Palestina

11-DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten groepsreis Palestina (Palestijnse gebieden):

· Overnachten op bijzondere locaties, zoals questhouse, Palestijnse familie, bedoeïenen en in een klooster
· Ontmoetingen met inspirerende mensen
· Deelnemen aan een keramiekworkshop
· Bezoek aan de Tent of Nations
· Wandeling van Beit Jala naar Battir, door de al-Makrour-vallei
· Bezoek the Seeds of Hope
· Bezoek aan het Mar Saba klooster


11-daagse groepsreis Palestina
Een reis door Samaria en Judea

Tijdens deze unieke reis logeren we op bijzondere locaties, zoals hotels, een guesthouse, bij Palestijnse families, bij bedoeïenen en in een klooster. Allen zijn gelegen op de Westoever van de Jordaan. Bovendien zult u bij enkele van deze authentieke bijzondere overnachtingsadressen een zogenaamde ‘Home away from Home’ gevoel ervaren. Ver van Nederland en in uw eigen huis zult u aangenaam verrast worden door een hoog niveau van vriendelijkheid, gastvrijheid en trots.

Reis door een Oosters landschap
De route van deze reis gaat door een Oosters landschap. Landschappen zoals we deze kennen van plaatsjes uit boeken, Bijbelse voorstellingen en andere overleveringen. De klok tikt er door maar de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Dit zal zeker het geval zijn als u zich per ezel door het pure landschap in de buurt van Sebastia verplaatst.

Plaatsen uit de vroegchristelijke en hedendaagse perioden
U zult in deze reis kennismaken met een eeuwenoude manier van keramiek produceren en een traditionele manier van het land bewerken. D e overweldigende en unieke flora & fauna zal diepe indrukken bij u achterlaten. Tot slot zult u met de te bezoeken plaatsen uit de vroegchristelijke en hedendaagse perioden als Sebastia, Nablus, Jericho, Hebron en Jeruzalem en de ontmoetingen met inspirerende mensen er achter komen dat je hier geweest moet zijn!

Seeds of Hope
Seeds of Hope is een project van Taylor Abu Saada, een voormalig lid van Yassar Arafats strijdkrachten. Hij werd christen en staat nu aan het hoofd van een project voor kinderopvang, de Seeds of Hope. Daarom hebben we hier een ontmoeting met een medewerker die ons alles over Seeds of Hope zal vertellen.

Tent of Nations
Achter de heuvels van Judea ligt de Tent of Nations. Hier bezoeken we de Palestijnse familie Nasar. Deze familie runt een boerenbedrijf en zet zich op een geweldloze manier in voor het behoud van hun land. Tijdens dit bezoek luisteren we naar het indrukwekkende verhaal over de Tent of Nations. daarnaast is het is een unieke ontmoetingsplek en dialoog project voor Christenen, Joden en Moslims.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 

Amsterdam – Tel Aviv – Sebastia (d)
We vertrekken om 11.25 uur vanaf Amsterdam met El Al Airlines, vlucht LY338, naar Tel Aviv. Aankomst in Tel Aviv om 17.00 uur. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we de vertegenwoordiger van Makor Reizen en rijden we naar Sebastia. Diner en overnachting in Sebastia Guesthouse in Sebastia.

Dag 2 - Te voet en per ezel maken we een wandeling in Sebastia en omgeving

Sebastia – Nablus - Burqin (o,d)
Vandaag bezoeken we Sebastia en omgeving. We doen dit te voet en per ezel. Sebastia is een Palestijns dorp, gelegen op ongeveer 12 km ten noordwesten van Nablus. We nemen deel aan een keramiekworkshop, in het keramiekcentrum Nusf Jubeil. Deze werd in 2017 geopend om de traditionele oude manieren van keramiek maken en schilderen in Palestina terug te brengen. Jonge Palestijnen uit Sebastia zijn door lokale en internationale ambachtslui opgeleid. Nu werken deze Palestijnse jongeren in de werkplaats en produceren ze traditioneel keramiek. Zij helpen met het genereren van inkomsten en houden de traditie levend. Na de workshop keren we terug naar het Guesthouse om te rusten. 

In de middag gaan we naar de stad Nablus, het Bijbelse Sichem. De stad kent een lange geschiedenis. Ruim 4000 jaar geleden vestigden zich hier de eerste bewoners. In Nablus bezoeken we de Turkse baden, zeepfabrieken en de authentieke lokale markt. We nemen een koffiepauze bij Khan Alwakala. Hierna rijden we door naar Burqin. In Burqin verblijven we bij de familie Usama Al-Saiegh en de familie Maha Khlouf. We zullen bij hen dineren en overnachten

Dag 3 - Bezoek aan de Beir-al-Karma vrouwengemeenschap

Burqin – Nablus - Sebastia (o,l,d)
de twee na oudste kerk ter wereld. De kerk wordt nu gebruikt door de kleine orthodoxe-christelijke gemeenschap van het dorp. We nemen samen met Palestijnse christenen deel aan de mis in de Grieks-orthodoxe kerk. Na de mis praten we, onder het genot van een kopje koffie en thee, met de lokale gemeenschap over hoe het leven in Palestina is. We rijden verder naar Nablus waar we lunchen in de Beit-al-Karma vrouwen gemeenschap. Beit-al-Karma is een sociaal-cultureel centrum dat gerund wordt door vrouwen. Het hoofddoel is de ondersteuning van de sociale en economische behoeften van vrouwen en internationale aandacht vestigen in de oude stad van Nablus. We zullen de vrouwen helpen met de voorbereiding van een traditionele maaltijd. Na de lunch rijden we naar ons Guesthouse. Diner en overnachting in Sebastia Guesthouse in Sebastia.

Dag 4 - Bezoek aan een traditioneel Palestijns huis

Sebastia - Taybeh – Birzeit (o,d)
We rijden naar Taybeh waar we de kerk van St. George bezoeken. Dit is een Grieks-orthodoxe kerk die in de vierde eeuw gebouwd werd door St. Constantijn en St. Helen en is momenteel een archeologische vindplaats waar christenen dagelijks kaarsen aansteken. De kerk is het trotse bezit van het dorp Taybeh op de Jordaanvallei. We bezoeken een traditioneel Palestijns huis van ongeveer 400 jaar oud. We zien hier hoe de inwoners in vroege tijden leefden. We rijden door naar de Taybeh brouwerij waar we alles leren over het maken van Palestijns bier en dit proeven. Hierna bezoeken we Birzeit, waar we het Palestijnse museum bezoeken. We hebben de tijd om het terrein te verkennen en de prachtige tuinen waar veel verschillende bloemen en planten, die voorkomen op de Westbank, te zien zijn. We rijden terug naar Taybeh waar we zullen dineren en overnachten in Taybeh Golden Hotel.

Dag 5 - Ontmoet de familie Nassar van de Tent of Nations

Taybeh – Bethlehem – Tent of Nations - Battir (o,d)
Vandaag rijden we door naar Bethlehem waar we de Geboortekerk, de Melkgrot en de herdersvelden (Lucas 2: 8-20) bezoeken. De Geboortekerk is gebouwd op de plek waar volgens de overlevering Jezus geboren is. Onder de kerk bevind zich een grot waar met een veertienpuntige ster aangegeven wordt waar Jezus geboren is. Een weg, rechts van de Geboortekerk, leidt ons naar de Melkgrot. Dit is de plek waar Jezus, Maria en Jozef zich schuilhielden toen de engel Jozef opdracht had gegeven om naar Egypte te vluchten. Volgens de overlevering is dit de plek waar Maria Jezus voedde. 

Ongeveer 1 km buiten Bethlehem liggen de herdersvelden. Hier werd de schapenhoeder David geboren, welke later in Hebron door de profeet Samuel tot Koning werd gezalfd. Op de velden deelde een ‘engel de op handen zijnde geboorte van Jezus’ mede aan de herders. In de velden staat een schaapherderskapel met een koepel en prachtige wandschilderingen. Hierna brengen we een bezoek aan de Tent of Nations en ontmoeten we de familie Nassar. Hier luisteren we naar hun verhalen over hoe het is om in een Palestijns dorp te wonen binnen de staat Israël. In 1916 kocht de familie Nassar een stuk land waarop de Tent of Nations zich nu bevindt. De familie heeft hier ook eigendomspapieren van. Als sinds 1991 is de familie Nassar in een juridische strijd verwikkeld over het recht van hun landgoed.

In de middag maken we onder begeleiding van onze gids een wandeling vanaf Beit Jala naar Battir, gelegen in de al-Makrour-vallei. Het stadje Battir is bekend om zijn 4000 jaar oude stenen terrassen en irrigatiesysteem. De inwoners gebruiken dit nog steeds voor hun gewassen. Sinds 2014 staat Battir op de UNESCO Werelderfgoedlijst als: “Palestina, land van olijfbomen en wijngaarden, cultuurlandschap van zuidelijk Jeruzalem, Battir”. Na de wandeling gaan we wat drinken in een café in Battir. We keren terug naar Bethlehem waar we de rest van de middag vrije tijd hebben. Diner in restaurant Arabesque. Overnachting in Dar Sitti Aziza in Bethlehem.

Dag 6 - Traditioneel diner uit Hebron: kamelen stoofpot

Bethlehem - Hebron (o,d)
Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van de Westbank naar de oude stad Hebron (Al-Khalil). In Hebron bezoeken we de traditionele soek en de synagoge die boven de Grot van Machpela is gebouwd (Genesis 23). Hebron is een heilige stad voor de drie monotheïstische godsdiensten: jodendom, christendom en de islam. Hebron lag op het kruispunt van de handelsroute tussen het zuiden van Palestina, de Sinaï, oost Jordanië en het Arabische schiereiland. Na de dood van Sara kocht Abraham een stuk land met de spelonk van Machpela waar hij vervolgens zijn vrouw begraaft. Later is Abraham hier zelf ook begraven. Machpela betekend in het Hebreeuws “de grot van de dubbele graven’ en in het Arabisch ‘heiligdom van Abraham’. Vervolgens bezoeken we de Eik van Mamre. Hier wordt Abraham herdacht omdat hij de drie hemelse boodschappers ontmoette die de geboorte van Isaak bekend maakte (Genesis 18). Vanavond genieten we van een traditioneel diner uit Hebron: een kamelen stoofpot. Na het diner rijden we terug naar Bethlehem. Overnachting in Dar Sitti Aziza in Bethlehem.

Dag 7 - Wandeling naar het Mar Saba klooster

Bethlehem – zonsopgangwandeling – Dode Zee – Jericho (o,l,d)
We staan vroeg op om voor zonsopgang een wandeling te maken van het Mar Saba-klooster naar de ruïnes van het fort Hasmonean Hyrcania. De wandeling duurt ca. 4 uur en we maken onderweg diverse stops. De Mar Saba is een Grieks-orthodox klooster uit de 5e-eeuw. Het klooster is gesticht door de heilige Sabas en bood plaats aan ca. 400 monniken. Tegenwoordig wonen er nog maar 20 monniken. Het klooster is het oudst bewoonde klooster ter wereld. Tradities worden hier nog altijd in ere gehouden. Zo mogen alleen mannen het klooster betreden. Vrouwen mogen alleen de vrouwentoren bij de hoofdingang bezoeken. Voordat we verder gaan genieten we van een bedoeïenenontbijt. We rijden in 4x4 auto’s off-road naar het Islamitische heiligdom an-Nabi (museum), de laatste rustplaats van Mozes. We lunchen in Nabi Musa. ‘s Middag bezoeken we de ruïnes van Qumran. Hier bevinden zich 11 grotten waarin de Dode-Zeerollen zijn gevonden. Hierna hebben we de mogelijkheid om te drijven in de Dode Zee. (optioneel, niet inbegrepen). We rijden naar Jericho, waar we zullen dineren en overnachten in het Jericho Resort Village.

Dag 8 - Ontmoeting met Tasyr Abu Saada (oud strijder van Arafat) of een medewerker van Seeds of Hope

Jericho – Seeds of Hope – Nabi Musa (o,l,d)
Vanmorgen gaan we de oase van Jericho verkennen. Jericho ligt 260 meter onder zeeniveau en wordt in de Bijbel ook wel de Palmstad genoemd. Geniet van de groene oase in het dorre westen van de Jordaanvallei, gelegen aan de voet van de bergen van de Woestijn van Judea. Dat Jericho een groene oase is komt door de “Bron van Elisa”, ook wel Ain-es Sultan genoemd. Vroeger waren de bronnen zoutwaterbronnen en slecht drinkbaar. Elisa heeft één van de zoutwaterbronnen veranderd in een zoetwaterbron waardoor het water nu drinkbaar is. Per paard en wagen zien we de betoverende sinaasappel- en dadelplantages die Jericho rijk is. We maken een stop bij Seeds of Hope voor een ontmoeting met Tasyr Abu Sadaa. Hij zal ons meer vertellen over zijn projecten in de Palestijnse gebieden.

We lunchen bij Lukanda Obscura waar we genieten van een zelfgemaakte, biologische lunch. We rijden verder naar onze volgende accommodatie waar we de rest van de middag vrij zijn. U kunt ontspannen en genieten van een koud drankje bij het zwembad. Diner en overnachting in Jericho Resort Village.

Dag 9 - Bezoek aan Jeruzalem, ondergronds en bovengronds

Jeruzalem (o,d)
Na het ontbijt rijden we naar Jeruzalem. In Jeruzalem maken we een wandeling naar de Geselingskapel, een rooms-katholieke kerk en een christelijk pelgrimsoord, gelegen in de Islamitische wijk van de oude stad van Jeruzalem. We wandelen over de Via Dolorosa, de route die Jezus aflegde op weg naar zijn kruisiging. De kerk bevindt zich binnen het Franciscaner kloostercomplex samen met de kerk van de verdoemenis (2e statie). We bezoeken de Lithostrotos, dit is de Griekse naam van een stenen verhoging, waarop de rechterstoel van Pontius Pilatus stond en vanwaar deze stadhouder een vonnis over Jezus van Nazareth velde. Vervolgens lopen we door naar de Ecce Homo basiliek, een 19-eeuwse room-katholieke kerk gelegen aan de Via Dolorosa. De kerk hoort bij het complex van de Zusters van Zion. Hierna vervolgen we onze weg ondergronds. We lopen onder de stad door de tunnels van Hiskia. De tunnels van Hiskia zijn in de oudheid onder Jeruzalem uitgegraven. We lunchen (niet in begrepen) in de stad en hebben hier ons rustmoment.

‘s Middags wandelen we langs de Olijfberg. De berg dankt haar naam aan de olijfbomen die op de berg groeien. Aan de voet van de berg ligt Gethsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. We wandelen verder over de oude muur van de stad en bezoeken als laatste de Lutherse kerk van de Verlosser (The Lutheran Church of the Redeemer). De Lutherse kerk van de Verlosser is de tweede protestantse kerk in Jeruzalem en gebouwd op een historische plek. Het is eigendom van de Evangelical Jerusalem Foundation, een van de stichtingen van de Evangelische Duitse Kerk in het Heilige Land. De kerk is gebouwd tussen 1893 en 1898 door de architect Paul Ferdinand Groth. Een museum in het klooster geeft ons meer informatie over de geschiedenis van de stad. De kerktoren biedt een prachtig uitzicht over de oude stad van Jeruzalem. We rijden terug naar het hotel. Diner en overnachting in Holy Land Hotel in Jeruzalem.

Dag 10 - De geboorteplaats van Johannes de Doper

Jeruzalem (o,d)
De ochtend is ter vrije besteding. Er is de mogelijkheid om de mis te vieren met de plaatselijke gemeenschap in de St. Elias kerk in Jeruzalem. U bent geheel vrij om hier wel of niet aan deel te nemen. In de middag bezoeken we Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Hier hebben Maria en Elisabeth elkaar ooit ontmoet (Lucas 1: 39-56). Ons afscheidsdiner zal in het restaurant op het dak van Holy Land Hotel zijn. Overnachting in Holy Land Hotel in Jeruzalem.

Dag 11 - Terugvlucht naar Amsterdam

Tel Aviv – Amsterdam (o)
De ochtend bent u vrij. Aan het begin van de middag hebben we een transfer naar de luchthaven van Tel Aviv, Ben Gurion Airport, voor onze terugvlucht naar Amsterdam. We vliegen met El Al Airlines, vlucht LY339, om 16.10 uur naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 20.20 uur.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties, vluchten en gids onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom:  € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina
Deze reis wordt uitgevoerd met El Al.

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 4.35 uur
Tel Aviv - Amsterdam; ca. 5.10 uur 

Vluchten:
03 mei 2019   LY338   Vertrek uit Amsterdam om 11:25 uur – Aankomst in Tel Aviv om 17:00 uur
13 mei 2019   LY339   Vertrek uit Tel Aviv om 16:10 uur – Aankomst in Amsterdam om 20:25 uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Tel Aviv en Tel Aviv - Amsterdam per EL AL Airlines
·  Luchthavenbelastingen € 140,- en tax € 62,- per 13-09-2018 *
·  Assistentie op de luchthaven op de heenreis
·  10 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 10 x ontbijt, 3 x lunch, 10 x diner
·  Genoemde lunches zijn in authentieke Palestijnse restaurantjes met huisgemaakte gerechten
·  Vervoer per airconditioned minibus met Engels sprekende chauffeur
·  Rukab of Baladna ijs
·  1 bier in Taybeh/Birzeit
·  Engels/Nederlands sprekende gids gedurende de gehele reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleidster: Annie Doornink
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma:

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 65,- p.p.
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Palestina" - 11 dagen. 

Reisperiode: 03/05/2019 – 13/05/2019
Reisnummer: PAL-0305

De  reissom bedraagt bij 12–18 deelnemers                                                             € 2.365,- per persoon
De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt              € 450,- *

Minimum aantal deelnemers: 12     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 5 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
LET OP: In de homestays (bij families thuis) is een tweepersoonskamer voor alleengebruik niet mogelijk.

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "Palestina - 11 dagen" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.365,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 03-05-2019
Kaart Palestina
 • Burqin
  Sebastia Ezel tocht
  Hebron
  Jeruzalem
 • Tent of Nations
  Bethlehem geboortekerk
  Westbank
  Westbank Mozaiek

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram