Zuid-Afrika: De klassieke route

23 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Vakantiebeursactie: boek  deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hoogtepunten groepsreis Zuid-Afrika:

·  Een toer door de Township Soweto met een Afrikaanse kerkdienst, wandeling, lunch en fietstocht
·  Op safari in het Krugerpark in open voertuigen
·  Ontmoeting met de Swazi ambachtslieden
·  Bezoek aan een Zulu dorp
·  Ontdek het ware Afrikaanse leven in Cultural Village
·  Bezoek aan een traditioneel Xhosa hut
·  De indrukwekkende tuinroute
·  3 nachten in de moederstad Kaapstad


23-daagse groepsreis Zuid-Afrika o.l.v. Netty Ruijgh
De klassieke route

Zuid-Afrika staat bekend als één van de mooiste landen ter wereld. Zuid-Afrika beschikt namelijk over wildparken, stranden, bergen, wijngebieden, moderne steden, dorpjes met typische markten en stadjes met een oud Hollandse ambiance. Maar beschikt het ook over een rijk dierenleven. Daarnaast is Zuid-Afrika het enige land ter wereld waar u de ‘Grote Vijf’: leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn in hun eigen omgeving midden in de ongerepte natuur kunt observeren. Een reis door Zuid-Afrika staat garant voor onuitwisbare indrukken. ‘Afrika wag vir jou’.

Tijdens deze groepsreis, rijden we van Johannesburg langs de kust naar Kaapstad. We beginnen de reis in Pretoria. Hier bezoeken we de Uniegebouwen en het Kruger museum. De Township Soweto is het centrum van de antiapartheidsbeweging. Hier ontmoeten we de lokale bewoners, zullen we lunchen in een typisch township restaurantje en daarnaast krijgen we drinken uit gerecyclede melkpakken. We rijden de prachtige Panoramaroute. Hier maken stops bij de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en tot slot de God's Window. We overnachten in een tentenkamp, gelegen aan de Sabie Rivier. Uiteraard gaan we op safari in open jeeps in het Krugerpark, op zoek naar de “Big Five”. Daarnaast zullen we ook veel klein wild zien. We bezoeken het oudste park van Zuid-Afrika, namelijk het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Hier gaan we op zoek naar de witte neushoorn.

Bezoek aan een Zulu dorp
We bezoeken een Zulu dorp waar we meer leren over de riten en gebruiken van de traditionele Zulu’s. Optioneel kan men een fietstocht maken door het Zulu dorp onder begeleiding van een Zulu gids. Een bijzondere ervaring!

Bezoek aan een traditionele Xhosa hut
We brengen een bezoek aan een traditionele Xhosa hut. De Xhosa leven in een clan waar de oude tradities goed bewaard zijn gebleven. De Xhosa hut is dan ook één van die goed bewaarde tradities. Vervolgens rijden we via de prachtige Vallei van de 1000 heuvels rijden we naar Underberg. Daarnaast genieten we van een vrije dag rondom de Drakensbergen.

De tuinroute
De tuinroute slingert langs de kust van Zuid-Afrika. Terwijl we een stuk van de tuinroute rijden wisselen de verschillende landschappen zich in rap tempo af. Langs de tuinroute bevindt zich het Tsitsikamma National Park. Hier bezoeken we de indrukwekkende Stormsrivier, maken we een wandeling en bezoeken we tot slot de hangende brug. Halverwege de tuinroute ligt Knysna. Dit is een knus dorp met leuke boetiekjes, restaurants en kunstgalerijen. Daarnaast heeft het dorp een prachtig helderblauw lagune.

Vervolgens rijden we via de Outeniqua Pass door de Klein Karoo naar Oudtshoorn, bekend om de struisvogelteelt. De reis eindigt in het bruisende Kaapstad! Zo bezoeken we kasteel de Goede Hoop. Het Kasteel de Goede Hoop is een fort en is gebouwd in opdracht van de VOC. Daarnaast is het Kasteel de goede Hoop de eerste vestiging van de Hollanders. Een bezoek aan Robbeneiland, de Tafelberg, het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat, Simon’s Town en tot slot de pinguïnkolonie bij Boulders zullen niet ontbreken!
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika

Van dag-tot-dag programma

O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1

Amsterdam – Johannesburg
Vanaf Schiphol vliegen we naar Johannesburg. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden we opgewacht door onze gids en chauffeur en hebben we een transfer naar ons hotel. Bij aankomst krijgen we een lichte snack en een welkomstdrankje. Overnachting in Premier Hotel OR Tambo

Dag 2 - Voortrekkersmonument – symboliseert de vrijheidsstrijd van de boeren 

Johannesburg – Pretoria (o,d)
Vanmorgen rijden we naar Pretoria. We brengen een bezoek aan de Uniegebouwen, het regeringscentrum, waar o.a. de president zijn kantoor heeft. Prachtige tuinen en een schitterend uitzicht over de stad! Aansluitend bezoeken we het Krugermuseum en het Kerkplein met het standbeeld van Paul Kruger, de laatste president van de Republiek Transvaal. Op dit plein kwamen vroeger de boeren met hun ossenwagens bijeen om het avondmaal te vieren. Vervolgens bezoeken we het Voortrekkersmonument. Dit monument symboliseert de vrijheidsstrijd van de Boeren die in de Kaapprovincie niet onder Brits gezag wilden leven en daardoor de 'Grote Trek' naar het binnenland begonnen. In het bijbehorende museum zien we o.a. de beroemde wandkleden, die het leven en de ontberingen van deze pioniers uitbeelden. Diner en overnachting in het Premier Hotel Pretoria.

Dag 3 - Wandel- en fietstocht door de Township Soweto

Pretoria (o,l,d)
Na het ontbijt gaan we naar de Township Soweto, het culturele en artistieke centrum van Johannesburg. Daarnaast is Soweto de beroemdste sloppenwijk van Zuid-Afrika en is het de thuisbasis van ruim een miljoen zwarte Afrikanen. Het was het centrum van de anti-apartheidsbeweging en kende veel beroemde inwoners, zoals Nelson Mandela. Eén van de belangrijkste straten in Soweto is Vilakazi Street, hier woonden Nelson Mandela en Desmond Tutu. Zij woonden bij elkaar in de straat en vormden een belangrijke schakel in de strijd tegen de apartheid. We kunnen net zoals de locals, de dag beginnen met een Afrikaanse kerkdienst in Soweto.

Vervolgens maken we met gids een wandeltocht door Soweto waar we onder andere het huis van Nelson Mandela en Desmond Tutu zien. We ontmoeten de lokale bewoners van deze township. De bewoners zijn zeer gastvrij en het is een echte ‘eyeopener’ om met deze mensen te praten en hun verhaal te horen. Iedereen heeft er zijn eigen bijzondere verhaal.
We wandelen langs de provisorische hutjes met daken van golfplaten. We zien hoe de mensen hier wonen en leven.

We lunchen in een typisch Afrikaans restaurant in Soweto. Na de lunch gaan we per fiets naar het Hector Pieterson Memorial, oftewel het Apartheid Museum. (fietstocht duurt
ca. 1,5 uur). Wie niet wil fietsen kan met een tuk-tuk. Dit is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum in heel Zuid-Afrika. Dat begint al bij binnenkomst. Op het ticket staat ‘blankie’ of ‘nie blankie’ en iedere groep heeft zijn eigen ingang. Het museum is een expositie van historie, filmmakers, architecten en curators die geen blad voor de mond namen. Zo hangen er in het museum 121 stroppen aan het plafond die geëxecuteerde politieke gevangenen representeren. Het museum heeft de tentoonstelling op chronologische volgorde opgesteld en eindigt, logischerwijs, in 1994. Het jaar van de eerste algemene democratische verkiezingen waaraan alle bevolkingsgroepen mochten deelnemen. Na dit indrukwekkende en misschien wel emotionele bezoek keren we per fiets terug naar het beginpunt, vanwaar we met de bus terug rijden naar het hotel. Diner en overnachting in het Premier Hotel Pretoria.

Dag 4 - Panoramaroute met de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window

Pretoria - Panoramaroute - Hazyview (o,d)
De bekende Panoramaroute staat vandaag op het programma. Een prachtige route boordevol onvergetelijke vergezichten. We bezoeken de Drie Rondavels. Deze drie rotsen zijn één van de bekendste uitzichtzichtpunten van de Blyde River Canyon. Het is een gigantische kloof met een schitterend vergezicht over het 700 meter diepe ravijn. Hierna rijden we door naar Bourke’s Luck Potholes, een reeks cilindervormige uithollingen die door het snelstromende water uit de rotsen zijn gesleten. Om hier te komen wandelen we via een pad een paar honderd meter naar beneden. Waar de Blyde rivier en de Treur rivier elkaar kruisen zie we hoe de kolkende waterstromen vreemde gaten in de grond hebben uitgesleten. We steken de rivier over om bij een aantal watervalletjes en stroomversnellingen te komen. Bij God’s Window hebben we bij helder weer een eindeloos uitzicht over het laagveld met het Krugerpark. Vlak voordat we de R532 weer oprijden stoppen we bij The Pinacle, een lange dunne rots in het midden van een kloof. We genieten van een prachtig uitzicht. Onze laatste stop is bij Graskop, een toeristendorpje met leuke winkeltjes en restaurantjes, gelegen in het hart van de Panoramaroute. Diner in een Afrikaanse Boma van het hotel. (afhankelijk van het weer). Overnachting in Explorers Lions Rock Rapids Tented Camp.

Dag 5 - Op safari in het Krugerpark in open voertuigen

Hazyview – Krugerpark - Hazyview (o,l,d)
We staan vroeg op en rijden naar de Phabeni Gate, voor een bezoek aan het beroemde Krugerpark, een omvangrijk wildpark dat bijna 19.000 km groot is. Geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. We nemen ontbijtpakketjes vanuit onze accommodatie mee. Onder begeleiding van een ervaren ranger gaan we in een open 4x4-voertuig op safari. Er leven meer dan 147 soorten zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten in dit park en ook komen er 450 soorten bomen voor. We nemen een kijkje bij de vele drinkplaatsen waar vaak concentraties van wild te zien zijn. Diner en overnachting in Explorers Lions Rock Rapids Tented Camp.

Dag 6 - Ontmoeting met Swazi ambachtslieden

Hazyview – Swaziland (o,d)
Vanuit Hazyview rijden we via Jeppe’s Reef naar de grenspost met Swaziland. Na enige grensformaliteiten zijn we in het kleine Koninkrijk Swaziland. We maken een stop bij de Maguga dam voor een adembenemend uitzicht. In de middag vertrekken we naar Swaziland. In Swaziland bezoeken we de Ngwenya glasfabriek. Het complex bevindt zich in grote inheemse tuinen. Swazi-ambachtslieden en -vrouwen maken hier betoverende interpretaties van de dieren en vogels van Afrika. We zien de magische kunst van glasblazen vanaf een verhoogd balkon. Alles wat hier van glas gemaakt wordt is handgemaakt en wordt 100% gerecycled. Op het complex bevinden zich een chocolade shop, een restaurant en souvenirwinkels waar we een mooi aandenken kunnen kopen. We rijden door naar onze logde waar we na het inchecken enige vrije tijd hebben. Diner en overnachting in het Happy Valley Hotel.

Dag 7 - Op zoek naar de witte neushoorns 

Swaziland – Hluhluwe-Umfolozi wildpark – St. Lucia (o,d)
Op de grote markt van Manzini treffen we het ware Afrikaanse leven. Langs dorpjes en akkertjes van de Swazi’s rijden we naar de grenspost, waar we weer in Zuid-Afrika komen. Vervolgens gaan we in open voertuigen op safari in het Hluhluwe-Umfolozi wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zoeloe, de grondlegger van de Zoeloe natie. Het park is bekend om de grote populatie van witte neushoorns en de zeldzame Nyala antilopen. Er leven ook leeuwen, buffels, olifanten en giraffen. Bovendien komen er meer dan 300 soorten vogels voor. Diner en overnachting in de Forest Villas.

Dag 8 -  Het ware Afrikaanse leven

St. Lucia (o,d)
Vanochtend maken we een boottocht over het meer van het natuurreservaat St. Lucia, een cultureel werelderfgoed waar krokodillen, haaien en honderden nijlpaarden leven. Met wat geluk zien we de bijzondere vogels als visarend en goliathreiger aan de oevers. Vervolgens bezoeken we een 'Cultural Village' waar we kennis maken met de traditionele Afrikaanse cultuur. Hier komen we in de sfeer van spanning en romantiek uit de tijd van de Zoeloekoning Shaka. De traditionele dansen, kostuums etc. zullen een grote indruk op ons maken. Hierna gaan we terug naar ons hotel. Wie wil kan optioneel deelnemen aan een 2,5 uur durende fietstocht in de omgeving van St. Lucia. De fietstocht zal begeleid worden door een echte Zulu gids. (er kunnen maximaal 10 personen per fietstocht en gids mee). Diner in een restaurant in de stad. Overnachting in de Forest Villas.

Dag 9 - De Vallei van 1000 heuvels  

St. Lucia – Himeville (o,d)
Na het ontbijt rijden we naar onze volgende bestemming: Underberg. We rijden door de schitterende vallei van 1000 heuvels. Dit prachtige gebied van heuvels, bossen en valleien ligt ten oosten van Durban. Aan het begin van de 19e eeuw was deze streek een toevluchtsoord voor Zulu’s die in de strijd rond de apartheid hun land verloren. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten met een mooi uitzicht over de vallei, de boerderijen en de Townships rond Durban. We maken een stop in Howick waar we het Nelson Mandela Capture bezoeken. Op 5 augustus 1962 was dit de plek waar Nelson Mandela werd aangehouden en gevangen werd genomen door het apartheidsregime. Hij moest vervolgens 27 jaar in gevangenschap leven. Op deze plek staat sinds 2012 een monument. Het monument bestaat uit een vijftigtal stalen pilaren die het portret van Nelson Mandela vormen. Na het bezoek aan het Nelson Mandela Capture rijden we naar onze accommodatie. Diner en overnachting in Premier Resort Sani Pass in Underberg.

Dag 10 - Rustdag met uitzicht op de Drakensbergen 

Himeville (o,d)
Vandaag een vrije dag. Onze accommodatie is gelegen in de vallei van Mkhomazana. We hebben uitzicht op de zuidelijke Drakensbergen. Maak een wandeling in de omgeving of kom tot rust bij het zwembad. Het is mogelijk om optioneel een excursie te maken naar de Sani Pass. (niet inbegrepen in de reissom). Diner en overnachting in Premier Resort Sani Pass in Underberg.

Dag 11 - Tocht door het onbekende en ‘kleurrijke’ Afrika  

Himeville - Qoloha (o,d)
Door het meer onbekende en 'kleurrijke' Afrika rijden we vandaag via Kokstad en Mthata naar Qoloha.
In deze uitlopers van de Drakensbergen zien we kleine dorpjes ’kralen'. In dit prachtige vrijwel altijd zonovergoten landschap ziet u veel koeien, geiten, grasland en akkers. Dit is Afrika. In deze omgeving (UMTATA) groeide Nelson Mandela op. Onderweg maken we een stop bij een uitzichtpunt vanwaar we het voormalige huis van Nelson Mandela zullen zien. Door de Barkly Pass met zijn prachtige rotsmassieven bereiken we aan het eind van de dag Qoloha. Diner en overnachting in het Trennerys Hotel in Qoloha.

Dag 12 -  Bezoek een traditioneel Xhosa huis

Qoloha (o,d)
Na het ontbijt bezoeken we een traditioneel Xhosa huis. De Xhosa leven in een clan, waar de oude tradities goed bewaard zijn gebleven. We leren meer over de tradities, riten en gebruiken van de Xhosa. De rest van de dag is ter vrije besteding. Rust uit aan het strand of maak optioneel een begeleide wandeltocht in de omgeving. (niet inbegrepen in de reissom). Diner en overnachting in het Trennerys Hotel in Qoloha.

Dag 13 - Een overnachting in de Addo Bush Lodge  

Qoloha – Grahamstown – Addo omgeving (o,d)
Vanuit Qoloha rijden we naar het kunstzinnige stadje Grahamstad. In deze plaats zien we vele forten, is de strijdbijl begraven en zijn de grenzen van conflicten vervaagd. Grahamstad is nu een smeltkroes van culturen. De route voert ons naar het Addo-Olifantpark (14.550 ha). We checken in bij de accommodatie. Onze accommodatie is gelegen in de Bush, in een schitterende ambiance. We genieten van de rustige omgeving. Maak wandelingen in de omgeving van de lodge. Diner en overnachting in Addo Bush Palace.

Dag 14 - Op safari in het Addo National Park  

Addo National Park (o,d)
Vandaag hebben we een volle dag in het Addo National Park! We maken een game-drive in een open voertuig. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden. Sinds 1930 zijn de laatste elf overgebleven olifanten uitgegroeid tot een kudde van ongeveer 300 dieren. Naast de Addo olifanten, die iets verschillen van de overige Afrikaanse olifanten, zien we met wat geluk ook zwarte neushoorns, buffels, elanden of koedoes. Ook komen er meer dan 170 soorten vogels voor.
Diner en overnachting in Addo Bush Palace.

Dag 15 - De indrukwekkende Stormsrivier  

Addo omgeving – Knysna (o,d)
Vanuit de omgeving van Addo rijden we naar Knysna. Bij de indrukwekkende Stormsrivier, waar de beroemde Tuinroute begint, hebben we al rijdend over de 139 m hoge Paul Sauerbrug een mooi uitzicht op het diepe ravijn. Onderweg brengen we een bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park. We maken een wandeling naar de hangburg over de monding van de Stormsrivier. Daarna maken we een rit door Plettenbergbaai, volgens velen de mooiste badplaats van Zuid-Afrika. De tocht gaat verder door Knysna, in het hart van de Tuinroute. Het dorp ligt aan een lagune, geflankeerd door de Knysna Heads; twee hoge rotsen die als twee torens de wacht houden over de toegang tot de lagune.

Dag 16 - Featherbed natuurreservaat  

Knysna (o,l,d)
Vanmorgen maken we een boottocht over de lagune naar het Featherbed Natuurreservaat. Daarna rijden we per trekker met wagen naar de top van de westelijke ‘Head’ vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de woeste golven. De wandeling terug gaat bergafwaarts en wordt beloond met prachtige panorama’s. Wie wil kan ook met de wagen terug. Na de lunch hebben we gelegenheid om te winkelen in Knysna. Diner en overnachting in Surval Boutique Olive Estate.

Dag 17 - De struisvogelteelt in Oudtshoorn

Knysna – Oudtshoorn (o,d)
Vandaag gaat de reis langs de schilderachtige kust naar George. Het uitzicht bij de brug over de Kaaimansrivier is adembenemend. We verlaten de Tuinroute en rijden verder over de steile Outeniquapas dwars door de Klein Karoo naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelteelt. Nadat we ons opgefrist hebben bij ons overnachtingsadres bezoeken we de nabijgelegen imposante Cango Grotten, een enorm complex van grotten en mooie druipsteenformaties. Aansluitend krijgen we een rondleiding op een struisvogelboerderij en worden we uitgebreid geïnformeerd over de struisvogelteelt. U wordt uitgenodigd om op één van die merkwaardige vogels te rijden en om op een ei te staan. Diner en overnachting in Surval Boutique Olive Estate.

Dag 18 - Vrije dag in Oudtshoorn  

Oudtshoorn (o,d)
U kunt vandaag eens lekker bijkomen van de indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Degenen die dat willen kunnen een uitstapje maken naar Meiringspoort, een steile canyon met aan weerszijden rijk gekleurde rotswanden. In dit prachtige berggebied kunt u een korte wandeling naar de 60m. hoge waterval maken. Diner en overnachting in Surval Boutique Olive Estate.

Dag 19 - Route 62 – Tradouwpas – Hugenoten Tunnel  

Oudtshoorn – Kaapstad (o,d)
We rijden de Route 62, één van de meest schilderachtige routes van de Klein Karoo. Na Barrydale volgen we de route over de imponerende Tradouwspas en via het op twee na oudste stadje van Zuid-Afrika, Swellendam rijden we naar ons lunchadres. Na de lunch op een boerderij, voert de tocht ons via Worcester door de prachtige Breede Riviervallei; geweldige bergmassieven met daartussen vruchtbare valleien met wijn- en boomgaarden. Vervolgens rijden we langs de met protea’s begroeide Du Toitsbergen (2000 m) en via de Hugenotentunnel naar de oudste stad van Zuid-Afrika. Onderweg bezoeken we het Taalmonument in Paarl, opgericht ter ere van de Afrikaanse taal. Kaapstad is prachtig gelegen aan de voet van de Tafelberg. Vanaf 1652 is de ‘Moederstad’ uitgegroeid tot één van de mooiste steden ter wereld. Drie nachten verblijven we in de omgeving van Kaapstad. Als het weer het toelaat gaan we per ‘sweefspoor’ naar de top van de 1086 m hoge Tafelberg voor een prachtig uitzicht over de Tafelbaai, het Schiereiland en Robbeneiland. Diner in een restaurant in de stad. Overnachting in het Hyde Hotel.

Dag 20 - Kaaphollandse gevelhuizen in Stellenbosch  

Kaapstad – Stellenbosch – Kaapstad (o,d)
Vanmorgen varen we vanuit de haven bij Victoria en Alfred Waterfront naar het beroemde Robbeneiland, waar Nelson Mandela met vele anderen gevangen werd gehouden vanwege zijn strijd tegen het apartheidsregime. Er is een rondleiding per bus over het eiland. Na de lunch op Victoria en Alfred Waterfront rijden we via de N2 naar de op één na oudste stad van het land; Stellenbosch, een gezellig stadje dat zelfs wat Nederlands aandoet met de Kaapshollandse gevelhuizen en een prachtig bewaard gebleven binnenstad. We maken er een rondrit en een wandeling over het historische dorpsplein ‘De Braak’. We zien hier o.a. de Rijnse kerk en het V.O.C. Kruithuis, het oudste kruitmagazijn in zuidelijk Afrika. Midden tussen de akkers liggen witgeverfde wijnboerderijen, waar we zelf gaan proeven waarom de Zuid-Afrikaanse wijnen steeds populairder worden. Diner in een restaurant in de stad. Overnachting in het Hyde Hotel.

Dag 21 - Kaapse Schiereiland, Kaap Peninsula National Park en Kaap de Goede Hoop  

Kaapstad (o,d)
Vandaag bezoeken wij het Kaapse Schiereiland. Bij goed weer maken we een boottocht naar het Duikereiland. Via de indrukwekkende Chapmans Peak Rylaan gaan wij naar Kommetjie. Via Scarborough aan de ruige kust bereiken we het Kaap Peninsula Nationale Park. U kunt bij Kaappunt lopend of (optioneel) per kabeltreintje omhoog naar de oude vuurtoren op de rots, waar men een schitterend uitzicht heeft over de Atlantische Oceaan, Valsbaai en de Hottentot Hollandbergen. Hierna brengt de bus ons naar Kaap De Goede Hoop, een mooie plaats voor een groepsfoto! Daarna verlaten we het natuurreservaat en rijden we over de mooie kustweg in de richting van Simonsstad. Voor we hier aankomen bezoeken wij bij Boulders de pinguïnkolonie. Het is amusant de dieren uit zee te zien komen en ze het strand op te zien waggelen.

Dag 22 - De Moederstad 

Kaapstad – Amsterdam (o)
Na een stadstoer langs de bezienswaardigheden van Kaapstad bezoeken we het Zuid-Afrika museum en wandelen we door de Compagniestuin, vroeger gebruikt om de V.O.C. schepen van verse groenten te voorzien. We zien de 'Houses of Parliament' en Tuynhuis, het kantoor van de president. We bezoeken ook het Kasteel de Goede Hoop, de eerste vesting van de Hollanders. We vervolgen de toer naar het Victoria & Alfred Waterfront waar u enige vrije tijd heeft. Aan het einde van de middag gaan we terug naar ons hotel om on op te frissen. We hebben een late check out. Aan het begin van de avond hebben we een transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 23 

Amsterdam 
Aankomst in Amsterdam.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties en vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Deze reis wordt uitgevoerd met KLM of Turkish Airlines.

Vluchtduur:
Amsterdam - Johannesburg; ca. 15.10 uur
Kaapstad - Amsterdam; ca. 17.40 uur 

Vluchten die door de KLM worden uitgevoerd:
15.11.2019   KL591   Vertrek uit Amsterdam om 10:35 uur – Aankomst in Johannesburg om 21:20 uur
07.12.2019   KL598   Vertrek uit Kaapstad om 00:30 uur – Aankomst in Amsterdam om 11:15 uur

Vluchten die door Turkish Airlines worden uitgevoerd:
15.11.2019   TK1954  Vertrek uit Amsterdam om 19:15 – Aankomst in Istanbul om 23:45 uur
16.11.2019   TK38      Vertrek uit Istanbul om 01:35 – Aankomst in Johannesburg om 10:25 uur
06.12.2019   TK45      Vertrek uit Kaapstad om 18:00 – Aankomst in Istanbul om 06:00 uur (07-12)
07.12.2019   TK1951  Vertrek uit Istanbul om 08:50 – Aankomst in Amsterdam om 10:40 uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Johannesburg / Kaapstad – Amsterdam
·  Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag € 256,- per 04-12-2018 *
·  21 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 21 x ontbijt, 3 x lunch en 20 x diner
·  Vervoer per airconditioned touringcar met Engels sprekende chauffeur
·  Kofferservice in de hotels en op de luchthaven
·  Nederlands/ Afrikaans sprekende gids gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleiding
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.

Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Fooiengeld ca. € 120,- p.p. (Fooi aan gids, chauffeur, hotels) excl. extra gidsen
·  Persoonlijke uitgaven
·  Optionele excursie: Sani Pass tour en fietstocht met Zulu gids
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Zuid-Afrika: De klassieke route" o.l.v. Netty Ruijgh - 23 dagen. 

Reisperiode: 15/11/2019 – 07/12/2019
Reisnummer: ZAF-1511

De richtprijs reissom bij vluchten met de KLM:
De richtprijs reissom bedraagt bij 15-19 deelnemers          € 5.695,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 20-24 deelnemers          € 5.350,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 25-30 deelnemers          € 5.095,- per persoon


De richtprijs reissom bij vluchten met Turkish Airlines:
De richtprijs reissom bedraagt bij 15-19 deelnemers          € 5.595,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 20-24 deelnemers          € 5.250,- per persoon
De richtprijs reissom bedraagt bij 25-30 deelnemers          € 4.995,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt          € 925,- *

Minimum aantal deelnemers: 15     Maximum aantal deelnemers: 30

De genoemde prijzen zijn richtprijzen. Wij kunnen de vluchten pas vanaf 07 januari 2019 aanvragen.
Zolang de vluchten nog niet zijn gereserveerd blijft de reissom een richtprijs.

* Er zijn maximaal 5 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis "Zuid-Afrika: De klassieke route" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 4.995,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 15-11-2019
Kaart Zuid-Afrika
 • Addo OlifantenPark
  Panoramaroute Drie Rondavels
  Stellenbosch Kaap Hollande huizen
  Swaziland
 • Leeuw in Krugerpark
  Zebra in Krugerpark
  Tsitsikamma N.P. Stormsrivier
  Struisvogelboerderij in Oudtshoorn

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram