Zuid-Afrika: De klassieke route

23 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten groepsreis Zuid-Afrika:

·  Een toer door de Township Soweto met een Afrikaanse kerkdienst, wandeling, lunch en fietstocht
·  Op safari in het Krugerpark in open voertuigen
·  Ontmoeting met de Swazi ambachtslieden
·  Bezoek aan een Zulu dorp
·  Ontdek het ware Afrikaanse leven in Cultural Village
·  Bezoek aan een traditioneel Xhosa hut
·  De indrukwekkende tuinroute
·  3 nachten in de moederstad Kaapstad

23-daagse groepsreis Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
De klassieke route
Zuid-Afrika staat bekend als één van de mooiste landen ter wereld. Zuid-Afrika beschikt namelijk over wildparken, stranden, bergen, wijngebieden, moderne steden, dorpjes met typische markten en stadjes met een oud Hollandse ambiance. Maar beschikt het ook over een rijk dierenleven. Daarnaast is Zuid-Afrika het enige land ter wereld waar u de ‘Grote Vijf’: leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn in hun eigen omgeving midden in de ongerepte natuur kunt observeren. Een reis door Zuid-Afrika staat garant voor onuitwisbare indrukken. ‘Afrika wag vir jou’.

Tijdens deze groepsreis, rijden we van Johannesburg langs de kust naar Kaapstad. We beginnen de reis in Pretoria. Hier bezoeken we de Uniegebouwen en het Kruger museum. De Township Soweto is het centrum van de antiapartheidsbeweging. Hier ontmoeten we de lokale bewoners, zullen we lunchen in een typisch township restaurantje en daarnaast krijgen we drinken uit gerecyclede melkpakken. We rijden de prachtige Panoramaroute. Hier maken stops bij de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en tot slot de God's Window. We overnachten in een tentenkamp, gelegen aan de Sabie Rivier. Uiteraard gaan we op safari in open jeeps in het Krugerpark, op zoek naar de “Big Five”. Daarnaast zullen we ook veel klein wild zien. We bezoeken het oudste park van Zuid-Afrika, namelijk het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Hier gaan we op zoek naar de witte neushoorn.

Bezoek aan een Zulu dorp
We bezoeken een Zulu dorp waar we meer leren over de riten en gebruiken van de traditionele Zulu’s. Optioneel kan men een fietstocht maken door het Zulu dorp onder begeleiding van een Zulu gids. Een bijzondere ervaring!

Bezoek aan een traditionele Xhosa hut
We brengen een bezoek aan een traditionele Xhosa hut. De Xhosa leven in een clan waar de oude tradities goed bewaard zijn gebleven. De Xhosa hut is dan ook één van die goed bewaarde tradities. Vervolgens rijden we via de prachtige Vallei van de 1000 heuvels rijden we naar Underberg. Daarnaast genieten we van een vrije dag rondom de Drakensbergen.

De tuinroute
De tuinroute slingert langs de kust van Zuid-Afrika. Terwijl we een stuk van de tuinroute rijden wisselen de verschillende landschappen zich in rap tempo af. Langs de tuinroute bevindt zich het Tsitsikamma National Park. Hier bezoeken we de indrukwekkende Stormsrivier, maken we een wandeling en bezoeken we tot slot de hangende brug. Halverwege de tuinroute ligt Knysna. Dit is een knus dorp met leuke boetiekjes, restaurants en kunstgalerijen. Daarnaast heeft het dorp een prachtig helderblauw lagune.

Vervolgens rijden we via de Outeniqua Pass door de Klein Karoo naar Oudtshoorn, bekend om de struisvogelteelt. De reis eindigt in het bruisende Kaapstad! Zo bezoeken we kasteel de Goede Hoop. Het Kasteel de Goede Hoop is een fort en is gebouwd in opdracht van de VOC. Daarnaast is het Kasteel de goede Hoop de eerste vestiging van de Hollanders. Een bezoek aan Robbeneiland, de Tafelberg, het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat, Simon’s Town en tot slot de pinguïnkolonie bij Boulders zullen niet ontbreken!
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika

Van dag-tot-dag programma

O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 1

Amsterdam – Johannesburg
Vanaf Schiphol vliegen we naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden we opgewacht door onze gids en chauffeur en hebben we een transfer naar ons hotel. Bij aankomst krijgen we een lichte snack en een welkomstdrankje. Overnachting in Premier Hotel OR Tambo

Dag 2 - Voortrekkersmonument – symboliseert de vrijheidsstrijd van de boeren

Johannesburg – Pretoria (o,d)
Dag 2 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 3 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 3 - Wandel- en fietstocht door de Township Soweto

Pretoria (o,l,d)

Dag 4 - Panoramaroute met de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window

Pretoria - Panoramaroute - Hazyview (o,d)
Dag 4 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 5 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 5 - Op safari in het Krugerpark in open voertuigen

Hazyview – Krugerpark - Hazyview (o,l,d)

Dag 6 - Ontmoeting met Swazi ambachtslieden

Hazyview – Swaziland (o,d)
Dag 6 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 7 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 7 - Op zoek naar de witte neushoorns

Swaziland – Hluhluwe-Umfolozi wildpark – St. Lucia (o,d)

Dag 8 - Het ware Afrikaanse leven

St. Lucia (o,d)
Dag 8 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 9 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 9 - De Vallei van 1000 heuvels

St. Lucia – Himeville (o,d)

Dag 10 - Rustdag met uitzicht op de Drakensbergen

Himeville (o,d)
Vandaag een vrije dag. Onze accommodatie is gelegen in de vallei van Mkhomazana. We hebben uitzicht op de zuidelijke Drakensbergen. Maak een wandeling in de omgeving of kom tot rust bij het zwembad. Het is mogelijk om optioneel een excursie te maken naar de Sani Pass. (niet inbegrepen in de reissom). Diner en overnachting in Premier Resort Sani Pass in Underberg.
Dag 10 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 11 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 11 - Tocht door het onbekende en ‘kleurrijke’ Afrika

Himeville - Qoloha (o,d)
In deze uitlopers van de Drakensbergen zien we kleine dorpjes ’kralen'. In dit prachtige vrijwel altijd zonovergoten landschap ziet u veel koeien, geiten, grasland en akkers. Dit is Afrika. In deze omgeving (UMTATA) groeide Nelson Mandela op. Onderweg maken we een stop bij een uitzichtpunt vanwaar we het voormalige huis van Nelson Mandela zullen zien. Door de Barkly Pass met zijn prachtige rotsmassieven bereiken we aan het eind van de dag Qoloha. Diner en overnachting in het Trennerys Hotel in Qoloha.

Dag 12 - Bezoek een traditioneel Xhosa huis

Qoloha (o,d)
Na het ontbijt bezoeken we een traditioneel Xhosa huis. De Xhosa leven in een clan, waar de oude tradities goed bewaard zijn gebleven. We leren meer over de tradities, riten en gebruiken van de Xhosa. De rest van de dag is ter vrije besteding. Rust uit aan het strand of maak optioneel een begeleide wandeltocht in de omgeving. (niet inbegrepen in de reissom). Diner en overnachting in het Trennerys Hotel in Qoloha.
Dag 12 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 13 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 13 - Een overnachting in de Addo Bush Lodge

Qoloha – Grahamstown – Addo omgeving (o,d)
Vanuit Qoloha rijden we naar het kunstzinnige stadje Grahamstad. In deze plaats zien we vele forten, is de strijdbijl begraven en zijn de grenzen van conflicten vervaagd. Grahamstad is nu een smeltkroes van culturen. De route voert ons naar het Addo-Olifantpark (14.550 ha). We checken in bij de accommodatie. Onze accommodatie is gelegen in de Bush, in een schitterende ambiance. We genieten van de rustige omgeving. Maak wandelingen in de omgeving van de lodge. Diner en overnachting in Addo Bush Palace.

Dag 14 - Op safari in het Addo National Park

Addo National Park (o,d)
Vandaag hebben we een volle dag in het Addo National Park! We maken een game-drive in een open voertuig. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden. Sinds 1930 zijn de laatste elf overgebleven olifanten uitgegroeid tot een kudde van ongeveer 300 dieren. Naast de Addo olifanten, die iets verschillen van de overige Afrikaanse olifanten, zien we met wat geluk ook zwarte neushoorns, buffels, elanden of koedoes. Ook komen er meer dan 170 soorten vogels voor.
Diner en overnachting in Addo Bush Palace.
Dag 14 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 15 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 15 - De indrukwekkende Stormsrivier

Addo omgeving – Knysna (o,d)

Dag 16 - Featherbed natuurreservaat

Knysna (o,l,d)
Vanmorgen maken we een boottocht over de lagune naar het Featherbed Natuurreservaat. Daarna rijden we per trekker met wagen naar de top van de westelijke ‘Head’ vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de woeste golven. De wandeling terug gaat bergafwaarts en wordt beloond met prachtige panorama’s. Wie wil kan ook met de wagen terug. Na de lunch hebben we gelegenheid om te winkelen in Knysna. Diner en overnachting in Surval Boutique Olive Estate.
Dag 16 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 17 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 17 - De struisvogelteelt in Oudtshoorn

Knysna – Oudtshoorn (o,d)

Dag 18 - Vrije dag in Oudtshoorn

Oudtshoorn (o,d)
U kunt vandaag eens lekker bijkomen van de indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Degenen die dat willen kunnen een uitstapje maken naar Meiringspoort, een steile canyon met aan weerszijden rijk gekleurde rotswanden. In dit prachtige berggebied kunt u een korte wandeling naar de 60m. hoge waterval maken. Diner en overnachting in Surval Boutique Olive Estate.
Dag 18 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 19 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 19 - Route 62 – Tradouwpas – Hugenoten Tunnel

Oudtshoorn – Kaapstad (o,d)

Dag 20 - Kaaphollandse gevelhuizen in Stellenbosch

Kaapstad – Stellenbosch – Kaapstad (o,d)
Dag 20 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 21 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 21 - Kaapse Schiereiland, Kaap Peninsula National Park en Kaap de Goede Hoop

Kaapstad (o,d)

Dag 22 - De Moederstad

Kaapstad – Amsterdam (o)
Dag 22 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
Dag 23 - Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh

Dag 23

Amsterdam 
Aankomst in Amsterdam.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Deze reis wordt uitgevoerd met KLM of Turkish Airlines.

Vluchtduur:
Amsterdam - Johannesburg; ca. 15.10 uur
Kaapstad - Amsterdam; ca. 17.40 uur 

Vluchten die door de KLM worden uitgevoerd:
15.11.2019   KL591   Vertrek uit Amsterdam om 10:35 uur – Aankomst in Johannesburg om 21:20 uur
07.12.2019   KL598   Vertrek uit Kaapstad om 00:30 uur – Aankomst in Amsterdam om 11:15 uur

Vluchten die door Turkish Airlines worden uitgevoerd:
15.11.2019   TK1954  Vertrek uit Amsterdam om 19:15 – Aankomst in Istanbul om 23:45 uur
16.11.2019   TK38      Vertrek uit Istanbul om 01:35 – Aankomst in Johannesburg om 10:25 uur
06.12.2019   TK45      Vertrek uit Kaapstad om 18:00 – Aankomst in Istanbul om 06:00 uur (07-12)
07.12.2019   TK1951  Vertrek uit Istanbul om 08:50 – Aankomst in Amsterdam om 10:40 uur

LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Johannesburg / Kaapstad – Amsterdam
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 256,- per 04-12-2018 *
·  21 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 21 x ontbijt, 3 x lunch en 20 x diner
·  Vervoer per airconditioned touringcar met Engels sprekende chauffeur
·  Kofferservice in de hotels en op de luchthaven
·  Nederlands/ Afrikaans sprekende gids gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleiding
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 120,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels) excl. extra gidsen
·  Persoonlijke uitgaven
·  Optionele excursie: Sani Pass tour en fietstocht met Zulu gids
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Zuid-Afrika: De klassieke route" o.l.v. Netty Ruijgh - 23 dagen. 

Reisperiode: 15/11/2019 – 07/12/2019
Reisnummer: ZAF-1511

De richtprijs reissom bij vluchten met de KLM:
De richtprijs reissom bedraagt bij 15-19 deelnemers          € 5.695,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 20-24 deelnemers          € 5.350,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 25-30 deelnemers          € 5.095,- per persoon


De richtprijs reissom bij vluchten met Turkish Airlines:
De richtprijs reissom bedraagt bij 15-19 deelnemers          € 5.595,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 20-24 deelnemers          € 5.250,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 25-30 deelnemers          € 4.995,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt          € 925,- *

Minimum aantal deelnemers: 15     Maximum aantal deelnemers: 30

De genoemde prijzen zijn richtprijzen. Wij kunnen de vluchten pas vanaf 07 januari 2019 aanvragen.
Zolang de vluchten nog niet zijn gereserveerd blijft de reissom een richtprijs.

* Er zijn maximaal 5 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. 

Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis "Zuid-Afrika: De klassieke route" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
 • Addo OlifantenPark
  Panoramaroute Drie Rondavels
  Stellenbosch Kaap Hollande huizen
  Swaziland
 • Leeuw in Krugerpark
  Zebra in Krugerpark
  Tsitsikamma N.P. Stormsrivier
  Struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram