Aantal kilo bagage:
Over het algemeen mag u 20 kilo bagage meenemen en 1 stuk handbagage van normale afmeting, dit kan per vliegtuigmaatschappij verschillen. Extra kilo's zijn kostbaar. Dit kunt u checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in uw handbagage:
U kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 ml, deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen, de doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter en moet hersluitbaar zijn. De doorzichtige plastic zak kunt u van huis meenemen maar ze zijn ook verkrijgbaar op de luchthaven.

Er zijn drie uitzonderingen:
* Babyvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis;
* Medicijnen voor gebruik gedurende de gehele reis;
* Speciale dieetvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis.

Na de ticket- en paspoortcontrole kunt u op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese vliegtuigmaatschappij nog steeds uw (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die u ná de ticket- en paspoortcontrole of in het vliegtuig heeft gekocht, worden door de winkel of aan boord – wanneer nodig – voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgende luchthaven moet overstappen mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van uw handbagage:
Bij de ticket- en handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. De doorzichtige plastic zak moet gemakkelijk dicht kunnen en gesloten zijn. Ook jassen, colbertjasjes en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet u apart aanbieden bij de handbagagecontrole. Voor landen buiten de EU kunnen andere regels gelden. Houd er rekening mee dat voor landen buiten de Europese Unie (EU) zoals de VS en Canada andere regels kunnen gelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram