z project

De beloftes van Makor Reizen

De beloftes van Makor Reizen

Waarom zou u voor ons kiezen?

Al meer dan 25 jaar verzorgen wij voor onze klanten (verre) groepsreizen met verdieping, waarbij “beleving” altijd centraal staat. Tijdens al onze groepsreizen beleeft u het echte lokale leven en leert u meer over de lokale religies, riten of gebruiken. Wij geloven dat het contact maken met de lokale bevolking, het meemaken van ceremonies, bepaalde feestdagen of rituelen een extra dimensie aan uw reis geven.

Wanneer u uw reis boekt bij Makor Reizen, beloven wij u:

  1. Een bijzondere verdiepingsreis waarin u het land en zijn inwoners écht leert kennen
  2. Een reis waarin beleving een belangrijk aspect vormt
  3. Een zo compleet mogelijke reis (veel inbegrepen)
  4. Nederlands sprekende gidsen
  5. Een klein reisgezelschap
  6. Goede middenklasse accommodaties
  7. Speciale Nederlandse reisbegeleiders tijdens uw reis
  8. Betrouwbaarheid en financiële garanties

 1. Een bijzondere Verdiepingsreis waarin u het land en zijn inwoners écht leert kennen 

Wij geloven dat u tijdens een verdiepingsreis de cultuur beter zult ‘proeven’ en het echte lokale leven nog beter leert kennen. Wij vinden het belangrijk om naast het bezoeken van de hoogtepunten van een land, ook meer te leren over de lokale riten en gebruiken. Het is juist zo bijzonder om de gewoonten van de lokale bewoners te leren begrijpen. Tijdens onze groepsreizen zult u dan ook meer leren over de lokale religies en uw eigen kennis vergroten.

 2. Een reis waarin beleving een belangrijk aspect vormt 

Speciale bezoeken of speciale ontmoetingen geven een extra beleving aan de reis. Het is dan ook een belangrijk element bij al onze groepsreizen. Eigenlijk leert u het land kennen zoals een ‘local’ dat zou doen. Zo voegen wij bijvoorbeeld belevingen toe als: het meemaken van een Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur in Jeruzalem (Israël), brengt u een offer in de huistempel bij locals thuis in Indonesië en maakt u mee hoe de Grieken Pasen vieren; het vieren van de Anastasi en het verdelen van Het Licht.

 3. Een zo compleet mogelijke reis (veel inbegrepen) 

Wij vinden het vervelend wanneer een klant tijdens de reis voor onverwachte kosten komt te staan. Daarom bieden wij onze groepsreizen zo compleet mogelijk aan. Alle excursies zijn bij ons inbegrepen. U hoeft niet telkens bij aankomst in een nieuwe plaats uw portemonnee te openen of een keuze te maken om een excursie wel of niet te doen. Wanneer u op reis bent wilt u immers toch alles meemaken. Het is dan fijn wanneer alle excursies zijn inbegrepen. Uiteraard kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld een extra avondexcursie optioneel is. Dit doen we alleen omdat we weten dat sommige deelnemers na een volle excursie dag niet ook nog ’s avonds op stap willen.

 4. Nederlands sprekende gidsen 

Wanneer u informatie krijgt over bijvoorbeeld de cultuur, geschiedenis of politiek van een land, dan is het fijn om dit in het Nederlands te krijgen. Zo mist u niets van het verhaal van de gids en kunt u veel vragen stellen in uw eigen taal. Het vergroot dan ook de interactie tussen de groep en de gids, waardoor de beleving leuker word.De meeste gidsen van Makor Reizen zijn van Nederlandse afkomst en zijn geëmigreerd naar het buitenland. Hierdoor weten ze vaak als de beste wat de Nederlandse toerist wenst. Zo kunnen ze goed inspringen op de verschillen in cultuur. Al is het alleen maar om dat lekkere kopje koffie halverwege de ochtend.Uiteraard delen ze ook vooral de handige tips om de reis net even iets origineler te maken:

 5. Een klein reisgezelschap 

Bij de groepsreizen van Makor Reizen zult u in een klein gezelschap op reis gaan. Bij de meeste groepsreizen is het minimaal aantal deelnemers 10 of 12 en het maximum aantal deelnemers 18 of 20. Het reizen in een klein gezelschap heeft een aantal grote voordelen:

 6. Goede middenklasse accommodaties 

Wij maken gebruik van goede middenklasse accommodaties. De accommodaties zijn van te voren door onze reisexperts bezocht, zo bent u altijd verzekerd van een kwalitatief goed verblijf. Na de reis vragen wij onze klanten altijd om feedback. Hierdoor kunnen wij de accommodaties waar nodig optimaliseren. In sommige landen steunen wij speciale projecten. Zo verblijven wij bijvoorbeeld in Jeruzalem vaak in Palestijnse hotels om ook de Palestijnen te steunen tijdens een bezoek aan Israël. Het leuke is vaak dat je bij een overnachting in contact komt met Palestijnen en ook hun kant van het verhaal zult horen. Een win-win situatie! Bij elke groepsreis overnachten we minimaal één keer in een unieke accommodatie of een unieke locatie. Zo overnachten we bijvoorbeeld in een klooster of bij lokale mensen thuis.

 7. Speciale Nederlandse reisbegeleiders tijdens uw reis 

Tijdens uw groepsreis zal er een speciale Nederlandse reisbegeleider mee gaan op reis. Degene heeft specifieke kennis over de religie van het land, over het thema van de reis of heeft zelf in het betreffende land gewoond, waardoor ze alles weten over de lokale gebruiken. Zo is onze reisbegeleidster Thea Bouwman bijvoorbeeld ook iconenschrijfster. Ze begeleidt de reis Grieks Orthodox Pasen. Tijdens deze reis bezoeken we ook een iconenwerkplaats. Het is juist dan leuk om te horen hoe iconen worden gemaakt. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Thea vertelt dan over haar eigen iconen. Dit geeft uiteraard een extra dimensie aan de reis.

 8. Betrouwbaarheid en financiële garanties 

Een reis boeken bij een reisorganisatie die betrouwbaar is, dat is fijn! Op deze manier weet u dat uw reis goed uitgevoerd wordt en dat uw geld veilig is. Zo zult u met een vertrouwd gevoel op reis gaan. Uiteraard zijn wij aangesloten bij de VVKR, de GGTO en het Calamiteitenfonds. Meer informatie over deze brancheverenigingen vindt u op: Betrouwbaar op reis!