Combineer Canada en Alaska voor een onvergetelijke reis

Door reisbegeleidster Ina Becker l 15-06-2017

"Ik heb veel gereisd in mijn leven, zowel voor werk als in mijn vrije tijd. Jarenlang ben ik woonachtig geweest in de bush in Afrika en in het tropische regenwoud in Azië. Bij terugkeer in Nederland heb ik op verzoek van verschillende reisorganisaties af en toe kleine groepen reizigers begeleid naar welbekende oorden. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, zo ook bij Makor Reizen".

Het begin van de rondreis

Regelmatig  ga ik naar Canada en Alaska. Zo ook nog in juni/juli 2016 en 2017. Tijdens deze reis maakte ik met een groepje reizigers een vergelijkbare reis. إكس-من: إيفولوشن Deze ging door het zuidwesten van Canada over de prairie en door de Rocky Mountains naar de westkust. Ze genoten daar allemaal enorm van het fraaie voorjaar in de bergen. Bovendien was men onder de indruk van de vegetatie in bloei, de prachtige bergen met sneeuw, gletsjers en watervallen en kleurrijke meren en kronkelende rivieren in de lager gelegen gebieden. Ook waren de observaties van de wilde dieren die ze tegenkwamen echt heel bijzonder. De groep zag uitzonderlijk veel beren in de buurt van Banff en Jasper en ook bij Blue River.

De ontmoetingen met mensen onderweg gaven heel wat stof tot praten. سعر اشتراك يورو 2022 Fragmenten uit de geschiedenis van Canada en Alaska kwamen tot leven in gesprekken met oorspronkelijke bewoners en migranten en ook tijdens het rondkijken in steden en gedurende excursies.

Alaska, back to nature

Aangekomen aan de westkust en na een paar dagen in Vancouver vertrok het reisgezelschap met een schip van de Holland America Line naar het noorden, varend door de Inside Passage, waarbij zuidoost Alaska werd verkend. Verreweg iedereen was erg enthousiast over de afwisselende tocht. Na alle indrukken opgedaan over land bracht de cruise de groep ook een aaneenschakeling van onvergetelijke ervaringen. Het bleek een prachtige vaarroute. Ook was de groep fortuinlijk met vele dagen in zonneschijn. Bovendien waren er regelmatig walvissen in de buurt en men zag ook zee-otters en spectaculaire zeevogels dichtbij.

Vanaf het dek en ook van achter de ramen was het voortdurend genieten van de kustlijn en de mooie eilanden op alle uren van de dag. كبار الشخصيات vip De gletsjers die vanuit de bergen in de fjorden uitkwamen oogden zo mooi, het ijselijke landschap was zo indrukwekkend. Men genoot volop aan boord, voelde zich verwend. De bemanning deed er veel aan om het de gasten naar hun zin te maken. En tijdens de uitstapjes in Alaska per bus, te voet en per trein was men ook erg blij in de mooie omgeving en kreeg een goed beeld van hoe het is om te leven in het noorden.

Zijn de woorden: fantastisch, adembenemend, indrukwekkend, groots en overweldigend te overdreven? Zeker niet! Het was nou eenmaal zo'n reis. Kortom, deze reis is absoluut voor herhaling vatbaar.

Meer verhalen van reisbegeleiders lezen? Kijk hier snel verder.

Moraine LakeGlacier Bay Nationaal ParkSpirit Island in Maligne Lake, Jasper Nationaal Park, CanadaVancouverMount Robson
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram