Begeleide autoreis in Zuid-Afrika

Door Makor Reizen l 11-06-2018

Een zelfstandige avontuurlijke autoreis in Zuid-Afrika? Of toch met een beetje extra zekerheid? Dat is geen probleem…. Met Eric en Monique als uw reisbegeleiders bent u in goede handen!

Onze globetrotters hebben Zuid-Afrika al heel vaak bezocht en kennen het land als geen ander.
Wanneer u liever geen groepsreis wilt maken, maar ook niet alleen wenst te reizen, kunt u kiezen voor de begeleide autoreis van Makor Reizen! Een leuke manier om zelfstandig, maar toch niet alleen, Zuid-Afrika te ontdekken. Overdag reist u zelfstandig in uw eigen auto en iedere avond ontmoet u de groep op het overnachtingsadres. Het is erg leuk om onder het genot van een drankje en een Afrikaanse braai elkaars verhalen te horen en tips uit te wisselen. We delen graag een aantal reiservaringen met u:

‘Mac Donalds for Lions’ in het Krugerpark

Zo is het op jacht gaan in het Krugerpark altijd een ware belevenis! We kunnen hier met eigen auto door het Krugerpark rijden, helaas mogen we de geasfalteerde wegen dan niet af. We raden daarom aan om een safari in open trucks bij te boeken. Dit kan bijvoorbeeld bij de Sefapane Lodge. Met ranger en gids horen we alles over ‘the circle of life’. De gids laat ons zien hoe we dieren kunnen opsporen en ze vertellen ons leuke weetjes. وين كارد Uiteraard zijn ze ook in voor Afrikaanse grapjes.

Weet u welk dier ‘de Mac Donalds for Lions’ is? Dat is een Impala. Deze hebben namelijk een grote M op hun kont staan. We krijgen altijd de vraag: zullen we ieder dier van de Big Five spotten? Dit kan niet gegarandeerd worden, maar met een ranger in een safari truck maken we zeker een goede kans. Zij weten ten slotte waar ze moeten zoeken. Gedurende het verblijf in het Krugerpark zijn we even helemaal weg van de drukke wereld en kunnen we echt ontspannen. We genieten van de dieren die langs de lodge trekken en in de avond horen we vanaf de veranda de krekels op de achtergrond. Dit voelt aan als complete onthaasting!

Tijdens de sunset safari kom je in een deel van het Krugerpark waar de toeristen met eigen vervoer niet komen. Een ongerept stukje natuur! Tijdens zonsondergang genieten we van een braai en zien we in de verte giraffen en olifanten op de vlakte grazen. Een geweldige ervaring!

De magie van de Drakensbergen

We verblijven in een hotel op een prachtige locatie, gelegen aan de voet van de Natal Drakensbergen. In de buurt kunnen we prachtige wandelingen maken. Een aanrader is de Sphinx en Falls wandeling. Vanaf het hotel kun je zo het pad volgen. Er zijn diverse ‘hikes’ uitgezet variërend van een half uur tot een hele dag. Tijdens de wandeling kun je zelfs bavianen en antilopen spotten. Geniet na het buffet in de lounge van een kop koffie of thee bij de openhaard! In de omgeving is een klein vliegveld vanwaar men helikoptervluchten over de Drakensbergen kan boeken. De vlucht ‘Champagne Stopover’ is zeker een aanrader. Iedereen vind het altijd jammer als we weer wegmoeten. Maar gelukkig zijn er meer mooie plekken in Zuid-Afrika.

De Moederstad

Een klant noemde Kaapstad één van de mooiste steden van de wereld. En dat is het zeker! Prachtig gelegen aan de voet van de tafelberg. Het wordt de Moederstad genoemd omdat de Hollanders hier in 1652 de eerste Europese nederzetting vestigden. Maak een stevige wandeling van ongeveer 3,5 uur naar het hoogste punt van de berg. (1086 m). Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over de stad, Cape Point, de Valsbaai en de Kirschtenbosch National Botanische tuinen. نادي بايرن ميونيخ Breng zeker een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. “Indrukwekkend bezoek. Om stil van te worden”. Uiteraard kan een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, de Bo-Kaap, Boulders Beach en het wijngebied niet ontbreken.

In Kaapstad verblijven we in het Premier hotel Cape Manor, gelegen aan zee en op loopafstand van het stadion. Met eigen parkeerplaatsen hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek. العب اون لاين Groot voordeel van dit hotel: in ongeveer 35 minuten wandel je langs de oceaan naar het Victoria en Alfred Waterfront.

Meer verhalen van reizigers lezen? Kijk hier snel verder.

Kaapstad TafelbergSafari KrugerparkPanorama RouteSwazilandKrugerpark
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram