Ethiopië

16 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten groepsreis Ethiopië:

·  Wandelingen door het Simien Mountains National Park en de noordelijke Hooglanden
·  Ontmoetingen met de lokale bevolking en maak daarnaast kennis met de inheemse cultuur
·  Bezoek de heiligste plek van Ethiopië: Het klooster van Debre Libanos
·  Ontmoet de gelada, de enge grasetende aap ter wereld
·  De rotskerken van Lalilbela
·  Het Addis Ababa museum
·  Bezoek aan de Blauwe Nijl watervallen


16-daagse groepsreis Ethiopië
Een reis naar het hart van het verleden

De groepsreis Ethiopië gaat door een indrukwekkende en groot ongekend deel van de Afrikaanse geschiedenis. Bovendien een reis naar het hart van het verleden met o.a. een bezoek aan de rotskerken van Lalibela, het Simien Mountains National Park, het Addis Ababa museum en de Blauwe Nijl watervallen. Wandel net zoals de Ethiopiërs door het Simien-gebergte en de noordelijke Hooglanden. Voor een authentieke ervaring ontmoeten we de lokale bevolking en maken we daarnaast kennis met de inheemse cultuur van dit land.

Ontdek de schoonheid van Ethiopië!
De prachtige culturen en landschappen wijzen op een buitengewoon verleden omdat het sporen heeft achtergelaten in het land, op de mensen en hun monumenten. In dit fascinerende land komt het verleden tot leven in de vorm van prachtige monumenten en ruïnes. Deze zijn vaak lang geleden gebouwd in wat eens één van de grootste koninkrijken van de wereld was. Bovendien is het een verleden dat begon als de bakermat van de mensheid.

Deze reis geeft een goed beeld van de 5000 jaar oude historische mysteries en de levende historische feiten. We bezoeken monumenten, ruige en magnifieke landschappen, oude ruïnes, tempels, graftombes en kerken. Bovendien brengen we een bezoek aan het koninkrijk van Axum, de tempel van Yeha en het Paleis van de Koningin van Sheba. Daarnaast bezoeken we ook de rotskerken van Lalibela, de kastelen van Gondar, de eilandkloosters van het Tanameer, de Grote Blauwe Nijl waterval, het Simien gebergte en ten slotte de ruige bergen van Gheralta. Natuurlijk zullen we de uiterst charmante en vriendelijke mensen van Ethiopië ontmoeten en meer leren over hun cultuur.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1

Amsterdam – Frankfurt – Addis Abeba
Vandaag vertrekken we vanaf Amsterdam via Frankfurt naar Addis Abeba. Vertrek vanuit Amsterdam met Lufthansa, vlucht LH989, om 11.00 uur naar Frankfurt. Aankomst in Frankfurt om 12.10 uur. In Frankfurt stappen we over. Vertrek vanuit Frankfurt om 14.00 uur, vlucht LH598, naar Addis Abeba. Aankomst Addis Abeba om 22.55 uur. Op het vliegveld van Addis Abeba maken we kennis met een vertegenwoordiger van Makor Reizen. Vervolgens rijden we naar het hotel waar we inchecken en van onze nachtrust kunnen genieten. Overnachting in het Ambassador Hotel in Addis Abeba.

Dag 2 - Addis Abeba “De nieuwe Bloem”

Addis Abeba (o,d)
Na een laat ontbijt zullen wij in de loop van de ochtend onder begeleiding van onze gids de stad Addis Abeba ontdekken. Addis Abeba is de grootste plaats in de Hoorn van Afrika en ligt op een hoogte van 2400 meter. Tevens is de stad gelegen aan de voet van het Entoto gebergte en is het de hoofdstad van Ethiopië. Addis Abeba is gesticht in 1886 door keizer Menekil. De stad staat plaatselijk bekend als de “nieuwe bloem” (in het Amhaars). Dit omdat de stad bezaaid is met eucalyptusbomen en wordt omringt door bergen.

Tijdens de stadstoer door Addis Abeba bezoeken we het nationaal museum, het etnografische museum en de grootse openluchtmarkt van Afrika. We beginnen met een bezoek aan het nationaal museum van Ethiopië. Hier zien we de overblijfselen van de oude fossiel Lucy. Dit is één van de oudste oermensen ter wereld. Door Ethiopiërs wordt ze Dinkenesh genoemd: ‘je bent fantastisch’. Lucy is 3,5 miljoen jaar oud, ontdekt in 1974 en vernoemd naar het populaire Beatles nummer: Lucy in the sky. We rijden door naar het etnografische museum. Dit museum laat ons vooral de etnische diversiteit van Ethiopië zien. Hierna bezoeken we de cultuurmarkt Merkato, de grootste openluchtmarkt in Afrika. Hier is werkelijk van alles te koop. Straten rijgen zich aaneen met winkeltjes die uitlopende producten aanbieden zoals groenten, kruiden, kleding, potten en schoenen. Daarnaast zullen we veel mensen zien die sandalen aan het maken zijn. We rijden terug naar ons hotel. Overnachting in Ambassador Hotel in Addis Abeba.

Dag 3 - Bezoek aan één van de meest heilige plekken van Ethiopië – Klooster van Debre Libanos

Addis Abeba – Debre Libanos – Kloof van de Blauwe Nijl - Debre Markos (o,d)
We verlaten de hoofdstad Addis Abeba en rijden via de Kloof van de Blauwe Nijl naar Debre Markos. Onderweg bezoeken we het Debre Libanos-klooster. Het klooster van Debre Libanos is gesticht in de 13de eeuw door de heilige Tekle Haimanot en is een belangrijke plek voor Ethiopische orthodoxe christenen. Gelegen op de rand van een kloof dient het klooster als pelgrimsoord en tevens als leerschool voor jonge kloosterleerlingen. Het klooster is het drukbezochte pelgrimsoord en het is één van de meest heilige plekken van Ethiopië. Langs de kant van het klooster steken we de rivier over en lopen we in ongeveer 15 minuten een heuvel op. Volgens de legende bad hier de Ethiopische heilige, Tekle Haimanot, zeven jaar lang. Als we geluk hebben kunnen we de Gelada’s zien. Deze apen lijken het meest op een baviaan en komen uitsluitend voor in het Ethiopische Hoogland.

We rijden verder naar de indrukwekkende kloof van de Blauwe Nijl, gelegen op 210 km ten noorden van Addis Abeba. Via een prachtige weg en mooie uitzichtpunten komen we aan bij de oude en de nieuwe brug over de Nijl. De kloof van de Blauwe Nijl is één van de meest spectaculaire kloven in Afrika. We rijden over de brug door naar Debre Markos, een stad in het noordwesten van Ethiopië. Overnachting in het Gozamen Hotel in Debre Markos.

Dag 4 - De Blauwe Nijl watervallen – Rook van vuur

Debre Markos – Bahir Dar (o,d)
Na het ontbijt rijden we met de bus richting Bahir Dar. Onderweg bezoeken we het schilderachtige kratermeer Zengena. Hier zullen we een wandeling maken en het echte plattelandsleven ervaren. Het meer is met een diepte van 166 meter het tweede diepste meer in Ethiopië en is gevormd door vulkanische explosies en instortingen. Na de wandeling rijden we door naar ons hotel. Hier checken we in en rijden direct door naar de Nijlwatervallen.

De Nijlwatervallen, ook wel bekend als de Blauwe Nijl watervallen, begint bij het plaatsje Tis Issat en betekent plaatselijk ‘Rook van vuur’. Tijdens de wandeling horen we in de verte al het gedonder van het water. De Blauwe Nijl komt uit het zuidelijke deel van het Tana-meer en stort zich 30 km stroomopwaarts over een breedte van ongeveer 400 meter razend snel 40 meter omlaag. Het water dat met ruim geweld naar beneden stort, komt terecht in een smalle kloof waardoor er allemaal pittoreske beekjes en regenbogen ontstaan, een indrukwekkend gezicht! We rijden terug naar ons hotel. Overnachting in het Delano Hotel in Bahir Dar.

Dag 5 - Het Ura Kidanemihret klooster - één van de belangrijkste plaatsen van de Ethiopische-orthodoxe kerk

Bahir Dar (Tanameer) (o,d)
Vandaag maken we een boottocht over het Tanameer, met zijn 37 eilandjes het hoogst gelegen meer van Afrika. Op de vele eilandjes staan een aantal eeuwenoude kerken en kloosters, welke beroemd zijn om hun typische Ethiopische schilderijen, verlichte manuscripten en oude kerkschatten. Uiteraard zullen we tijdens de boottocht stoppen bij een aantal eilandjes.

Als eerste bezoeken we het 15-eeuwse klooster Ura Kidanemihret. Dit klooster is beroemd om zijn prachtige iconische schilderijen en is één van de belangrijkste plaatsen van de Ethiopische-orthodoxe kerk. We varen verder naar het zuidelijke einde van het Tanameer om het 14-eeuwse klooster van Kibran Gabriel te bezoeken. Ook bezoeken we de Azwa Mariam kerk waar prachtige 16-eeuwse muurschilderingen te bewonderen zijn. We sluiten de dag af met een prachtige zonsondergang op de heuvel van Bezawit. Hier staat het voormalige paleis van keizer Haile Selassie. Dit is bij uitstek het beste uitzichtpunt over het Tanameer en de Blauwe Nijlrivier. Na de boottocht rijden we terug naar ons hotel. Overnachting in het Delano Hotel in Bahir Dar.

Dag 6 - De Camelot van Afrika

Gondar (o,d)
In de ochtend rijden we naar onze volgende bestemming, Gondar, de voormalige hoofdstad van Ethiopië en gelegen in een bergachtig gebied. Gondar, bekend als “de Camelot van Afrika”, is beroemd om zijn middeleeuwse kastelen en kerken. Onderweg zullen we genieten van het schilderachtige uitzicht. Gondar heeft unieke kastelen, paleizen en forten die zijn gebouwd in een mix van Ethiopische en Europese stijlen. De stad, met name het centrum, is deels nog ommuurd. Daarop bevinden zich unieke kastelen en paleizen. Vandaag bezoeken we het paleis van Fasilidas, het mooiste kasteel van de dag. Ook het 17-eeuwse ommuurde kerkje van Debre Birham Selassie, met haar prachtige muurschilderingen, slaan we niet over. Verder bezoeken we het kastelencomplex Royal Enclosure. Hier staan o.a. 6 kastelen en het Kaskuam, het voormalig paleis. Daarnaast slaan we “fasilidas’s Baden” zeker niet over. Hier wordt ieder jaar, in januari, het Timket-festival gevierd. De herdenking van de doop van Christus, waarbij de eeuwenoude koningsbaden gevuld worden met water. Overnachting in het Goha Hotel in Gondar.

Dag 7 - Ontmoet de gelada, de enige grasetende aap ter wereld

Simien Mountains National Park (o,d)
Na het ontbijt vertrekken we naar het Simiem Mountains National Park. Het Simien-gebergte staat bekend om zijn spectaculaire berglandschap. Het Simien-gebergte is een ongewoon berglandschap met steile en diepe dalen. Hierdoor ontstaat er een spectaculair uitzicht op de bergen. Het ontstaan van dit gebergte is bijzonder te noemen. Meestal worden gebergtes omhoog geduwd door aardkrachten, maar het Simien-gebergte was ooit één van de grootste vulkanen. Het gebergte ligt dichtbij de evenaar en op grote hoogten hebben dieren en planten zich anders ontwikkeld dan elders.

Net zoals in andere landen in Afrika leven er in Ethiopië apen. In het Simien-gebergte leven niet zomaar apen maar de gelada. De gelada is de enige grasetende aap ter wereld. Daarnaast is de gelada niet bang voor mensen en hierdoor kun je letterlijk tussen een hele groep gelada’s zitten. Ze zullen ons aankijken maar niet dichterbij dan een meter komen. Terwijl wij daar zijn zullen zij gewoon doorgaan met eten, spelen, vlooien en op de kleintjes letten. Neem voor deze unieke ervaring de tijd en vergeet vooral geen foto’s te maken. Naast de gelada leven ook de zeldzame Walia steenbok en de Ethiopische wolf in het Simien-gebergte.

Om het Simien-gebergte te ontdekken zullen we een mooie wandeling maken door het Nationale Park. Overnachting in de Simien Lodge in het Simien-gebergte.

Dag 8 - Een route over grillige wegen met schilderachtige uitzichten

Simien Mountains National Park – Axum (o,d)
Vandaag verlaten we het Simien Mountains National Park en rijden we door het Simien-gebergte via de Inda Selassie naar Axum. Deze wegen lopen over berggebieden van ongekende schoonheid. Onderweg genieten we dan ook van het schilderachtige uitzicht op Lima limo. Dit is één van de meest grillige wegen. We rijden door de Takeze-vallei, welke door Italiaanse wegenbouwers wordt beschouwd als een technisch hoogstandje. Axum is de heiligste stad van de Ethiopische orthodoxe kerk en de oudste stad van het land. Sinds 1980 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Daarnaast is Axum de thuisbasis van het oude Axumite-rijk, koningin Sheba en de Ark van het Verbond. Overnachting in Sebean Hotel in Axum.

Dag 9 - De thuisbasis van het oude Axumite-rijk, koningin Sheba en de Heilige Ark van het Verbond

Axum (o,d)
Na het ontbijt gaan naar het noorden van de stad Axum. Hier bevindt zich de geboorteplaats van de Ethiopische beschaving. Axum was in de eerste eeuw een belangrijk handelscentrum voor exotische goederen uit Egypte, Rome, Nubië, Griekenland, Syrië en India. De stad staat bekend als het tweede Jeruzalem. De Heilige Ark van het Verbond werd hierheen gebracht voor de verwoesting van de Tempel. Al jaren bekvechten archeologen over de waarheid van de claim dat de “Gouden Ark” in Axum ligt. Tegenwoordig wordt de Ark extreem zwaar bewaakt. Een monnik is de enige die de Ark mag zien maar zal niets vertellen over zijn geheimen. Alleen mannen mogen de kerk benaderen, vrouwen worden geweerd in dit deel van de stad. Ondanks dat blijft het een plek met een mystieke uitstraling.

Tijdens het verkennen van de oude stad bezoeken we het noordelijke Stelae-veld, beroemd vanwege zijn vreemde obelisken die waarschijnlijk uit de 4de eeuw na Chr. stammen. De grootste staande obelisk is 24,6 meter hoog. Ook bezoeken we de ondergrondse graven van Kaleb en de Steen van Koning Ezana. Het bijzondere aan de steen is dat er drie talen op staan: oud-Grieks, Sabaean en Ge’ez. De steen vertelt over koning Ezana zijn pogingen om Ethiopië tot het christendom te bekeren. Verder bezoeken we het archeologische museum en het paleis van koningin Sheba. Zij behoort samen met koning Solomon tot de grootste mythes van Afrika. Tot slot bezoeken we de Kathedraal van onze heilige Maria van Zion. Deze vormt het hart van Axum, samen met daartussen de kerk met de “Gouden Ark”. De Kathedraal van onze heilige Maria van Zion bestaat uit een nieuwe kerk en een oude kerk. De nieuwe kerk stamt uit de jaren 60 en is gebouwd door de voormalige koning Haile Selassie. De nieuwe kerk is niet heel boeiend, maar de oude kerk is dat wel. Voor de oude kerk staat een stoel waarop alle koningen zijn gekroond. Een mooie afsluiting van ons bezoek aan de oude stad, misschien wel de meest mysterieuze stad ter wereld. Overnachting in het Sebean Hotel in Axum.

Dag 10 - De tempel van Yeha, gewijd aan de maangod Almouqah

Axum – Hawzien en het Gheralta-gebergte (o,d)
Vanmorgen rijden we naar de tempel van Yeha. Vanuit de verte zien we de ruïnes van de tempel al liggen. Deze zijn namelijk gelegen op een heuvel. De tempel was gewijd aan de maangod Almouqah. Voor de oude begraafplaats staat een opgerichte steen die een voorloper zou kunnen zijn van de latere stelae van Axum. 

We bezoeken het klooster van Abba Garima en de kerk Abba Afse. Het Abba Garima klooster is een orthodoxe kerk die in de 6de eeuw werd gesticht door één van de negen heiligen, Abba Garima, en werd gebouwd door koning Gabra Masqal. Het klooster bevat unieke vroege manuscriptenkopieën van de evangeliën en de schatkamer. De Abba Afse is een oude Sabaanse tempel die werd omgebouwd tot kerk door Abba Afsa, één van de negen heiligen die naar Axum kwam vanuit het Romeinse rijk. Tijdens onze rit van Axum naar Yeha rijden we door het Adwa-gebergte naar onze volgende bestemming, Hausien. Na aankomst in Hausien genieten we van een prachtige zonsondergang over het Gheralta-gebergte. Overnachting in Gheralta Lodge in de Gheralta-gebergte.

Dag 11 - Bezoek aan de kerk van Abune Yemata – De kerk in de hemel

Gheralta en Tigray (o,d)
We bezoeken de uit rotsen gehouwen kerken van Tigray. In de regio Tigray staan veel oude ‘rots kerken’ met bijzondere schilderijen en gebouwd in speciale architectuur, op een unieke locatie. De kerken dateren uit de 4de en 15de eeuw. De meest bezochte kerken staan rond het Gheralta-gebergte. Het beroemdste kerkje van Tigray dat uit rotsen gehouwen is, is Abune Yemate. Deze is te vinden in de bergen boven Mekelle.

Hoog boven op een rotsachtige klif zien we de kleine kerk van Abune Yemata, ook wel de “Kerk in de hemel” genoemd. Vervolgens bezoeken we het nabijgelegen Wukro Cherkos. Dit is een monolithische zandstenen orthodoxe kerk met prachtige kuisvormige oude pilaren en een gewelfd plafond. Hierna bezoeken we de oude Abreha Woastbeha kerk. Het landschap van Gheralta is spectaculair. We genieten van een prachtig uitzicht op de sierlijke berg Gheralta en de ver reikende Hawzien-vlakte. Overnachting in het Desta Hotel in Mekelle.

Dag 12 - Lalibela – het Nieuwe Jeruzalem

Mekella – Lalibela (o,d)
Na het ontbijt rijden we naar Lalibela. Onderweg zien we het dramatische landschap van de Ethiopische Hooglanden. Lalibela is de beroemdste historische plaats in Ethiopië. Lalibela staat bekend als het “Nieuwe Jeruzalem”, een stad met internationale bekendheid vanwege de uit de rotsen gehouwen kerken. Kerken die bekend staan als de “Acht wereldwonderen”. De torenhoge kerken lijken, doordat ze uit rotsen gehouwen zijn, bovenmenselijke creaties. Een zeer uniek gezicht. Overnachting in het Panoramic View Hotel in Lalibela.

Dag 13 - De 11 rotskerken van Lalibela – de acht wereldwonderen

Lalibela (o,d)
Vandaag bezoeken we de uit de rotsen gebouwen monolithische kerken in Lalibela. De kerken zijn geclusterd in twee grote groepen, één die het aardse Jeruzalem vertegenwoordigt en de andere die het hemelse Jeruzalem vertegenwoordigt. De kerken werden begin 13de eeuw uit de rotsen gebouwen. Dit werd gedaan in opdracht van de toenmalige koning van Lalibela. Sinds 1978 staan de kerken op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In de ochtend bezoeken we de noordwestelijke cluster van kerken. Zo bezoeken we de kerk Bete Medhane Alem. Dit is het grootste monolithische gebouw ter wereld en een beetje een kopie van de Kathedraal van onze heilige Maria van Zion. Deze kerk herbergt het Lalibela-kruis. De kerk wordt ook wel het “Huis van de Redder van de Wereld” genoemd. We bezoeken we de Bete Ghenettea Mariam, het “Huis van Maria”, en waarschijnlijk de oudste van alle kerken. Verder bezoeken we Bete Meskel, Bete Danaghel, Bete Mikael & Bete Golgotha. In de kerk Bete Golgotha zou de tombe van de koning van Lalibela staan. Helaas is deze kerk niet toegankelijk voor vrouwen. Alleen de mannen mogen naar binnen.

Na de lunch bezoeken we de zuidoostelijke cluster van kerken. We bezoeken Bete Gabriel-Rufael, het “Huis van Gabriel en Rafael”, deze kerk diende waarschijnlijk ooit als koninklijk paleis. Verder bezoeken we Bete Abba Libanos, Bete Merkorios, een voormalige gevangenis en Bete Ammanual, het “Huis van Emanuel”, de koninklijke kapel. Als laatste bezoeken we de beroemdste kerk van allemaal. Namelijk Bete Ghiorghis, het “Huis van de heilige George”. De kerk is een enorme monoliet in de vorm van een kruis en is gebouwd ter ere van St. George, de patroonheilige van Ethiopië. Het is de best bewaard gebleven kerk van allemaal. Overnachting in het Panoramic View Hotel in Lalibela.

Dag 14 - Een tocht op een muilezel

Lalibela en omgeving (o,d)
In de ochtend maken we een tocht op een muilezel naar Asheton Maryam. Aangekomen in Asheton Maryam bezoeken we het Asheton Maryam-klooster. Deze ligt hoog boven Lalibela op de berg Abuna Yosef op een hoogte van bijna 4.000 meter. De semi-monolithische kerk is uitgehouwen in een verticale rotswand, deze is veel ruwer dan de meeste andere kerken in Lalibela. Het klooster herbergt interessante schatten. Tevens kunnen we genieten van een adembenemend uitzicht. Hierdoor is het de beklimming absoluut de moeite waard.

Vanmiddag bezoeken we de kerk van Yemrehanne Kristos. De kerk is gebouwd in de laat-Axumitische stijl, met lagen hout en graniet. De kerk bevindt zich in een spectaculair landschap van jeneverbesbomen, gelegen in een grote natuurlijke grot op een heuvel. Binnenin de kerk bevinden zich prachtig beschilderde muren met polychrome muurschilderingen met scènes uit de Bijbel. Overnachting in het Panoramic View Hotel in Lalibela.

Dag 15 - Bezoek aan het Entoto gebergte

Lalibela – Addis Abeba (o,d)
Na het ontbijt worden me naar de luchthaven van Lalibela gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Addis Ababa. ‘s Middags rijden we naar het Entoto gebergte om de kerk Entoto Mariam te bezoeken. Op de berg hebben we een indrukwekkend uitzicht op de stad. De kerk Entoto Mariam is een achthoekige kerk, gebouwd door Menelik II in 1882. De kerk heeft een prachtig interieur en is bedekt met traditionele kerkschilderingen. Bij de kerk bevindt zich een museum waar een verzameling religieuze artikelen en ceremoniële kleding uit het Menelik-tijdperk te bewonderen is.

In de avond is er een traditioneel afscheidsdiner met lokale gerechten en drankjes. Zo ervaren we de Ethiopische culturele maaltijden zelf. Na het diner zullen we naar het vliegveld van Addis Abeba gebracht worden voor onze vlucht naar huis.

Dag 16

Addis Abeba – Frankfurt - Amsterdam
Vanuit Addis Abeba vertrekken we om 00.55 uur, met Lufthansa vlucht LH599, naar Frankfurt. Aankomst in Frankfurt om 06.35 uur. Na een korte overstap vertrekken we om 09.05 uur met Lufthansa vlucht LH988, naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 10.15 uur. Hiermee is een einde gekomen aan een fantastische reis.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchten, accommodaties en ontmoetingen onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië
Deze reis wordt uitgevoerd met KLM.

Vluchtduur:
Amsterdam - Frankfurt - Addis Abeba; ca. 9.55 uur
Addis Abeba - Frankfurt - Amsterdam; ca. 11.20 uur 

Vluchten:
28 oktober 2019       LH989   Vertrek uit Amsterdam om 11:00 uur – Aankomst in Frankfurt om 12:10 uur
28 oktober 2019       LH598   Vertrek uit Frankfurt om 14:10 uur – Aankomst in Addis Abeba om 22:55 uur
12 november 2019   LH599   Vertrek uit Addis Abeba om 00:55 uur – Aankomst in Frankfurt om 06:35 uur
12 november 2019   LH988   Vertrek uit Frankfurt om 09:05 uur – Aankomst in Amsterdam om 10:55 uur

Binnenlandse vlucht:
28 oktober 2019       Vlucht van Lalibela naar Addis Abeba

LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Frankfurt – Addis Abeba per Lufthansa
·  Binnenlandse vlucht: Lalibela - Addis Abeba
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 318,- per 13-11-2018 *
·  14 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden:14 x ontbijt en 14 x diner
·  Vervoer per airconditioned touringcar met Engels sprekende chauffeur
·  Professionele Engels sprekende nationale gids
·  Enkele lokale gidsen
·  Nederlands sprekende reisbegeleiding
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden  
·  Fooiengeld ca. € 90,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Visumkosten ca. € 122,- p.p.
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Ethiopië" - 16 dagen. 

Reisperiode: 28/10/2019 – 12/11/2019
Reisnummer: ETH-2810

De reissom bedraagt bij 12–18 deelnemers                               € 2.295,- per persoon 
De toeslag voor een tweepersoonskamer bedraagt                 € 350,- *

Minimum aantal deelnemers: 12     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis "Ethiopië" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 28-10-2019
Kaart Ethiopië
 • Man in Ethiopië
  Berggebied in Ethiopië
  Gebouw in Ethiopië
  Vrouwen in Ethiopië
 • Vos in Ethiopië
  Rotsformatie Ethiopië
  Aap in Ethiopië
  Mensen in Ethiopië

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram