Onze garantie

Makor Reizen is aangesloten bij meerdere organisatie uit de reisbranche (KvK 70527849). Op deze pagina leest u alle informatie over de betreffende garanties en regelingen.

VvKR

Makor Reizen is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) (lidnummer: 18014). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.
Lees meer over de VvKR op de website

GGTO

Makor Reizen is aangesloten bij de Stichting GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (lidnummer: 1498). De Stichting GGTO is vergelijkbaar met de SGR en biedt dezelfde garanties aan, alleen is de Stichting GGTO speciaal voor kleine reisorganisaties. De Stichting GGTO staat ervoor garant dat reizigers hun reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dit kan vóór vertrek zijn maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen. Makor Reizen betaalt een vast bedrag van €15,- p.p. aan de Stichting GGTO. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

De garanties die geboden wordt is alleen op pakketreizen, dit zijn samengestelde reizen. De garantie wordt dus niet geboden op losse boekingen van accommodaties en/of vliegtickets.
Lees meer over de Stichting GGTO op de website

Calamiteitenfonds

Makor Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle in dit programma onder de reisvoorwaarden gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garanties van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
– (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren

Een calamiteit is een bijzondere situatie die veroorzaakt is door molest of een natuurramp en die zeer ongewoon is in het bezochte land in een bepaalde periode. Voorbeeld: in de Alpenlanden is sneeuw in de winter gewoon, maar het ontbrekend van sneeuw is geen natuurramp en is dus geen calamiteit. Wat is dan wel een calamiteit? Bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting en een tsunami/orkaan.
Lees meer over het Calamiteitenfonds op de website

Heeft u vragen? Neem dan even contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.