledene wordt gewassen in de rivier en vervolgens in doeken gewikkeld en op een brandstapel gelegd. Met deze rituelen bewijzen zij de laatste eer aan de overledene. De oudste zoon is traditioneel degene die de brandstapel aansteekt. Op het tempelcomplex van Pashupatinath staat het enige bejaardentehuis van Nepal. Veel oudere Hindoes gaan hier heen om de laatste weken van hun leven door te brengen. Rond het tempelcomplex is er een drukke markt met vele kraampjes, enthousiaste handelaars en meerdere kleine tempels.

Na het bezoek aan de Pashupatinath tempel rijden we naar Budhanilkantha. Hier bezoeken Budhanilkantha tempel, ook wel “Het huis van de slapende heer Vishnu” genoemd. De tempel beeldt een slapende Vishnu uit, zwevend als een enorme astronaut op een bed van slangen in het midden van een grote plas water. De naam Budhanilkantha heeft niets met Boeddha zelf te maken maar het betekent letterlijk “Blauw keel vermomd door modder”. De naam verwijst naar twee legendes die aan het standbeeld vastzitten. De tempel ligt aan de voet van de Shivapura Heights. Vanaf de tempel wandelen we naar het Namkha klooster. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Aangekomen bij het Namkha klooster wandelen we met de monniken door de dorpen en de velden naar de Shivapuri Heights Cottage. Hier genieten we van een lunch, terwijl we een prachtig uitzicht hebben op de Kathmandu-vallei. De middag is verder ter vrije besteding. Diner en overnachting bij een lokale familie in Shivapuri Heights Cottage. Wie wil kan leren hoe er een traditioneel gerecht gemaakt wordt. Kosten hiervoor gaan rechtstreeks naar de familie en zijn niet inbegrepen. De prijs hiervoor is ca. USD 25 p.p.

Dag 5 - De traditionele inheemse Newah bevolking

Namo Boeddha (o,l,d)
Voor het ontbijt is het mogelijk om deel te nemen aan een yogales. Deze kosten zijn niet inbegrepen (ca. USD 25 p.p.). Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de yogales. Na de yogales zullen we ontbijten.

We laten de drukke stad Kathmandu achter ons en rijden richting het Namo Boeddha klooster. We rijden eerst naar Dhulikhel, een mooie rit naar de traditionele inheemse Newah bevolking. Vanaf hier wandelen we naar het Namo Boeddha klooster. De wandeling loopt geleidelijk ongeveer 1750 meter omhoog. Tijdens de wandeling passeren we prachtige klassieke terrassen met een adembenemend uitzicht op de bergen. Namo Boeddha is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden van de Himalaya en tevens één van de heiligste boeddhistische plaatsen ter wereld. Dit komt omdat volgens de legende de Boeddha hier zijn lichaam zou hebben opgeofferd aan een uitgehongerde tijgerin en haar welpen. Het klooster is omgeven door prachtige Tamang-nederzettingen. We zien er veel boeddha’s en stoepa’s. We zullen verrast zijn door het aantal tempels, variaties in landschappen en de diversiteit van mensen die in harmonie samen leven.

Na ons bezoek aan het Namo Boeddha klooster lunchen we in ons resort, het Namo Buddha Resort. Dit resort wordt omringt door een biologische boerderij. Ze vertrouwen hier zoveel mogelijk op hun eigen voedsel: groenten, granen, bloemen en veel fruit. Dagelijks verzamelen medewerkers melk van de buffels. De medewerkers zijn deels afkomstig van de naburige dorpen en spreken daarom niet allemaal vloeiend Engels. Echter zorgen zij wel voor een unieke ervaring en weten zij heel erg veel van de omgeving, gebruiken en tradities van de bevolking. Eén van de bewoners zal ons hier alles over vertellen. Na de lunch hebben we de middag vrij om het gebied rondom het resort te verkennen of om nog eens naar het Namo Boedda klooster te gaan. Diner en overnachting in het Namo Buddha Resort.

Dag 6 - Ontmoet de lokale bevolking in het Tamang-dorp

Namo Boeddha - Balthali (o,l,d)
Nadat we hebben ontbeten in Namo Buddha wandelen we naar Balthali. Tijdens de 3 uur durende wandeling zien we prachtige landschappen en hebben we een schilderachtig uitzicht. In Balthali verkennen we het Tamang-dorp, ontmoeten we de lokale bevolking en zien we de lokale levensstijl en hun cultuur. De bewoners hebben zeer oude Tibetaanse tradities. Waarschijnlijk doordat de routes in dit gebied van oudsher gebruikt werden door zouthandelaren uit Tibet. Tijdens de wandeling zien we delen van de eeuwenoude gebedsmuren (manimuren). Deze zijn ooit gebouwd om geluk en voorspoed te brengen tijdens de lange reizen. We lunchen in het Balthali Village Resort. Mocht u de wandeling niet kunnen of willen maken dan kunt u met de bus meerijden naar het resort. Diner en overnachting in Balthali Village Resort.

Dag 7 - Bezoek aan het heiligdom van Paarpani Mahadev

Bandipur (o,l,d)
Vandaag rijden we naar Bandipur, een rit van ongeveer 4 tot 5 uur. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over onder andere Bandipur en de Hill Stations van Nepal. Ieder uniek in zijn soort. Aangekomen bij het Old Inn hotel in Bandipur checken we in en is er tijd om te lunchen. Na een goede maaltijd is het tijd om de stad Bandipur te ontdekken. We bezoeken de belangrijkste tempel van Bandipur, de Khadga Devi-tempel. Vervolgens bezoeken we het heiligdom van Paarpani Mahadev. Dit is het heiligdom van Hindoegod Shiva waar de lokale bevolking in het voorjaarsseizoen naar toe gaan om offers te brengen in de hoop op regen. Daarna bezoeken we de Bindabasini tempel. Hier zien we de beeltenis van de godin Durga, de beschermheilige van Bandipur. De tempel is versierd met voortreffelijk Newari-houtsnijwerk, dat op veel andere plekken in de Kathmanduvallei terugkomt. 

Als laatste bezoeken we de Mahalaxmi tempel. Deze tempel is versierd met figuren van Bhimsen en verschillende mythische wezens. Bij de tempel staat een beeld van de godin Mahalaxmi. Het originele beeld is gestolen waardoor er nu een namaak exemplaar staat. We rijden terug naar het hotel. Diner en overnachting in Old Inn hotel in Bandipur.

Dag 8 - Maak kennis met de okale bevolking in Pokhara

Bandipur - Pokhara (o,d)
Voordat we naar Pokhara rijden hebben we in de ochtend nog even de tijd om Bandipur te verkennen. De rit naar Pokhara duurt ongeveer 4 uur. Pokhara is één van de grootste steden van Nepal en tevens een hele schone, mooie schilderachtige stad. Pokhara is vooral bekend vanwege de schitterende natuur rondom de stad en de toegang tot het Annapurna gebergte. Samen met de bergen Fishtail en Dhaulagiri zorgen deze bergen voor een prachtig panoramisch uitzicht. Daarbij heeft de stad een leuke sfeer en zijn er veel barretjes en restaurants. We rijden door naar Kristi Village, waar wij de rest van de dag verblijven. Proef de lokale zelf gebrouwen koffie en maak kennis met de lokale bevolking. De mensen hier zijn heel nieuwsgierig en maken graag een praatje. Diner en overnachting in Kristi Village, de plaatselijke homestay in Pokhara.

Dag 9 - Ontmoeting met monniken in de World Peace Pagode

Pokhara – World Peace Pagoda (o)
Na het ontbijt nemen we afscheid van de lokale bevolking. Vandaag gaan we twee boeddhistische plaatsen van Pokhara bezoeken en genieten we van de prachtige natuur. Als eerste bezoeken we de hoger gelegen World Peace pagode, welke al vanaf Pokhara te zien is. Om hier te komen moeten we aardig wat trappen beklimmen, maar het uitzicht dat we hebben is het meer dan waard. Bij de World Peace pagode ontmoeten we monniken en zullen we samen met hun bidden. Onze gids helpt ons hiermee. De pagode heeft vier afbeeldingen van een boeddha die gericht is in vier richtingen. Het is een zeer indrukwekkende pagode. De locatie zorgt voor een prachtig uitzicht. Vanaf hier kunnen we namelijk genieten van het Phewameer en de Annapurna bergtoppen. Hierna bezoeken we het Malepatan klooster. We zullen vandaag ook een boottocht maken over het Phewameer. Vanaf het meer hebben we een prachtig zicht op de bergen. Overnachting in Galcier Hotel and Spa in Pokhara.

Dag 10 - Bezoek aan een Tibetaans vluchtelingenkamp

Pokhara (o)
We staan vroeg op voor een tocht naar Sarankot, vanwaar we de zon vanachter de Annapurna bergen zien opkomen. Hierna rijden we terug naar het hotel voor een ontbijt. Na het ontbijt bezoeken we drie vluchtelingenkampen. De Tibetan Refugee Camp toer laat ons alle drie de grote Tibetaanse vluchtelingenkampen zien: Jampaling, Tashi-Ling en Tashi-Palkhel. We zien de verschillende nederzettingen van Tibetaanse vluchtelingen, hun cultuur en levensstijl. In elk kamp hebben we de tijd om kloosters, boeddhistische monnik scholen en tempels te verkennen. Ook ontmoeten we de vluchtelingen in de kampen en de studenten die op de monnik scholen zitten. Daarnaast is er veel handgemaakte kunst, welke zijn gemaakt door de vluchtelingen.

De vluchtelingenkampen zien er anders uit dan wij bij het woord ‘kamp’ denken. Het zijn namelijk totaal geen troosteloze en uitzichtloze tentenkampen. Het zijn eigenlijk dorpen waarin de Tibetaanse bevolking door hun zelfstandigheid en levenslustige houding een bestaan op hebben gebouwd. Overnachting in het Galcier Hotel and Spa in Pokhara.

Dag 11 - Eén van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen

Pokhara - Lumbini (o,l,d)
Na het ontbijt staat ons een rit van 6-7 uur rijden naar Lumbini te wachten. Bij ontbijt maken we een lunchpakket voor onderweg klaar. Lumbini is de geboorteplaats van Lord Buddha. Lumbini ligt hoger dan de stad Kathmandu waardoor het in Lumbini warmer is. Lumbini is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen gerelateerd aan het leven van Gautame Boeddha. De stichter van het boeddhisme leefde van 623 tot 543 voor Christus. Diner en overnachting in Dreamland Gold Resort in Lumbini.

Dag 12 - Bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha

Lumbini – geboorteplaats van Boeddha (o,l,d)
Vandaag bezoeken we ’s werelds beroemde boeddhistische religieuze en historische plaatsen van Lumbini. Sinds 1997 staat de stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. We bezoeken de Mayadevi tempel. Hier werd Gautame Boeddha, oprichter van het boeddhisme, geboren. Tevens is dit de plek van de Pushkarini, ofwel de ‘Heilige Vijver’, waar de moeder van Boeddha, koningin Maya Devi, een geboorteritueel uitvoerde en Boeddha zijn eerste bad gaf. Wat we zeker ook niet mogen overslaan is de Bodhi Tree. Dit is een indrukwekkende boom bedekt met allemaal gebedsvlaggen, gelegen naast de Heilige Vijver. Binnenin de tempel is een markering die exact de geboorteplek aangeeft. Deze plek werd in 1895 herontdekt. Buiten de tempel vinden we de Ashokan pilaar, gewijd aan keizer Ashokan, met daarop de oude inscriptie van Nepal. Deze geeft onder andere aan dat er in Lumbini geen belasting betaald hoeft te worden, dit ter ere van de geboorte van Boeddha. Rondom de tempel vinden we veel oude, vaak vernielde, stupa’s en kloosters. We ontmoeten hier monniken die ons alles zullen vertellen over Boeddha en de geschiedenis van deze tempel. Diner en overnachting in Dreamland Gold Resort in Lumbini.

Dag 13 - Ontdek de levensstijl van de lokale inheemse bevolking

Lumbini - Chitwan (o,l,d)
We laten Lumbini achter ons er rijden naar onze volgende bestemming, Chitwan. Onder begeleiding van de gids krijgen we een unieke gelegenheid om alles te weten te komen over de prachtige flora en fauna van de regio. We krijgen een rondleiding door de stad en zien op deze manier de interessante cultuur en levensstijl van de lokale inheemse gemeenschap. Diner en overnachting in Jungle Villa Resort in Chitwan.

Dag 14 - Ontmoeting met de Tharu gemeenschap

Chitwan (o,l,d)
Vandaag gaan we naar het Tharu Local village waar we de Tharu gemeenschap zullen ontmoeten en hun cultuur en levensstijl te zien krijgen. Het Tharu dorp is een typisch dorpje met een arme bevolking. Via de gids kunnen we communiceren met de bevolking, wat ze heel erg leuk vinden. In de middag maken we een olifantensafari en in de avond zien we een inheemse culturele dans en zang optreden. Diner en overnachting in Jungle Villa Resort in Chitwan.

Dag 15 - Ochtendwandeling in Chitwan

Chitwan – Kathmandu (o)
Na het ontbijt maken we een ochtendwandeling door Chitwan. Daarna zullen we uitchecken en rijden we in ongeveer 5 uur terug naar Kathmandu. Hier verblijven we de komende twee dagen. Overnachting in Kathmandu Guest House.

Dag 16 - Vrije dag in Kathmandu

Bandipur (o,l,d)
De laatste dag in Kathmandu is aangebroken. We hebben de dag vrij en u bent vrij om te gaan en te staan waar u wilt. Overnachting in Kathmandu Guest House.

Dag 17 - Terugvlucht naar Amsterdam

Kathmandu – Istanbul – Amsterdam (o)
Vanmorgen vroeg haalt de chauffeur en de gids ons op. We worden naar het vliegveld van Kathmandu gebracht en nemen hier afscheid van de gids. We vliegen met Turkish Airlines naar Istanbul. Vanaf Istanbul naar Amsterdam.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal
Deze reis wordt uitgevoerd met Turkish Airlines.

Vluchtduur:
Amsterdam - Istanbul - Kathmandu; ca. 15.35 uur
Kathmandu - Istanbul - Amsterdam; ca. 13.35 uur 

Vluchten:
1 oktober 2019    TK1958   Vertrek Amsterdam om 14.40 uur – Aankomst Istanbul om 19.00 uur
1 oktober 2019    TK726     Vertrek Istanbul om 20.45 uur – Aankomst Kathmandu om 06.20 *
17 oktober 2019  TK727     Vertrek Kathmandu om 07.35 uur – Aankomst Istanbul om 12.55 uur
17 oktober 2019  TK1953   Vertrek Istanbul om 15.10 uur – Aankomst Amsterdam om 17.45 uur
* Aankomst volgende dag


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Istanbul – Kathmandu / Kathmandu – Istanbul - Amsterdam per Turkish Airlines
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 301,- per 31-08-2018 *
·  15 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 15 x ontbijt, 9 x lunch en 9 x diner
·  Vervoer per airconditioned (mini)bus met Engels sprekende chauffeur
·  Engels sprekende lokale gidsen gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleiding
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden  
·  Fooiengeld ca. € 90,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Visumkosten Nepal ca. € 120,- p.p.
·  Optionele excursie: Yoga
·  Optionele excursie: Koken
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Nepal" - 17 dagen. 

Reisperiode: 01/10/2019 – 17/10/2019
Reisnummer: NEP-0110
De reissom bedraagt bij 10–18 deelnemers          € 2.975,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt               € 575,- *

Minimum aantal deelnemers: 10     Maximum aantal deelnemers: 18


* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "Nepal" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.975,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 01-10-2019
Kaart Nepal
 • Monniken bij de Kathmandu tempel
  Annapurna gebergte
  Kathmandu Tempel - bidden
  Zonsopgang Pokhara
 • Mantra, Nepal
  Dieren in Nepal
  Man uit Pashupatinath
  Prayers Flags, Nepal

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram