Indonesië

20 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten groepsreis Indonesië:

·  Deelnemen aan een yogasessie en mediteren in Bali bij zonsopkomst
·  Lunchen bij een lokaal gezin en een offer brengen in hun eigen huistempel
·  Bezoek eilanden Rinca, Komodo en Flores
·  Wandeling naar de Kelimutu vulkaan bij zonsopkomst
·  Overnachting in een klooster
·  Kennismaken met de Wetu Telu-religie in Lombok
·  Ontmoet de Sasak in Lombok


20-daagse groepsreis Indonesië
Ontdek de wereldreligies: Hindoeïsme, Christendom, Islam en Wetu Teli

De groepsreis Indonesië is een bijzondere reis naar Bali, Flores, Komodo en Lombok. Vooral omdat we tijdens deze reis kennis maken met diverse religies: Hindoeïsme, Christendom, Islam en Wetu Telu. Ubud is het culturele centrum van Bali. Ubud staat ook wel bekend om zijn traditionele ambachten. De Hindoecultuur is hier overal aanwezig. Tijdens zonsopkomst nemen we deel aan een yogasessie. Daarnaast zullen we mediteren in Bali. Door te mediteren in Bali worden we helmaal zen. Een goede manier om net zoals de Balinezen de dag te beginnen!

Terwijl we een “kruiden” wandeling maken, leren we alles over de traditionele medicijnen en de kruiden die de boeren hiervoor op hun eigen land verbouwen. Daarnaast zullen we bij een lokaal gezin lunchen en van de vrouw des huizes leren we hoe we een offer maken. Uiteraard brengen we dit offer in de huistempel. Bovendien zal de familie ons uitleg geven over de talloze rituelen en ceremonies.

De Kelimutu vulkaan
Op het eiland Flores maken we kennis met de Katholieke invloeden. Terwijl we een houten kerk in Sikka bezoeken, zien we prachtig bewerkte kleden met Ikat motieven. Sikka staat ook wel bekend als “weversdorp”. Een bezoek aan de Kelimutu vulkaan mag zeker niet ontbreken. Wij zullen de Kelimutu vulkaan bij zonsopkomst bezoeken. Daarnaast zullen we een Bajawa trekking doen. We wandelen langs traditionele dorpen en drinken thee bij de lokale Ngada bevolking. Bij aankomst in Belaragi worden we op een traditionele wijze verwelkomd met een ceremonie: ti’lkaebunusi, oftewel: ‘geef voedsel aan de voorouders’. We overnachten in een katholiek klooster waar de zusters een klein gastgezin beheren. Ook wonen we een dienst met de nonnen van het klooster bij.

Tijdens een tweedaagse boottocht varen we naar de eilandengroep Komodo. Hier maken we kennis met de majestueuze Komodovaraan. Bij ons bezoek aan het eiland Kolong zien we tijdens zonsondergang honderden vliegende vossen die op zoek zijn naar voedsel.

Lombok
In Lombok maken we kennis met het islamitische centrum. We bezoeken een kostschool, lunchen samen met de studenten en ontmoeten de Sasak in Lombok. We leren hier hoe de lokale Sasak bewoners hoop houden om hun dromen te verwezenlijken. De Sasak in Lombok is een uniek volk omdat zij verwant zijn aan de Balinezen ondanks dat zij islamitisch zijn. Ook maken we een fietstocht naar de Lingsar Tempel, een gebedsplek voor mensen die hindoe zijn of in Wetu Telu geloven. Wetu Telu is een religie die werd aangehangen door de lokale bewoners van Lombok. Ze noemen zichzelf moslims, maar ze zijn niet gebonden aan de Koran, maar leven volgens overtuigingen uit het hindoeïsme en volgens de inheemse tradities. In het noorden van Lombok maken we kennis met de Sasak bevolking en leren we alles over de fascinerende tradities en rituelen van de Wetu Telu religie. Een bijzondere ervaring in Indonesië!
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1

Amsterdam – Jakarta
Vanaf Schiphol vliegen we met Garuda Indonesia via Jakarta naar vliegveld Denpasar (Bali). Vertrek uit Amsterdam met GA895 om 11.55 uur.

Dag 2 - Traditionele ambachten van Ubud

Jakarta – Denpasar (Bali) - Ubud (d)
Aankomst in Jakarta om 06.50 uur. Op Jakarta hebben we een overstap. Vertrek vanuit Jakarta om 09.35 uur. Aankomst in Denpasar om 12.30 uur.
Na aankomst op de luchthaven van Bali worden we opgewacht door onze gids en chauffeur en hebben we een transfer naar ons hotel in Ubud. U heeft de tijd om uw spullen uit te pakken, zich op te frissen of om gewoon even te ontspannen. De rest van de middag is ter vrije besteding. Ubud wordt beschouwd als het culturele centrum van het eiland. Ubud staat bekend om zijn traditionele ambachten en dans. Tevens is de traditionele hindoe-cultuur zeer aanwezig. De naam Ubud is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. Het omliggende regenwoud en de terrasvormige rijstvelden, bezaaid met hindoeïstische tempels en heiligdommen, behoren tot de beroemdste landschappen van Bali. Ubud heeft oude heilige plaatsen, zoals de Goa Gajah (olifantengrot) en Gunung Kwai, beroemd om zijn yoga-retraites en spa’s. Diner en overnachting in The Sankara Resort and Villa.

Dag 3 - Kruiden wandeling

Ubud (o)
Bali is een eiland waar u echt tot rust kunt komen.
In de ochtend zullen we tijdens zonsopkomst deelnemen aan een yoga- en meditatiesessie. De yogasessie is van 07.00 – 08.00 uur en de meditatiesessie is van 08.00 tot 08.30 uur. Een goeie manier om de dag te beginnen. De sessie wordt in een harmonieuze sfeer in een speciaal ontworpen ruimte van het hotel gehouden. De ruimte heeft een open uitzicht op het bos waardoor we tijdens het beoefenen van yoga en meditatie één worden met de natuur. Tijdens de sessie zullen Asana (yogahoudingen), Pranayama (ademhalingscontrole) en Dhyana (meditatie) centraal staan. Volgt u liever geen yoga of meditatie? U mag ook één van de twee volgen. Na de yoga- en meditatiesessie gaan we ontbijten en hebben we de rest van de ochtend vrij. 

Aan het begin van de middag maken we een 3 uur durende “kruiden” wandeling. Onderweg ontdekken we de kruiden die langs de randen van de rijstvelden groeien en leren we alles over de methoden die boeren gebruiken om rijst te verbouwen. Het zal voor ons niet meteen zichtbaar zijn welk stuk grond van welke eigenaar is. De rijstvelden worden gescheiden door smalle irrigatiekanalen en verschillende grondniveaus. De lokale bevolking vindt het cruciaal dat jongeren tijd besteden aan het werken op de rijstvelden om te leren hoe ze het land moeten bewerken en hoe ze verbonden zijn met de natuur. Echter zijn veel jongeren terughoudend in het omarmen van de oude manieren. Datzelfde geldt voor de behandeling van kwalen. Jongeren zoeken hiervoor naar geneeswijzen via moderne geneesmiddelen en gebruiken niet de oude traditionele methoden van hun voorouders. De oudere generaties gebruiken al hun hele leven lang traditionele medicijnen. Voor hen is het dan ook gebruikelijk om de hiervoor benodigde kruiden zelf te verbouwen. Een eeuwenoude traditie is het gebruik van een bodyscrub. Dit werd gebruikt om reuma te voorkomen. Zo’n body scrub werd gemaakt van een mix van kruidnagel, gember, rode rijst, galangal en temulawak (Javaanse kurkuma). De ‘pasta’ werd aangebracht op het lichaam en na het drogen eraf gewassen.

Er groeien vele planten langs de rijstvelden die veel voedingswaarden bevatten en planten die worden gebruikt om medicijnen van te maken. Kurkuma wortels, kokospalmen, taro planten, bananenbomen, citroengras, citrolnella, jackfruit, ananas en broodvruchten groeien zij aan zij. Onze gids zal ons de sterke geuren van de kruiden laten ruiken. Daarnaast kunnen we eetbare bladeren proeven, de nectar uit de rode bloemen van de hibiscusboom zuigen en kokos sap drinken.

Na de wandeling keren we, met veel kennis over de kruiden en over de manier van leven op de rijstvelden, terug naar ons hotel. Overnachting in The Sankara Resort and Villa.

Dag 4 - Spiritueel Oost Bali

Ubud (o,l)
Ook deze ochtend is er ruimte voor het volgen van een yoga- en meditatiesessie. Na het ontbijt vertrekken we naar de oostkant van Bali voor een spirituele dag. In een zeer interessant en minder bezocht gebied bezoeken wij Tirta Empul, een hindoeïstische tempel die beroemd is om zijn heilige water. Hindoeïstische Balinezen komen hier baden voor zuivering van het lichaam. In de regio zijn veel tempels, traditionele dorpen en rijstvelden. We lunchen bij een lokaal gezin en ervaren de authentieke smaak van de lokale gerechten in een typische Balinese atmosfeer. Na de lunch leren we van de vrouw des huizes hoe we een offer (canang) maken. Vervolgens zullen we als een echte Balinees een offer brengen in hun eigen huistempel.

De familie zal ons uitleg geven over de talloze rituelen, ceremonies en tempelbezoeken die ze volgens de Balinese hindoe-religie moeten uitvoeren. Het Balinese hindoeïsme aanbidt, in tegenstelling tot het Indiase hindoeïsme, alle goden. Overnachting in The Sankara Resort and Villa.

Dag 5 - De havenstad Maumere

Ubud - Maumere (o)
In de loop van de ochtend hebben we een transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar de havenstad Maumere, gelegen op het eiland Flores. We vliegen met Wings Air vanuit Denpasar met vlucht IW1820 om 11.25 uur naar Maumere. Aankomst in Maumere om 13.25 uur. Vanaf het vliegveld in Maumere hebben we een transfer naar ons hotel. Maumere is gelegen aan de noordkust van het eiland en is één van de grootste steden van het eiland. Na aankomst in Flores, welke is gelegen aan het strand, hebben we enige vrije tijd; ga snorkelen in het helder blauwe water of rust lekker uit aan het strand. Overnachting in Capa Beach Resort.

Dag 6 

Maumere (o)
Vandaag hebben we een vrije dag in Maumere. U kunt de lokale markt bezoeken of de kleine haven. In de haven bevinden zich veel visrestaurantjes waar u zeker één van de lokale specialiteiten moet proberen. U kunt er ook voor kiezen om in het hotel te blijven en lekker te relaxen aan het strand en te genieten van de rust. Overnachting in Capa Beach Resort.

Dag 7 - Weversdorp Sikka 

Maumere – Sikka - Moni (o)
We maken een prachtige tocht door de bergen. Het dorp Sikka is gelegen aan de zuidkust op het eiland Flores en was één van de eerste plaatsen met Portugese en Katholieke invloeden. In Sikka vinden we de prachtige Portugese kerk, welke dateert uit 1899. In de houten kerk vinden we aan de muren mooi bewerkte kleden met Ikat motieven. Deze worden nog steeds in dit dorp geweven. Sikka staat daarom ook wel bekend als ‘weversdorp’. Vervolgens stoppen we bij een prachtig wit zandstrand, genaamd Paga. Hier kunnen we lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Na de lunch rijden we door naar Moni, waar we in de late namiddag zullen aankomen. Moni zal ons uitgangspunt zijn voor een bezoek aan de Kelimutu vulkaan. Overnachting in Kelimutu Ecologe.

Dag 8 - De Kelimutu vulkaan

Moni – Kelimutu – Ende - Bajawa (o)
Vandaag staan we vroeg op voor een bezoek aan de Kelimutu vulkaan. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 45 minuten lopen naar het uitzichtpunt. Tijdens zonsopkomst hebben we een prachtig uitzicht op de Kelimutu vulkaan. Denk eraan om warme kleding mee te nemen, omdat het in de vroege ochtend fris kan zijn! Geniet van deze mysterieuze plaats. Vanwege de zonsopkomst, verandert het water van de drie meren voortdurend van kleur. We vervolgen de reis naar Ende. We maken een wandeling over het strand waar vaak lokale mensen op zoek zijn naar groene stenen. We vervolgen onze weg naar Bajawa, waar we laat in de middag zullen arriveren. Bajawa is een klein dorp welke is omringd door valkanen. Bajawa is gelegen op ongeveer 1200 meter boven de zeespiegel. Breng warme kleding mee, want de nachten kunnen hier behoorlijk koud zijn. Overnachting in Hotel Edelweiss.

Dag 9 - Bajawatrekking 

Bajawa - Belaragi (o,d)
Bajawa is een traditioneel dorp. Het aanbidden van de voorvaders speelt een belangrijke rol in het leven van de lokale bevolking. Vandaag maken we een trekking in de prachtige omgeving van Bajawa. We wandelen van het ene traditionele dorp naar het andere door een verscheidenheid aan landschappen. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan! De lokale mensen zijn hier zeer vriendelijk. Het heuvelachtige landschap is bezaaid met bamboe bos. We stoppen op een aantal plekken waar we uitzicht hebben op de zuidkust van Flores. We worden door de lokale bevolking uitgenodigd om bij hen thuis een kopje thee te drinken. Een lokale gids zal met ons meegaan om de gewoonten en gebruiken van de Ngada mensen uit te leggen. Gedurende de wandeltocht zullen we enkele keren moeten klimmen.

Gelukkig maken we ook een aantal afdalingen, maar we worden zeker beloond met een adembenemend uitzicht. ’s Middags vervolgen we onze reis naar Belaragi. Vanuit Paukate zullen we in ongeveer 1 uur naar Belaragi wandelen. Hier worden we welkom geheten door een kleine gemeenschap van vriendelijke mensen met een goed gevoel voor humor.

 Het dorp Belaragi bestaat uit twee rijen van 16 huizen. De huizen bevinden zich voor een natuurlijke harmonie op een afgelegen open plek in het bos. Voor de lokale bevolking zijn bezoekers uit het buitenland ‘gasten’, geen ‘toeristen’. Om deze reden worden de ‘gasten’ op traditionele wijze verwelkomd met een ceremonie genaamd: ti’lkaebunusi’, te vertalen als: ‘geef voedsel aan de voorouders’. Een bamboefluit concert maakt het bezoek compleet. Overnachting in een lokaal huis in Belaragi.

Dag 10 - Overnachting in een klooster 

Belaragi - Ruteng (o)
Na het ontbijt gaan we verder met de trektocht langs Ngada dorpjes. In de ochtend lopen we ongeveer 1 uur bergafwaarts terug naar het zuiden, alwaar de auto/minibus klaarstaat. Vanuit Belaraghi rijden we naar Ruteng. Onderweg komen we langs het Ranamese meer en zullen we mensen op het platteland zien werken. We stoppen bij plaatsen waar de lokale drank Arak wordt gemaakt. Ranamese betekent ‘groot meer’ in de lokale taal. Het is niet ver gelegen van Ruteng. Het meer is ca. 11,5 hectare groot en was ooit een krater, welke uiteindelijk een diepe helling creëerde. Het meer is omgeven door regenwoud en is de thuisbasis van inheemse vogels. Overnachting in SMBC, Santa Maria Berduka Cita, een katholiek klooster waar de zusters een klein gastgezin beheren.

Dag 11 

Ruteng – Labuan Bajo (o)
Voordat we gaan ontbijten, krijgen we de kans om een dienst met de nonnen van het Santa Maria Berduka Cita klooster bij te wonen. Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming: Labuan Bajo. Maar eerst stoppen we in Manggarai. Ruteng is de hoofdstad van Manggarai en het gebied wordt omgeven door rijstvelden. Dit is, het meest vruchtbare deel van het eiland. In Manggarai zullen we de indrukwekkende Longko velden opmerken. Deze velden hebben een ronde ‘spinnenweb’ structuur. We maken een 1,5 uur durende wandeling rond de kleine dorpjes en rijstvelden. Uiteraard zal een lokale gids ons alles vertellen over dit gebied. Vervolgens rijden we verder naar Labuan Bajo. We rijden door één van de groenste delen van Flores. Overnachting in Luwansa Beach Resort.

Dag 12  

Labuan Bajo (o)
Vandaag een vrije dag in Labuan Bajo. We kunnen uitrusten en genieten van de omgeving. Overnachting in Luwansa Beach Resort.

Dag 13 - De Komodovaraan

Boottocht naar Rinca en Komodo (o,l,d)
Na het ontbijt worden we opgehaald bij ons hotel voor een transfer naar de haven. Hier begint onze 2 daagse boottocht. We verblijven 1 nacht op een privéboot.
We varen naar de eilandgroep Komodo. Onderweg zijn er meerdere snorkel-stops.
De schilderachtige onderwaterwereld rond de verschillende eilandjes is adembenemend.
We zien hier kleurrijk koraal, schildpadden, dolfijnen, roggen en heel veel vissen. In de middag bezoeken we het eiland Rinca, waar we de majestueuze en oude Komodovaraan zullen zien.

We overnachten aan boord in de omgeving van het eilandje Kalong. Bij warm weer is het heerlijk om buiten op het dek te slapen. Op het eiland Kalong brengen vliegende vossen de nacht door in de mangrovebomen. Terwijl wij genieten van de zonsondergang kunnen we de vliegende vossen aanschouwen. De vliegende vossen gaan altijd met honderden tegelijk opzoek naar voedsel. Een magisch gezicht! Onze kok zal een heerlijk diner bereiden, welke wordt geserveerd op het dek. Overnachting aan boord van een boot in een kajuit (geen airco).

Dag 14 - De Komodovaraan 

Boottocht Rinca en Komodo (o,l)
In de vroege ochtend varen we naar het eiland Komodo terwijl we genieten van een prachtige panoramische uitzicht. Op het eiland Komodo maken we een korte wandeling met rangers en zien we hopelijk weer de Komodovaraan. Indien de tijd het toelaat kunnen we snorkelen bij de eilanden voordat we terugkeren naar Labuan Bajo. Overnachting in Luwansa Beach Resort.

Dag 15 - Lombok 

Labuan Bajo – Senggigi (o)
Vandaag moeten we vroeg opstaan voor onze vlucht naar Lombok. Vanaf Labuan Bajo vliegen we naar Lombok. Na aankomst ontmoeten we onze gids en hebben we een transfer naar ons hotel in Senggigi. De badplaats is gelegen is West Lombok. Er zijn veel restaurants die traditionele gerechten uit de regio serveren. U kunt ontspannen op het strand en genieten van de mooie zonsondergang. Overnachting in Kila Senggigi Beach. Onze vlucht vanuit Labuan Bajo vertrekt om 07.20 en komt in Denpasar aan om 08.55 uur. Om 11.20 vliegen we met vlucht GA450 naar Lombok. Aankomst in Lombok om 12.20.

Dag 16 - Islamitisch centrum van Lombok

Senggigi (o,l)
Vandaag bezoeken we Kota Tua Ampenan, Rainbow Village, Madrasah “School of Life” en het Islamitisch Centrum. Na het ontbijt beginnen we met een wandeling door Kota Tua Ampenan. Hier zien we veel oude Nederlandse koloniale gebouwen en een mix van culturen. De wandeling eindigt met een bezoek aan de traditionele markt. Tevens bezoeken we een eco-project genaamd: Rainbow Village. Dit lokale initiatief is opgezet om het plastic afvalprobleem bekender te maken. Daarvoor hebben ze een oplossing bedacht: de Eco Brick. Tijdens de dorpswandeling leren we meer over dit mooie initiatief. Onze reis gaat verder naar Madrasah, een kostschool genaamd: “School of Life”. We lunchen samen met de studenten en krijgen een rondleiding door de school. We hebben hier de kans om met leraren en studenten te praten en onze kennis en ervaringen te delen. We leren hoe de lokale Sasak bewoners hoop hou den om hun dromen te verwezenlijken. Als laatste bezoeken we het Islamitisch Centrum, een enorm complex met de grootste moskee in Lombok. Het is een eerbetoon aan de toewijding voor de religie van de van de Lombok-bevolking. Overnachting in Kila Senggigi Beach.

Dag 17 - Fietstocht 

Senggigi (o,l)
Na het ontbijt maken we een fietstocht langs verschillende dorpjes en rijstvelden naar de Lingsar tempel. Onderweg genieten we van het gevarieerde en fascinerende landschap van Lombok. De landelijke wegen maken Lombok een ideaal fietseiland. Terwijl we fietsen en genieten van de prachtige natuur ontmoeten we de vriendelijke en nieuwsgierige lokale bevolking. We fietsen langs eindeloze rijstvelden, traditionele plattelandsdorpen en we zien een mix van de islamitische en Balinese cultuur. Lokale dorpelingen en kinderen zullen naar buiten komen om ons welkom te heten. De fietstocht zal ongeveer 4 uur duren en eindigt bij de Lingsar tempel. Deze tempel is in 1714 gebouwd door hindoes. De tempel is een gebedsplek voor mensen die hindoe zijn, maar ook voor mensen die geloven in Wetu Telu. Wetu Telu is een religie die werd aangehangen door de lokale bewoners van Lombok. De mensen die hindoe zijn en geloven in Wetu Telu noemen zichzelf moslims. Echter zijn zij niet gebonden aan de Koran, maar leven zij volgens overtuigingen uit het hindoeïsme en volgens de inheemse tradities. Doordat diverse religies hier samenkomen, is het complex bekend als symbool voor alle religies op het eiland. We lunchen in Suranadi in een lokaal restaurant (gazebo). Na de lunch bezoeken we de Suranadi waterval. Overnachting in Kila Senggigi Beach.

Dag 18 - De Wetu Telu-religie

Senggigi (o,l)
We rijden naar het dorp Senaru, gelegen op de helling van de Rinjani berg. Vanaf Senaru begint onze wandeling. Tijdens deze wandeling zien we de zeer traditionele noordkust van Lombok. Dit gebied staat bekend om de oude Wetu Telu-religie en rituelen. Bij helder weer kunnen we de imposante top van de berg Rinjani zien. De wandeling wordt door een vrouwelijk gids begeleidt. Zij maakt deel uit van de vereniging van vrouwelijke gidsen. Deze vereniging is begonnen als project van de regering van Nieuw-Zeeland om lokale vrouwen te trainen om onafhankelijk te zijn en gids te worden. Onderweg bezoeken we dorpen waar mensen leven volgens oude religies en tradities. We wandelen door bamboebos naar een open landschap met rijstvelden. We leren meer over het kleurrijke leven van de Sasak bevolking. De kans is groot dat ze ons uitnodiging binnen te komen in hun huizen. De wandeling gaat verder door de rijstvelden en eindigt bij de Sendang Gile waterval. De gids zal ons uitleg geven over de Wetu Telu-religie en hun fascinerende rituelen. Ook zal de gids uitleggen hoe de tradities nog steeds levend worden gehouden. Overnachting in Kila Senggigi Beach.

Dag 19 

Senggigi – Lombok - Jakarta – Amsterdam (o)
Na het ontbijt hebben we vrije tijd. Geniet en ontspan nog even aan het strand voordat we opgehaald worden. We vliegen vandaag in de avond terug naar huis. Rond 15.00 uur worden we opgehaald bij het hotel. We vliegen met Garuda Indonesia, vlucht GA441, om 19.45 uur naar Jakarta. Aankomst Jakarta om 20.45 uur. Vervolgens vliegen we met vlucht GA88 om 22.45 uur naar Amsterdam

Dag 20

Amsterdam
Aankomst in Amsterdam om 07:50 uur.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië
Deze reis wordt uitgevoerd met Garuda Indonesia in samenwerking met Wings Air.

Vluchtduur:
Amsterdam - Jakarta - Denpasar; ca. 18.35 uur
Lombok - Jakarta - Amsterdam; ca. 18.05 uur 

Vluchten:
9 september 2019    GA895  Vertrek uit Amsterdam om 11:55 uur – Aankomst in Jakarta om 06:50 uur *
10 september 2019  GA404  Vertrek uit Jakarta om 09:35 uur – Aankomst in Denpasar om 12:30 uur
27 september 2019  GA441  Vertrek uit Lombok om 19:45 uur – Aankomst in Jakarta om 20:45 uur
27 september 2019  GA88    Vertrek uit Jakarta om 22:45 uur – Aankomst in Amsterdam om 07:50 uur *
* Aankomst volgende dag

Binnenlandse vluchten: 
13 september 2019  IW1820 Vertrek uit Denpasar om 11:25 uur – Aankomst in Maumere om 13:25 uur
23 september 2019  GA481  Vertrek uit Komodo om 07:20 uur – Aankomst in Denpasar om 08:55 uur
23 september 2019  GA450  Vertrek uit Denpasar om 11:20 uur – Aankomst in Lombok om 12:20uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Jakarta – Denpasar (Bali) / Lombok - Jakarta - Amsterdam per Garuda Indonesia
· Binnenlandse vlucht: Denpasar – Maumere per Garuda Indonesia
· Binnenlandse vlucht: Komodo – Lombok per Garuda Indonesia
· Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 280,- per 17-09-2018 *
· 17 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
· Maaltijden: 17 x ontbijt, 6 x lunch en 3 x diner
· Vervoer per airconditioned (mini)bus met Engels sprekende chauffeur
· Boottochten
· Yoga en meditatie instructeur 2x
· Engels sprekende lokale gidsen gedurende de reis
· Nederlands sprekende reisbegeleiding
· Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
· Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden  
·  Fooiengeld ca. € 100,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels) excl. extra gidsen
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
· Visumkosten Indonesië ca. € 95,- p.p.
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Indonesië" - 20 dagen. 

Reisperiode: 09/09/2019 – 28/09/2019
Reisnummer: IND-0909

De reissom bedraagt bij 10–18 deelnemers                                                               € 2.895,- p.p.
De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt               € 610,- *

Minimum aantal deelnemers: 10     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "Indonesië" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.895,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 09-09-2019
Kaart Indonesië
 • Bali rijstvelden
  Komodo island
  Komodo island
  Bajawa Trekking
 • Belaragi
  Komodovaraan
  Lombok moskee
  Lombok rijstvelden

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram