Het Corona virus - Hoe gaat Makor Reizen hier mee om?

Beste reiziger,
Het zal u niet ontgaan zijn dat de reisbranche nagenoeg tot stilstand is gekomen als gevolg van de verstekkende maatregelen die genomen zijn door de overheden in ons eigen land en de meeste van onze bestemmingenlanden. De laatste weken waren zeer hectisch en intensief. Er kwam heel veel op ons af zowel in praktische als emotionele sfeer. Gelukkig was niet alles negatief, we kregen ook hartverwarmende mailtjes en telefoontjes van klanten die met ons meeleven. Ook uw begrip en loyaliteit was voor ons een zeer bemoedigende ervaring. Onze dank hiervoor. 

Wat is er allemaal gebeurd?

We hebben reizigers terug moeten halen van hun vakantiebestemming en heel veel groepen en individuele reizigers met vertrek in maart en april moeten annuleren. Dit is niet eenvoudig en geeft heel veel extra administratief werk. Vliegtuigstoelen, hotel accommodaties, lokale vervoerders, gidsen en ander dienstverleners moesten geannuleerd worden terwijl in veel gevallen de rekeningen volledig of al voor een groot deel door ons waren voldaan. Het is dus constant met elkaar in contact blijven en zoeken naar passende oplossingen. Samen met brancheorganisaties, collega touroperators, het Ministerie van Economische zaken en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er heel hard gewerkt om goede afspraken te maken, ondersteunende maatregelen te nemen met als doel onze zwaar getroffen branche overeind te houden en de vele duizenden medewerkers zekerheid van baanbehoud te kunnen geven. 
Welke afspraken zijn er gemaakt?

Er zijn afspraken gemaakt dat reeds door ons gedane betalingen aan onze leveranciers door hen worden bevroren en dat tegoeden als een schuldverplichting aan ons worden geboekt. Bij nieuwe betalingsverplichtingen van onze kant zullen de bedragen als eerste verrekend worden met deze schuldverplichtingen.
Wat merkt u hier van?

Ook voor u, heeft dit gevolgen, hoe vervelend wij dit ook vinden. Betalingen door u gedaan zullen voorlopig door ons bevroren worden. Dit wil zeggen dat wij alle klanten die bij ons een reis hebben geboekt die nu geen doorgang kan vinden, een passende oplossing aanbieden. U kunt uw reis bij ons omboeken naar een later moment of u ontvangt een Corona voucher waarmee u op een later moment alsnog een reis naar keuze bij ons kunt boeken. Heeft u een ‘maatwerk groepsreis’ geboekt dan gaat de communicatie via uw contactpersoon. Inmiddels zijn alle reizen met vertrek t/m 6 mei 2020 opgeschort. Voor reizen met vertrek na 6 mei 2020 t/m 31 mei 2020 bepalen wij z.s.m. of deze reizen kunnen worden uitgevoerd of niet. Hiervoor zijn wij afhankelijk van beslissingen van onze overheid en overheden in onze bestemmingslanden alsmede van de luchtvaartmaatschappijen waarmee wij samenwerken. Uw gezondheid en welzijn staat hierbij te allen tijde voorop.
Wat gaan we doen?
Vliegtuigmaatschappijen zijn praktisch geheel tot stilstand gekomen, hun systemen laten het in veel gevallen nog niet toe om nieuwe groepsboekingen te accepteren en te offreren. Zij en wij hopen dat dit in de 2e helft april weer mogelijk wordt. Vanaf dat moment gaan wij met u of diegene die uw groepsreis samen met ons georganiseerd heeft in gesprek om te onderzoeken wanneer wij de reis alsnog kunnen uitvoeren. Dat zou in het najaar van 2020 kunnen zijn maar misschien ook wel het voorjaar van 2021.
Moet u zich zorgen maken over uw geld?

Nee beslist niet, uw reis wordt in overleg met u uitgevoerd op een ander moment. Maar wat als Makor Reizen onverhoopt niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen? Ook dan is uw geld veiliggesteld. Zoals u weet zijn wij aangesloten bij de GGTO het garantiefonds voor de reisbranche, hierdoor heeft u de zekerheid dat als u uw reissom volledig aan ons heeft voldaan uw reis wordt uitgevoerd of dat u uw geld volledig terugontvangt.

Het Makor Team dankt u voor uw begrip, uw loyaliteit en uw vele hartverwarmende telefoontjes. Wij spreken de wens uit om samen met u een nieuw begin te maken als we de corona crisis achter ons gelaten hebben.
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram