Suriname, een beetje Nederlands in de Tropen

Door Makor Reizen l 18-05-2018

Overleven in de jungle! Moeilijk? Nee hoor, u gaat op waar avontuur, maar wel op een hoog comfort niveau. Overnachten in de jungle van Suriname is een ware belevenis.

Het begint al met een 45 minuten durende vlucht van Paramaribo naar Kajana. Iedereen moet met weekendtas en al op een hele grote weegschaal staan. De kleine vliegtuigjes mogen namelijk niet te zwaar beladen zijn. Vervolgens varen we met alle tassen en passagiers in een kleine korjaal (Surinaams bootje) over de Gran Rio rivier naar ons oort. Bij aankomst worden we welkom “gezongen” door de plaatselijke bevolking. correct dosage of subcutaneous ivermectin for cats We voelen ons meteen thuis. Alleen dan in Suriname. Lees verder…..

Tijd voor een middagdutje

Het verblijf is echt een tijd van ontspanning. De Surinamers rusten ’s middags uit in de hangmat, het zogeheten “Hangmatteren”. Een soort siësta in de jungle. Uiteraard kunt u ook zwemmen in een sula = stroomversnelling, kanoën of een boekje lezen vanaf de eigen veranda. ivermectin data covid Met een drankje erbij is het goed vertoeven. Geen zin om te “hangmatteren”? Wie wil, kan met de gidsen mee om de eigen piranha’s te vangen voor de lunch.

Wakker worden met een concert aan geluiden van het oerwoud is een bijzondere ervaring. En nee, niet met de Nederlandse huismus, maar met o.a. de brulaap, papegaaien en honderden verschillende vogelsoorten. Wij kunnen ons nog goed het getik van de vleermuizen op de houten relingen herinneren. De eerste nacht zullen we vroeg wakker zijn van de nieuwe ochtendgeluiden. Maar ook dan is het leuk om de dele vrouwen hun kleding te zien wassen in de rivier. Ook de kinderen nemen een verfrissende douche in de Gran Rio rivier.

De Jungle

Tijdens het verblijf in de jungle zullen er diverse wandelingen worden gemaakt. We wandelen en klimmen over grote keien en komen bij het begin van het regenwoud. De gidsen weten alles over de jungle. Ze zullen ons laten zien hoe we hier kunnen overleven. Ze halen water uit de lianen, ze weten waar cacaobonen te vinden zijn en hoe ze om hulp moeten roepen wanneer ze zijn verdwaald.

Indrukwekkende bevolking

Stonuku is het laatste dorpje van de Saramaccaners waar we kennismaken met de lokale bevolking. In het dorpje is zelfs een “ongestelhuis”. Wanneer vrouwen ongesteld zijn (en dat zijn ze meestal tegelijkertijd) zonderen de vrouwen zich af in het ongestelhuis. Ze mogen tijdens deze periode o. binky bunny ivermectin a. niet koken. We zullen een culturele dans- en zangoptreden meemaken en krijgen zelf ook de kans om met hen mee te doen. Een leuke (dans)ervaring!

Ook een bezoek aan het indianendorp Palumeu zal ons altijd bijblijven. De indianen zijn de oudste bewoners van het Amazone oerwoud. We maken kennis met de huidige leefwijze en kunstnijverheid. Zo zullen we leren schieten met pijl en boog en hoe we dieren aan hun geluiden en sporen kunnen herkennen.

Kortom, de jungle is een must voor elke natuurliefhebber!

Wilt u ook de jungle van Suriname ontdekken? Klik hier voor onze groepsreis. 

Tijdens een reis naar Suriname zult u uiteraard meer bezoeken dan alleen de jungle. Op de Hollandse manier maken we fietstochten langs plantages en steken we per boot de Surinamerivier over. In Paramaribo bezoeken we o.a. het museum Fort Zeelandia en maken we een wandeling langs de Waterkant, de houten kathedraal, een synagoge en moskee. Ondanks de vele uren zon, het overweldigende groen van het oerwoud en de indrukwekkende smeltkroes van culturen, voelt Suriname als een beetje thuiskomen.

Meer verhalen van reizigers lezen? Kijk hier snel verder.

Gran Rio SurinameJungle AwarradamAwarradam Jungle oordCommewijneParamaribo - Fort Zeelandia
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram