Israël en de Palestijnse gebieden

11 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hoogtepunten groepsreis Israel en de Palestijnse gebieden

•  Bezoek aan de Klaagmuur voor een Bar Mitswah viering
•  We verkennen Safed onder leiding van een rabbijn
•  Wandeling langs de muur in Bethlehem met Toine van Teeffelen
•  Ontmoeting met waarnemers van TIPH in Hebron (Temporary International Presence)
•  Bezoek aan de oude stad van Jeruzalem inclusief bezoek aan Yad Vashem


11-daagse groepsreis Israel en de Palestijnse gebieden

Bar Mitswah viering bij de Klaagmuur
Tijdens deze bijzondere groepsreis Israël en de Palestijnse gebieden maakt u onder andere kennis met het prachtige landschap. Daarnaast maakt u kennis met de indrukwekkende heilige steden en plaatsen van het verleden en heden. In het bijzonder ontmoet u mensen die zich inzetten voor vrede en verzoening tussen de diverse religieuze stromingen.

De drie wereldgodsdiensten
Uiteraard bezoeken we de plaatsen die u gezien moet hebben als u een reis maakt naar Israël en de Palestijnse gebieden. Daarom bezoeken we de Romeinse havenstad in Caesarea, de berg Tabor, het mystieke Safed, het Meer van Galilea, Bethlehem en natuurlijk de Olijfberg. Daarnaast wandelen we over de Via Dolorosa en bezoeken we de Klaagmuur in Jeruzalem voor een Bar Mitswa viering. Als het mogelijk is bezoeken we ook nog het Tempelplein met de Dome of the Rock en de Al Aksa moskee.

De Palestijnse gebieden 
U komt er pas achter hoe bijzonder de Palestijnse gebieden zijn als u met eigen ogen de vele tegenstellingen heeft kunnen ervaren. Zo zien en lezen we verhalen die op de muur zijn geschreven door Palestijnen en Israëliërs. Hier zien we meteen wat Palestijnen en Israëliërs van elkaar scheid. In de Palestijnse gebieden zijn veel verzoeningsprojecten waarbij Israëliërs en Palestijnen in vrede samenwerken en samenleven. Tijdens onze stop in Hebron bezoeken we de Grot van de Aartsvaders, Machpela en tot slot zullen we in Nablus de Jacobsbron zien. Op deze manier zullen we de zeer vriendelijke Palestijnen zeker ontmoeten.

Een deel van de wereld die tot de verbeelding spreekt!
Deze reis is zeer geschikt voor reizigers die voor het eerst naar Israël gaan. Maar daarnaast is het ook zeker een mooie reis voor reizigers die al eens eerder in Israël zijn geweest. Alles bij elkaar maakt duidelijk waarom dit deel van de wereld tot verbeelding spreekt van miljoenen mensen. Gegarandeerd een bijzondere reis!
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden

Van dag-tot-dag programma

O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1

Amsterdam – Tel Aviv – Nehtanya (d)
Vertrek vanuit Amsterdam per EL AL vlucht LY338 naar Tel Aviv om 11.35 uur. Aankomst Tel Aviv om 17.10 uur. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we de reisbegeleider-gids van Makor Reizen die ons de gehele reis zal begeleiden. Diner en overnachting in Hotel Margoa Nethanya.

Dag 2 - Romeinen en Kruisvaders

Nethanya – Caesarea – Ma’ayan Charod – Tabor (o,d)
We rijden naar de verlaten vestingstad Caesarea, een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. De overblijfselen van de ommuurde havenstad behoren tot de belangrijkste van Israël. We bezoeken het indrukwekkende Romeinse Amfitheater. Het theater biedt plaats aan 3500 toeschouwers en wordt tegenwoordig intensief gebruikt voor allerlei soorten van toneel en muziek. We zien ook de aquaducten die de Romeinen in de 2e eeuw bouwden. Grote delen van de aquaducten zijn nog in zeer goede staat, doordat zij lange tijd onder het beschermende duinzand lagen. Caesarea is de plaats waar de Romeinse Cornelius door Petrus gedoopt werd en zich als eerste niet-Jood tot het christendom bekeerde en waar Paulus door Festus werd berecht. Vervolgens gaan we naar Ma’ayan Harod, waar de bron ontspringt vanuit de voet van de berg Gilboa. Hier ligt de bron waar Gideon zijn manschappen selecteerde voor de strijd met de Midianieten. Vervolgens rijden we naar de berg Har Tabor. We worden daar met taxi’s of kleine busjes over de smalle weg met haarspeldbochten naar de top gereden, waar we een prachtig uitzicht hebben over Galilea. Sinds de 4e eeuw beschouwen christenen deze berg als de plaats van de verheerlijking. ‘Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en diens broer Johannes met zich mee en bracht hen boven op een hoge berg, waar zij alleen waren. Hij werd voor hun ogen van gedaante veranderd: Zijn gelaat begon te stralen als de zon en zijn kleed werd glanzend als het licht. Opeens verschenen bij hun Mozes en Elia die zich met hem onderhielden.’ Diner en overnachting in kibboets Ohalo Manor.

Dag 3 - Natuur en joodse mystiek

Safed – Golan Hoogvlakte – Wadi Yehudia - Tiberias (o,d)
Vanmorgen vertrekken we in oostelijke richting voor een bezoek aan de mystieke joodse stad Safed. We verkennen de stad die in Talmoed wordt genoemd als een van de vier heilige joodse steden onder begeleiding van de jonge rabbijn Or Zohar. Deze Rabbi, zelf kabalist, vertelt ons over de joodse mystiek en spiritualiteit en laat ons kennismaken met het rijke culturele en religieuze joodse leven. Hierna reizen we verder naar de Golan Hoogvlakte waar we gaan hiken in Wadi Yehudia. Hier gaan we wandelen in één van de vele prachtige natuurgebieden die in Israël te vinden zijn. Vergeet u de zwemkleding niet, we kunnen hier zwemmen en afkoelen onder een van de vele watervallen. We gaan hier ook met elkaar picknicken (niet inbegrepen). Diner en overnachting in kibboets Ohalo Manor.

Dag 4 - Sporen van het christendom en spiritualiteit rond de Kinnereth

Meer van Galilea – Tel Dan – Meer van Galilea (o,d)
Vanmorgen gaan we naar de berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het Meer van Galilea. Hierna bezoeken we Capernaum een nederzetting aan de oever van het Meer van Tiberias. Het was tussen 150 v.Chr. en ca. 750 n.Chr. bewoond. In 1894 zijn de ruïnes en aangrenzend gebied aangekocht en heden ten dage in bezit en beheer van de Franciscanen. Zij bouwden westelijk van het Huis van Petrus een klein klooster en wijdden zich voortaan aan het onderzoek van Capernaum. Capernaum wordt in het Nieuwe Testament genoemd als de woonplaats van Jezus en verschillende van zijn discipelen: de broers Simon, Petrus en Andreas, de broers Jacobus en Johannes en verder Matteüs, de tollenaar en schrijver van het gelijknamige evangelie. Later in de middag maken we een boottocht over het Meer van Galilea in een zogeheten ‘Jesus Boat’. Diner en overnachting in kibboets Ohalo Manor.

Dag 5 - Grensdoorbrekend, de ontmoeting met de Samaritaanse

Tiberias – Gerizzim - Ebal – Nablus - Bethlehem (o,d)
In het midden van het Beloofde Land ligt de berg Ebal, gelegen bij de berg Gerizzim. We rijden naar de berg Gerizzim vanwaar we beide bergen kunnen zien. Het volk moest beloven bij de berg Ebal een gedenksteen op te richten. Toen bouwde Jozua een altaar voor de HERE, de God van Israël, op de berg Ebal, zoals Mozes, de knecht des HEREN, de Israëlieten geboden had, naar hetgeen geschreven stond in het boek der wet van Mozes; een altaar van onbehouwen stenen, die men met geen ijzer bewerkt had; zij brachten daarop brandoffers aan de HERE en slachtten vredeoffers. We rijden naar de stad Nablus, waar we een wandeling maken door de kleurige en geurige oude sjoek. Buiten het stadsgebied heeft zich in het Bijbelse Sychar (Askar) bij de Put van Jacob de ontmoeting van Jezus en een Samaritaanse vrouw afgespeeld. De aartsvader Jacob had zich in Shechem gevestigd en er ‘voor honderd zilverstukken’ een veld gekocht, waar hij een waterput groef. De put bestaat nog steeds, maar ligt nu 5 meter onder het huidige niveau in een met iconen, schilderingen en lampen gevulde kapel. Nabij de put bevindt zich het Graf van Jozef, de zoon van Jacob die door zijn broers aan Egyptenaren werd verkocht. Diner en overnachting Hotel Dar Sitti Aziza in Bethlehem.

Dag 6 - Liefde haat verhouding Saul en David

Massada – Dode Zee – Ein Gedi – Bethlehem (o,d)
Vanmorgen dalen we af naar ruim 400 meter onder de zeespiegel voor een bezoek aan de rotsvesting Massada, het indrukwekkende buitenverblijf van Koning Herodes de Grote, waar de laatste joodse vrijheidsstrijders tegen de Romeinse overheerser standhielden. De oorspronkelijke toegang tot de berg was het zogenaamde ‘slangenpad’. Wij nemen echter de kabelbaan. Hierna gaan we naar de Dode Zee en krijgt u de gelegenheid te drijven op het zoute water op het diepste punt op aarde. We bezoeken ook de oase Ein Gedi, waar David zich verborg voor Saul. Ein Gedi is nu een Nationaal Park en hierdoor een beschermd natuurgebied. We maken een wandeling door het ruige terrein naar de bronnen van Ein Gedi. Diner en overnachting Hotel Dar Sitti Aziza in Bethlehem.

Dag 7 - Voorbij de muren met Toine van Teeffelen

Bethlehem (o,d)
De ochtend is vandaag ter vrij besteding u kunt een bezoek brengen aan de kerk met de geboorte grot of deelnemen aan een kerkdienst in één van de vele kerken die Bethlehem rijk is. Of u gelovig bent of niet het is voor een ieder bijzonder om zo’n viering mee te maken. Aan het begin van de middag ontmoeten we Toine van Teeffelen, een ‘Nederlander van oorsprong’. Hij is antropoloog, gids en schrijver in Bethlehem, waar hij samen met zijn Palestijnse vrouw en twee kinderen woont en actief is. Hij zal ons de stad laten ontdekken met alle tegenstellingen die er zijn. We zien en lezen onder leiding van Toine ook verhalen de op de muur die de Palestijnen en de Israëliërs van elkaar scheid. Diner en overnachting Hotel Dar Sitti Aziza in Bethlehem.

Dag 8 - Machpela, de Grot van de Aartvaders

Bethlehem – Hebron – Jeruzalem (o,d)
We rijden naar Hebron, een stad die teruggaat tot de tijd van de Joodse aartsvaders. Hebron is waarschijnlijk één van de oudste steden van de wereld. Moslims en Joden beschouwen de stad als heilig, omdat hier hun beider voorvader Abraham woonde: ‘Toen trok Abraham op en ging wonen bij de eiken van Mamre, in de buurt van Hebron. Daar bouwde hij een altaar voor de Heer’. We maken een wandeling door de oude stad en bezoeken de synagoge en de Abraham moskee gebouwd boven de Grot van Machpela. . Na of tijdens de lunch ontmoeten we enkele waarnemers van TIPH (Temporary International Presence in Hebron). Deze waarnemers zijn gewapend met fototoestellen en zien er op toe dat er in Hebron geen misstanden plaatsvinden tussen Israëliërs en Palestijnen onderling. Gebeurd dit wel dan proberen zij dit met hun fototoestel vast te leggen en rapporteren hierover. Hierna vertrekken we naar Jeruzalem. Diner en overnachting in hotel National in Jeruzalem.

Dag 9 - Centrum van de drie grote wereld godsdiensten 

Jeruzalem (o,d)
We bezoeken de Oude stad van Jeruzalem. We rijden met de bus de Olijfberg op en wandelen naar beneden. Tijdens deze wandeling komen we langs het kerkje van Dominus Flevit (Jezus weende hier over Jeruzalem). Grote delen van de hellingen zijn sinds eeuwen bedekt met joodse begraafplaatsen. Aan de voet van de Olijfberg staat de Kerk van Alle Volkeren. In de Hof van Gethsemané, waar Jezus een aantal uren voor zijn kruisiging de nacht doorbracht. We lopen onder de Stefanuspoort door, die ons toegang verschaft tot de Via Dolorosa en bezoeken de St. Anna kerk en Bethesda. Even verder loopt de Via Dolorosa onder een boogspanning door, de Ecce-homo boog. Op deze plaats zou Pilatus het ‘ecce homo’, ofwel ‘aanschouw de mens’, hebben uitgesproken. De Via Dolorosa eindigt in de Heilige Grafkerk. We maken een wandeling over de muur vanaf de Jaffapoort tot aan de Damascuspoort. Diner en overnachting in hotel National in Jeruzalem.

Dag 10 - Een hand, een gedenkteken en een naam 

Jeruzalem (o,d)
Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Graftuin, welke een duidelijk beeld geeft hoe de plaats van de kruisiging en het graf van Christus er moet hebben uitgezien. Vervolgens wandelen we naar het Tempelplein, de Dome of the Rock en de Al Aksa Moskee staan (onder voorbehoud). We brengen een bezoek aan de Zionsberg. Op de Ophel-heuvel ligt de oorspronkelijk stad van koning David. We zien hier het graf van David, een heilige plaats voor joden en moslims. Schuin boven het graf van David ligt de zaal van het Laatste Avondmaal, waar Jezus met zijn leerlingen het Laatste Avondmaal nuttigde. In de middag bezoeken we het indrukwekkende Holocaust Memorial Yad Vashem (letterlijk: ‘hand/gedenkteken en naam’). We gaan hier met de tram naartoe (metrokaartje is niet inbegrepen). Yad Vashem bestaat uit een verzameling monumenten die de Holocaust in herinnering houden. Zo ziet u de ‘Laan der Rechtschapene’ waarlangs bomen staan die geplant zijn door en voor mensen die in de oorlog hun leven hebben gewaagd om Joden in veiligheid te brengen. In de ‘Hall of Remembrance’ zijn in de vloer de namen gegrift van de grootste vernietigingskampen, we zien diverse werken van kunstenaars en het aangrijpende monument waar de anderhalf miljoen kinderen die zijn omgebracht worden herdacht. Diner en overnachting in hotel National in Jeruzalem.

Dag 11 

Jeruzalem - Tel Aviv – Amsterdam (o)
’s ochtends is ter vrije besteding. U kunt naar de Klaagmuur om een Bar Mitswa viering mee te maken. Vroeg in de middag hebben we een transfer naar de luchthaven van Tel Aviv. Per EL AL vlucht LY339 vliegen we om 16:10 uur naar Amsterdam. Aankomst Schiphol om 20:25 uur.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden
Deze reis wordt uitgevoerd met EL AL.

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 5.25 uur
Tel Aviv - Amsterdam; ca. 4.15 uur 

Vluchten:
06 mei 2019   LY338   Vertrek uit Amsterdam om 11:35 uur – Aankomst in Tel Aviv om 17:10uur
16 mei 2019   LY339   Vertrek uit Tel Aviv om 16:10 uur – Aankomst in Amsterdam om 20:25 uur

LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam per EL AL
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 140,- en tax € 63,- per 01-01-2019 *
·  10 overnachtingen in genoemde accommodatie of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 10 x ontbijt, 10 x diner
·  Vervoer per airconditioned touringcar met Engels sprekende chauffeur (Palestijnse busmaatschappij)
·  Nederlands sprekende gids gedurende de reis
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.

Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 75,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden
Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Israël en de Palestijnse gebieden" - 11 dagen. 

Reisperiode: 06/05/2019 – 16/05/2019
Reisnummer: ISPAL-0605

De reissom bedraagt bij 10–14 deelnemers          € 2.490,- per persoon
De reissom bedraagt bij 15–18 deelnemers          € 2.225,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt          € 610,- *

Minimum aantal deelnemers: 10     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis "Israël en de Palestijnse gebieden" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 2.225,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 06-05-2019
Kaart Israël en de Palestijnse gebieden
 • Hebron, Israël
  Bethlehem
  Graftuin Jeruzalem
  Golan Hoogvlakte
 • Jeruzalem oude stad
  Massada - Dode Zee
  Safed
  Tabor

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram