Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië

13 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hoogtepunten groepsreis Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië:

·  Het meemaken van een avonddienst met Messias belijdende Joden
·  Het meemaken van een Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur
·  Ontmoeting met een pastor in de St. George kerk in Madaba
·  Een rondleiding door een kibboetsnik in kibboets Shaar Hagolan
·  We zien de loopgraven van het IDF (Israëlische leger)

13-daagse groepsreis Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië
Naar Israël en Jordanië… een belevingsreis van religie, cultuur en natuur.

Deze complete reis laat ons het mooiste zien én beleven, samen met kundige gidsen. De geschiedenissen uit beide landen gaan leven. We bezoeken de oude Romeinse ruïnes van Caesarea, we wandelen een deel van de Gospel Trail en bezoeken de plaatsen rond het Meer van Galilea.

In Jordanië bezoeken we de oude stad Jerash, gelegen aan de Jabok rivier, de berg Nebo, de St. George kerk in Madaba en Mukawir. We brengen een hele dag in de Nabatese stad Petra door. Terug in Israël maken we een prachtige tocht door de Negev woestijn met een stop bij de Mitzpe Ramon krater.

In Beersheba horen we het verhaal van Abraham, waarna we overnachten in een bedoeïenenkamp. Uiteraard bezoeken we ook de berg Massada, het Ein Gedi National Park waar David zich verborg voor Saul en zullen we drijven in de Dode Zee. In Hebron bezoeken we de grot van Machpela en in Bethlehem bezoeken het graf van Rachel. Een wandeling door de oude stad van Jeruzalem en het meemaken van een dienst met Messiaanse Joden zult u als uniek ervaren. 
Vlieg / busreis
· Reissom vanaf: € 2.540,- p.p.
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 - We vliegen naar Israël, het Beloofde Land

Amsterdam - Tel Aviv – Nethanya (d)
Vanaf Amsterdam vliegen we met vlucht LY338 van EL AL naar Tel Aviv. Vertrek vanuit Amsterdam om 11.25 uur. Aankomst in Tel Aviv om 17.00 uur. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze gids en hebben we een transfer naar ons hotel. Diner en overnachting in hotel Margoa in Nethanya.

Dag 2 - We wandelen een deel van de Gospel Trail

Nethanya – Caesarea – Kana – Gospel Trail – Zippori National Park – Meer van Galilea (o,d)
Vanmorgen bezoeken we de verlaten vestingstad Caesarea, een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. We bezoeken het indrukwekkende Romeinse Amfitheater. We zien ook de aquaducten die de Romeinen in de 2e eeuw bouwden. Grote delen van de aquaducten zijn nog in zeer goede staat, doordat zij lange tijd onder het beschermende duinzand lagen. Caesarea is de plaats waar de Romeinse Cornelius door Petrus gedoopt werd en zich als eerste niet-Jood tot het christendom bekeerde en waar Paulus door Festus werd berecht.

Vervolgens bezoeken we het kerkje in Kana, ter herinnering aan de Bruiloft te Kana. Vanaf Kana maken we een wandeling van ca. 8 kilometer naar Zippori National Park. We wandelen een deel van de Gospel Trail. We ervaren de Bijbelse landschappen waar Jezus en zijn discipelen ons voorgingen. In Zippori National Park hebben we een picknick lunch. (niet inbegrepen). Zippori is de geboorteplaats van Anna, de moeder van Maria, hier bewonderen we een aantal van de mooiste mozaïekvloeren van het Midden Oosten, o.a. de Mona Lisa van Galilea. Hierna rijden we richting het Meer van Galilea. Diner en overnachting in kibboets Shaar Hagolan.

Dag 3 - Ontmoeting met een kibboetsnik over de ontstaansgeschiedenis

Meer van Galilea – Golan Hoogvlakte – Meer van Galilea (o,d)
We bezoeken vandaag de bekende plaatsen rond het meer van Galilea. We rijden naar de berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer. We rijden verder naar Kapernaüm. Deze stad vormde een middelpunt van de prediking van Jezus in Galilea. Jezus verbleef hier lange tijd, genas de zieken, predikte in de synagoge en verrichtte er wonderen. Hierna maken we een wandeling in natuurgebied de Banias, één van de drie bronnen van de Jordaan. Vervolgens rijden we over de Golan Hoogvlakte terug richting de kibboets. Na het diner hebben we een ontmoeting met een kibboetsnik. Hij/zij zal ons meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de kibboets.

Dag 4 - Jerash, één van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld

Meer van Galilea – grensovergang Jordanië – Jerash – Madaba (o,d)
Vanuit onze kibboets rijden we naar de grensovergang bij de Sheik Hussein Bridge. Na enige grensformaliteiten rijden we naar Jerash, één van de best bewaard gebleven Romeinse provinciesteden ter wereld. De overblijfselen van deze stad staan bekend als één der steden van de Decapolis. Deze Romeinsbyzantijnse stad is vooral beroemd vanwege de prachtige zuilenstraat, de tempels en theaters, het Nymphaeum, kerken en vele bouwwerken. Onderweg naar onze eindbestemming deze dag: Madaba, stoppen we bij de rivier de Jabok, waar Jacob worstelde met God. Diner en overnachting in het Grand Hotel in Madaba.

Dag 5 - Ontmoeting met de pastor van de St. George kerk

Madaba – Nebo – Bethanië – Madaba (o,d)
Madaba is beroemd om zijn mozaïeken en in het bijzonder om de Grieks- orthodoxe kerk van St. Joris. Deze kerk heeft een prachtige mozaïekvloer met de beroemde kaart van Palestina. Het heldere mozaïek is in 560 gemaakt. We gaan naar de berg Nebo, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Jordaanvallei en de Dode Zee, vanwaar Mozes het beloofde land mocht zien. De Bijbel bevestigt dat Johannes predikte en doopte in een plaats genaamd Bethanië over de Jordaan die Byzantijnse en middeleeuwse teksten, evenals moderne archeologie identificeren als de site met de naam Tall Al-Kharrar en Elia's Hill. Prachtige archeologische vondsten sinds 1996 onthullen aardewerk, munten en architectonische overblijfselen van een 5e -eeuwse Byzantijnse klooster. Diner en overnachting in het Grand Hotel in Madaba. ’s Avonds hebben we een ontmoeting met de pastor van de St. George kerk.

Dag 6 - Lunch bij bedoeïenen

Madaba – Mukawir – Petra (o,l,d)
Vanmorgen rijden we over de prachtige Koninklijke weg naar Petra. Onderweg bezoeken we Mukawir met de restanten van een winterverblijf van Herodes Antipas. Tevens hebben we hier een ontmoeting met bedoeïenen. Ze vertellen ons een verhaal over hun leven. Tevens zullen we bij hen de lunch gebruiken. Aan het einde van de middag arriveren we in Petra. Diner en overnachting in het Petra Palace Hotel.

Optioneel: het is vanavond mogelijk om Petra by Night mee te maken. Een romantische avondwandeling naar de schatkamer, waarbij langs de weg en bij de schatkamer kaarsjes staan en een bedoeïen op zijn traditionele instrument muziek speelt. 

Prijs per persoon: 17 JD.

Dag 7 - De oude Nabatese stad Petra 

Petra (o,d)
Een bezoek aan deze oude Nabatese stad Petra mag tijdens een verblijf in Jordanië niet ontbreken. Deze rozerode en eens verborgen stad is uitgehouwen in de rotsen. Bij de brug en de dam is de toegang tot de siq, een nauwe, door gesteentebreuk ontstane rotskloof van 1250 m. Aan het einde van de kloof staat de Khazneh, een kolossaal gedecoreerde graftombe van adembenemende schoonheid. Bij de aanblik van de schatkamer zult u versteld staan van het moois dat u ziet. Maar de stad begint echter pas na de Khazneh. ’s Middags kunt u met elkaar de wandeling naar het klooster maken. Vanaf hier is heeft u een adembenemend uitzicht. Diner en overnachting in het Petra Palace Hotel.

Dag 8 - Wadi Rum, de vallei van de maan

Petra – Wadi Rum – grensovergang – kibboets Eilot (o,d)
We verlaten Petra en rijden in zuidelijk richting voor een bezoek aan de woestijn van Rum. In de Wadi van Rum gelegen ´vallei van de maan´, maken we een Jeeptocht. Via de Arrava grensovergang komen we Israël weer binnen en rijden we naar kibboets Eilot voor diner en overnachting.

Dag 9 - Samenkomst in de Abraham tent

Kibboets Eilot – Negev woestijn – Beersheva – Kfar Hanokdim (o,d)
We rijden een prachtige route door de Negev woestijn.
Bij het bezoekerscentrum van Mitzpe Ramon maken we een korte stop, voor een prachtig uitzicht over de Negev woestijn. De natuur is hier overweldigend! Onderweg hebben we een picknick lunch. (niet inbegrepen). Hierna rijden we naar Tell Beersheba, de plaats waar Abraham en de Filistijnse vorst Abimelech een vredesverbond sloten, dat bevestigd werd door een eed. Hierna rijden we naar Arad. Diner en overnachting in bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. U overnacht met zijn allen in één grote bedoeïenentent. Na het diner komen we samen in de Abraham tent en horen we het verhaal over Abraham die ca. 4 duizend jaar geleden van Ur naar Beersheva trok.

Dag 10 - Shabbatsmaaltijd bij families thuis

Kfar Hanokdim – Massada – Dode Zee - Ein Gedi – Jeruzalem (o,d)
We vertrekken uit Kfar Hanokdim en beklimmen de berg Massada vanaf de Westkant. Eenmaal boven gekomen horen we het verhaal van Massada. Per kabelbaan dalen we af aan de Oostzijde alwaar de bus weer op ons wacht. Hierna brengen we een bezoek aan de Dode Zee. U heeft hier de gelegenheid te drijven in het zeer zoute en heilzame water. Na een korte rit langs de Dode Zee komen we aan bij Ein Gedi Nationaal park. We bezoeken de kloof van Ein Gedi, deze bevat de historische en archeologische overblijfselen van haar eerste bewoners, die deze magische plaats meer dan 5000 jaar geleden ontdekten. Ook diende het door de eeuwen heen als mijlpaal in de geschiedenis van het joodse volk. David nam zijn toevlucht in Ein Gedi toen hij werd vervolgd door koning Saul, en rebellen vluchtten er heen vanuit Jeruzalem. Er werden kostbare dadelpruimolie en zeldzame parfums geproduceerd, en er werden tempels en synagogen opgericht om de joodse invloed in het gebied te versterken. Tevens rijden we langs de grotten van Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Diner en overnachting in The Post Hostel in Jeruzalem. (een luxe hostel). Aan het begin van de avond gaan we naar de Klaagmuur om het begin van de Shabbat mee te maken.

Optioneel: vanavond is het mogelijk om Shabbat bij families thuis mee te maken. De groep wordt dan opgesplitst in kleine groepjes van ca. 6 personen. Prijs per persoon: € 55,-

Dag 11 - Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur

Jeruzalem (o,d)
Vandaag hebben we geen bus tot onze beschikking. Vanuit ons hotel zullen we wandelen naar de oude stad. Bij de Klaagmuur maken we het begin van een Bar Mitswa viering mee. Wanneer Joodse jongens 13 jaar oud zijn, worden ze een “zoon van het gebod”. Dit wordt feestelijk gevierd bij de Klaagmuur. Ze lezen uit de Thora en zingen met elkaar. Aan de voet van de Olijfberg bezoeken we de hof van Gethsemané, waar Jezus bad en door Judas werd verraden. We lopen onder de Stefanuspoort of Leeuwenpoort door, die ons toegang verschaft tot de Via Dolorosa. Vervolgens bezoeken we Bethesda (Johannes 5). Even verder loopt de Via Dolorosa onder een boogspanning door, de Ecce-homo boog. Op deze plaats zou Pilatus het ‘ecce homo’ ofwel ‘Zie de Mens’ hebben uitgesproken. De Via Dolorosa eindigt bij de Heilige Grafkerk. Hierna brengen we een bezoek aan de Klaagmuur. De Joden komen op Shabbat naar de Klaagmuur om de Verwoesting van de Tweede Tempel te herdenken, om te bidden tot God en om wensen in vervulling te laten gaan. Diner en overnachting in The Post Hostel in Jeruzalem.

Dag 12 - Het meemaken van een dienst met Messias belijdende Joden

Jeruzalem – Hebron - Bethlehem – Jeruzalem (o,d)
We brengen een bezoek aan het Holocaust Memorial Yad Vashem. Yad Vashem bestaat uit een verzameling monumenten die de Holocaust in herinnering houden. Zo ziet u de ‘Laan der Rechtschapene’ waarlangs bomen staan die geplant zijn door en voor mensen die in de oorlog hun leven hebben gewaagd om Joden in veiligheid te brengen. In de ‘Hall of Remembrance’ zijn in de vloer de namen gegrift van de grootste vernietigingskampen, we zien diverse werken van kunstenaars en het aangrijpende monument waar de anderhalf miljoen kinderen die zijn omgebracht worden herdacht.

We rijden naar Bethlehem waar we beginnen met een bezoek aan het graf van Rachel, een heilige plaats van de joden. Vooral kinderloze vrouwen bidden hier om alsnog gezegend te worden met de geboorte van een kind. Vervolgens brengen we een bezoek aan Hebron met de graven van de Aartsvaderen, Abraham en Sara, Jacob en Rebekka en Izaäk en Lea in de Spelonk van Machpela. Tevens maken we een wandeling door de oriëntaalse soek van Hebron. Hierna bezoeken we de herdersvelden van Efrata, gelegen ten zuidoosten van Beit Sahour. Het is de plaats waar de geboorte van Jezus door engelen aan de herders werd verkondigd. Diner en overnachting in The Post Hostel in Jeruzalem. ’s Avonds hebben we een dienst met Messias belijdende Joden bij Ben Zvi.

Dag 13 - Bezoek aan de tunnels van Hiskia

Jeruzalem (o)
Vanmorgen vroeg bezoeken we de Tunnels van Hizkia. Deze ondergrondse watertunnel heeft koning Hizkia laten uitgraven en loopt vanaf de Gihonbron naar Siloam. Door de aanleg van deze tunnel waren de bewoners in de tijd van een belegering verzekerd van drinkwater. Aan het einde van de ochtend hebben we een transfer naar de luchthaven Ben Gurion voor de terugvlucht. We vliegen met EL AL vlucht LY339 om 16.10 uur naar Amsterdam. Aankomst Amsterdam om 20.25 uur.

Einde aan een indrukkende en leerzame rondreis.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties, vluchten en gids onder voorbehoud van bevestiging.
Vlieg / busreis
· Reissom vanaf: € 2.540,- p.p.
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië
Deze reis wordt uitgevoerd met El Al.

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 4.25 uur
Tel Aviv- Amsterdam; ca. 4.15 uur 

Vluchten:
08.05.2019   LY338   Vertrek uit Amsterdam om 11:25 uur – Aankomst in Tel Aviv om 17:00 uur
20.05.2019   LY339   Vertrek uit Tel Aviv om 16:10 uur – Aankomst in Amsterdam om 20:25 uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom vanaf: € 2.540,- p.p.
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam - Tel Aviv – Amsterdam per EL AL Airlines
·  Luchthavenbelastingen € 140,- en tax € 52,- per 06-12-2018 *
·  Accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig
·  Assistentie op de luchthaven
·  Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
·  Vervoer per airconditioned touringcar gedurende 12 dagen
·  Transfer op de laatste dag van Jeruzalem naar de luchthaven Ben Gurion
·  Genoemde ontmoetingen of gelijkwaardig
·  Nederlands sprekende gids in Israël gedurende 9 dagen
·  Nederlands sprekende gids in Jordanië gedurende 4 dagen
·  Nederlands sprekende reisbegeleider
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.

Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 80,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels)
·  Fooien tijdens ontmoetingen ca. € 15,- p.p.
·  Grensbelasting Israël ca. $ 35,- p.p.
·  Grensbelasting Jordanië ca. $ 15,- p.p.
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom vanaf : € 2.540,- p.p.
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië
Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië" - 13 dagen. 

Reisperiode: 08/05/2019 – 20/05/2019
Reisnummer: ISR-0805

De reissom bedraag bij 10–18 deelnemers                                          € 2.785,- per persoon 
De reissom bedraagt bij 15 - 18 deelnemers                                       € 2.540,- per persoon
De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik          € 540,- per persoon *

Minimum aantal deelnemers: 10     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 5 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamer voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom vanaf: € 2.540,- p.p.
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis "Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 0,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-05-2019
Kaart Israël, Palestina en Jordanië
 • Bar Mitswa viering, Israël
  Petra, Jordanië
  Zippori, Israël
  Meer van Galilea
 • Man in Petra, Jordanië
  Wadi Rum, Jordanië
  Klaagmuur, Bar Mitswa
  Jeruzalem

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram