Canada

Ina Becker heeft veel gereisd in haar vrije tijd en ook haar werkzaamheden brachten haar in bijzondere oorden in deze wereld. Zo is ze vaak op vakantie in de arctic geweest maar ook voor werkzaamheden. Ze keek ook rond op antarctica en enige subantarctische eilanden. Ze maakte lange tochten door Nieuw Zeeland, Australië en vele landen in Azië en Afrika. Ook bezocht ze veel natuurgebieden en steden in Noord-, Midden en Zuid Amerika en in Europa. Ze woonde jarenlang in de bush in Afrika en in tropisch regenwoud in Azië. Ze werkte daar o.a. als adviseur milieu-educatie en op natuur georiënteerde toerisme-ontwikkeling (in internationale natuurbeschermings- en ontwikkelingssamenwerkingsprojekten in Nigeria, Vietnam, Cambodja en Nepal).

Bij terugkeer in Nederland heeft ze op verzoek van verschillende reisorganisaties af en toe kleine groepen reizigers begeleid naar haar welbekende oorden. Dat heeft ze met veel plezier gedaan naar Zuid Afrika, Ecuador en de Galapagos (met kleine groepen) en ook naar het noordpoolgebied (met wat grotere groepen).

Sinds 1979 komt Ina regelmatig in Canada. Nog in juni/juli 2016 maakte zij met een groepje reizigers een vergelijkbare reis door het zuidwesten van Canada over de prairie en door de Rocky Mountains naar de westkust. Ze genoten daar allemaal enorm van het fraaie voorjaar in de bergen. Men was onder de indruk van de vegetatie in bloei, de prachtige bergen met sneeuw, gletsjers en watervallen en kleurrijke meren en kronkelende rivieren in de lager gelegen gebieden. Ook waren de observaties van de wilde dieren die ze tegenkwamen echt heel bijzonder. De groep zag uitzonderlijk veel beren in de buurt van Banff en Jasper en ook bij Blue River.

De ontmoetingen met mensen onderweg gaven heel wat stof tot praten. Fragmenten uit de geschiedenis van Canada en Alaska kwamen tot leven in gesprekken met oorspronkelijke bewoners en migranten en ook tijdens het rondkijken in steden en gedurende excursies.

Aangekomen aan de westkust en na een paar dagen in Vancouver vertrok het reisgezelschap met een schip van de Holland America Line naar het noorden, varend door de Inside Passage, waarbij zuidoost Alaska werd verkend. Allen waren erg enthousiast over de afwisselende tocht. Na alle indrukken opgedaan over land bracht de cruise de groep ook een aaneenschakeling van onvergetelijke ervaringen. Het bleek een prachtige vaarroute. Ook was de groep fortuinlijk met vele dagen in zonneschijn. Bovendien waren er regelmatig walvissen in de buurt en men zag ook zee-otters en spectaculaire zeevogels dichtbij. Vanaf het dek en ook van achter de ramen was het voortdurend genieten van de kustlijn en de mooie eilanden op alle uren van de dag. De gletsjers die vanuit de bergen in de fjorden uitkwamen oogden zo mooi, het ijselijke landschap was zo indrukwekkend. Men genoot volop aan boord, voelde zich verwend. De bemanning deed er veel aan om het de gasten naar het zin te maken. En tijdens de uitstapjes in Alaska per bus, te voet en per trein was men ook erg blij in de mooie omgeving en kreeg ook een redelijk beeld van hoe het is om te leven in het noorden.

In 2018 gaat Ina namens Makor Reizen met u op pad. Ze verheugt zich er al op om weer met reizigers te gaan genieten van alles wat u tijdens deze veelbelovende tocht in deze geweldige omgeving zult gaan ontdekken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: